by 9a2jg » Thu Mar 17, 2022 9:03 pm
Zove me čovjek iz metropole, čita mi misli, kao da je inspicijent u kazalištu ; veli : Koki, daj se skuliraj, oni ti to neće napisati na računu, jer da napišu na vašemu, morali bi na svakome, kak i spada !
Osim toga, neizravno bi priznali da je tajnica javno lagala na sjednici IO-a, kad je izjavila, mrtva-ladna, da "ne mogu složiti spiskove plaćenih članarina, jer da uplatitelji (klubovi) to ne specificiraju" !
Naravno da je to, i onda, i sada, bila ordinarna laž, to sam još onda, po događaju, odmah javno raskrinkao. Mnogo puta sam pričao s tajnicima i predsjednicima klubova, do jedan su mi rekli istovjetnu rečenicu : Naravno da uz uplatnicu ide popratni akt , s imenima, pozivnim oznakama i iznosima, kako bog zapovijeda !
Osim toga, da je sve transparentno, i ostali bi članovi počeli zapitkivati neugodna pitanja, od činjenice da kronične neplatiše godinama dobijaju redovitije od platiša, do onog čuvenog Pukijevog "recepta" da, citiram "ne morate svaku godinu platiti" ! I on sjedi u IO-u ! Zemljo, profundaj se !
Pojedinci mi "vade mast" , prenoseći Zlatkov PR na Fejsu, kao da je Neuesyahrekonzert u Beču, koliko mu iz koje zemlje kila karata stiže. Što nama, bankomatima HRS-a u provinciji, znače kilogrami QSL-ki pristigli iz DL, i, JA, ES, i USA ? Baš ništa !
Ako ste muškarci, objavite koliko ste kilograma hendlali , preko privatnih managera, za NAŠE novce, u zadnje 23 godine ? Ako vas jebe abak, ja ću vam pomoći, samo jednom liku, za 250.000 veza, prvo in, pa out, ta znamo koliko mu jedna QSL-ka teži...
Ako ste ljudi časni, napišite koliko je to koštalo, ta i tu mi imamo izračune ! Zar je moguće da netko bude v.d. QSL manager 21 mjesec, a da ne podnese ni jedan jedini dokument koliko je to koštalo ?
I još sjedi u IO-u, gdje bi se trebala braniti transparentnost i zakonitost ! Da li je to što mu netko iznad njega to brani, ili što ga nitko ne kontrolira ?
Da zaključim, još za Pilatovog predsjednikovanja sam javno pisao da je spisak članova, s oznakom pripadnosti matičnom klubu temelj jednog uređenog sustava. Sadašnjem vodstvu odgovara nered, jer ga je nered i ustoličio na mjestu predsjednika. Dvojim da bi broj zastupnika na mnogim mjestima bio ovoliki, koliki jest, da su bili javni i transparentni spiskovi, i izbjegle bi se "mrtve duše"!
Sve dok nam boje Hrvatske, sa hrvatskom prigodnom pozivnom oznakom, brane Amer i Irac, preko remote-a, ovaj Savez neće na zelenu granu. Zato je Irac jutros bio u eteru, već u 7 uri LT.
Ne zbog svetog Patrika, nego da podsjeti sanjive Hrvate tko je stvarni gazda u Dalmatinskoj 12, a i šire.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja