QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a6r » Sat Feb 26, 2022 5:09 am

Ma kojih 80 kg Japanaca? Od kad je doša LoTW RA su poprilično smanjili slanje QSL-ki.Prije san isto radija i dobija puno više direkti nego sada! Isto se odnosi i na buro.Te stotine kilograma su fatamorgana,pjesak u oči.Dajte,najte...
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Feb 26, 2022 9:15 am

Sintagma o "80 kg Japanaca" koje je , navodno, nosio Marinko na skup na Jarunu, je bila vrhunac njegovih laži i obmana članstva - korisnika HRS biroa. I poslije svega, ja ne krivim njega, nego one snage, koje su ga grčevito branile, žešće nego mostobran u Normandiji 1944. ! Zna se po imenima, koji su to, ta ponovio sam im imena više desetaka puta.
Napisao sam i razloge zašto je trebalo stvoriti privid Arkadije, ili zemlje Nedođije, dok se iznutra sve rastakalo. Riječ je, kao i uvijek, o kotlovini, ili bosanskom loncu, kak vam paše, gdje su dva desetljeća pojedinačni sebični, ali vrlo materijalistički, interesi nadvladali društvene, tj. "običnih" članova HRS-a, koji koriste biro.

Odgovorno tvrdim da se nered nastavio, samo ovo je sada dirigirani kaos, osmislio ga je predsjednik, u dogovoru s samozvanim doajenom, i još jednom osobom. I, to dela, za naše peneze.
Da se ne pozabi, 20 mjeseci je Zlatko v.d. Osim redakcije Guinness-a, zabrinut je i barba Nijemac, koji ovo sve čita, i kojemu (svojedobno) nisan uspija objasniti pojam "revers", a kamoli da ću uspit objasnit pojam "v.d. od 20 miseci", uza svu svoju elokventnost !

Ima još...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Feb 28, 2022 4:33 pm

Dvadeset je kalendarskih mjeseci Zlatko vršitelj dužnosti, ili po socijalistički, skraćeno, v.d. Na AKL nisu potrošili ni lipe ! I ne samo na AKL, ali mi smo se, eto, drznuli podići glas pravednika ! Nismo se ni prije nagledali berićeta , iz Marinkovih ruku. Po Zlatkovom javnom (i pismenom) priznanju, Marinko nije slao 2,5 godine ! Točno je rekao, ta to smo mi i naveli u zahtjevu za povrat članarine iz 2018.g. ! Ali, oni negiraju očito, naše dokaze, i izjavu člana IO-a !
I slijepci vide da redovni platiše članarine samo služe kao bankomat vrhuški, a naši novci su za trošenje u onim segmentima gdje HZTK ne priznaje trošak, od vokaca za Baniju, do "naknade za preštimavanje repetitora". Deseci tisuća kuna novaca koje smo im MI dali, a za čije trošenje nisu imali nigdje uporište, ni zakonsku osnovu, osim u svojoj samovolji.
Poslije su izglasavali (naknadne) odluke, da bi govno zavili u (zakonski) celofan. Ali, govno smrdi. Isto kao i ono s posudbom RKZ-u, i smiješnim prebijanjem. Možda je šutnja zato što je član NO iz tog kluba ? I to su bila NAŠA sredstva.

Ima još. Ustvari, ima svega, osim onih paketića ispred kojih su se naslikavali, kao za naslovnicu Vogue-a, ili Burde. Svaki bedak ima svoje veselje...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Mar 01, 2022 8:13 am

Noćas su mi, sa dva različita kraja Lijepe naše, poslali istovjetnu poruku, screenshot Zlatkove objave na Fejsu, da je na QSL biro stigao paketić karata iz Norveške. I dok naivce fascinira precizan podatak da je stiglo 1346 grama, mene, i sve slobodnomisleće ljude, muči nešto drugo. Na paketu se lijepo vidi da je poslat na njegovu kućnu adresu ! To, nakon 20 mjeseci v.d.-ovanja, je totalni poraz sustava, koji je , izgleda, smišljeno i namjerno privatiziran ?!

Mene osobno, također muči ne manja degenerativna stvar, on, kao ni Marinko prije njega, NIKADA nije napisao koliko je KILOGRAMA hendlano za osobe koje žive i rade u inozemstvu, a troškovi oko hendlanja njihovih karata su bili višestruko veći od SVIH karata hrvatskih državljana koji žive i rade u Hrvatskoj !

To je dvoličnost, koja ima izvor u vrhu HRS-a, to je ruganje s srednjim slojem društva, koji je od početka Saveza bio njezin temelj.
Čelnici HRS-a, kao da su autori Superhika, iz Alana Forda ; uzimaju siromašnima, da bi davali bogatima !
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Mar 04, 2022 8:06 pm

https://www.hamradio.hr/novi-namjestaj-za-qsl-biro/
I sad bi se mi trebali radovati ? Pa ovo zeru polica se trebalo čekati od veljače prošle godine ? Koga oni zajebavaju ?
Na stranu činjenica da je prostorija minijatura, može se samo staviti rasklopna stolica, ili kamp-stolica. Hrvatski, latinica, prostorija neuvjetna, stavljeno je ono što je moglo stati, ostao je najveći problem - ljudi. Jer, da li će Zlatko, ili netko drugi, dolaziti u tu ćibu ( krletku, da mi se purgeri ne zbune), ne znam. Ono što nepobitno znam jest da sustav NE funkcionira. Za to su odgovorni, odgovorna lica HRS-a, IO i NO. Iste osobe su odgovorne što nije proveden javni natječaj u HRS-u za QSL managera, pa tako već 23-i mjesec ! Mašala !
Da podsjetim zaboravne, od 4 potencijalno zainteresiranih su ostala dvojica, druga dvojica su umrla. Nećemo valjda čekati, bože mi prosti, da i ova dvojica umru, pa da u HRS-u počmu demokratski procesi, od biranja, do svakodnevnih procesa rada ?

Danas se na Križnom putu čita iz Evanđelja po Mateju, citiram : "Ne nasljedujte Pilata, nego Isusa !" Pametnima dosta.
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Mar 04, 2022 9:46 pm

Preuska za komotan rad.Možda fotka vara ali stjeće se takav dojam.
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Mar 05, 2022 8:02 am

I poslije Ante - Ante. Markotić je otiša, ali je osta njegov duh, i prepoznatljiv stil. Birokracija rađa birokraciju. Ta meni su lani kolege iz Zagreba signalizirali da im HZTK hoće jamiti jednu prostoriju za smjestiti jednu svoju (novu) uhljebnicu !
Osim toga, ajmo malo zdravoseljački dumati, Radna zajednica je gledala, svaki dan, mjesecima, kako se ove dvi ne pojavljuju na radnom mjestu, pa su, zdravoseljačkim razumom, zaključili da je minimum minimuma aktivnosti, ili da se gasi, HRS ? Ta i ja bi to zaključio na njihovom mjestu.
A da im je radna disciplina i odnos prema radu i peteroznamenkastoj plaći na visini svjedoče i svojedobni automati na ulazu u zgradu D-12 za registriranje dolazaka na posao, i odlazaka sa posla. Poštenog čovjeka, radnika, bi bila sramota.

Kad sam preuzimao QSL -ke od Zlatka, predzadnji put, i osobno sam mu rekao moje osobno mišljenje, da je predmetni prostor čiba, kapunjera, mala špajza, kajgod...
Osobno sam, očito naivno, mislio da ćemo dobiti onu prostoriju u staklu, na ulazu, gdje su mogli pristupiti svi amateri, i ostaviti svoje pakete, bez zadiranja u zgradu, i "uznemiravanja" uhljebnica koje su spremno i prpošno, zajednički, izjavile, pred članovima IO-a da one NEĆE imati posla s QSL kartama i biroom !
I umjesto da ih se potjera, u rodni kraj, odakle su i došle, njih se gladi, izmišljaju se poslovi, koji su sve, samo ne zadaća i svrha HRS-a. Ali, pošto su njih dvije obilato pomogle da se izabere i ustoliči sadašnji predsjednik na amoralan i nezakoniti način, on nema muda da presječe gordijski čvor, jer , ruka ruku mije, šporko malo više od dva para.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Mar 09, 2022 9:49 pm

Vozim se danas Dalmatinom, kroz pustu Liku, i slušam Radio Split. Uvijek nađu interesantnu temu. Danas je bila : Kako smijeniti nekoga tko je v.d. ? Ispalo je, praktički, nemoguće, jer onoga koga Upravno vijeće smjenjuje, gradonačelnik i njegov zamjenik ga vraćaju na funkciju, protuzakonito, dakako !
Svaka sličnost s drugovima Rolandom, Sašom i Zlatkom je namjerna.

Žao mi je što drugi članovi HRS-a nisu slušali tu emisiju, puno bi naučili. Između ostaloga da, kada se upražnjava neko mjesto, na kojem je netko bio mjesec - dva, to treba oglasiti i u NN-a. Znan šta ćete sad vi reć, da je to za ove šta su bili misec - dva, u vrj glave, ovakav primjer, kao što je naš, još nije obrađen u teoriji samoupravnog socijalizma, ni divljačkog kapitalizma, na hrvatski način.
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Mar 10, 2022 1:51 am

Gori smo od Putinove Rusije.
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Mar 11, 2022 11:38 am

Zove me prika, veli : "Da vas više nisan čuja da u vodstvu HRS-a side ateisti i agnostici, vidiš kako su učinili QSL ormar sa 120 pretinaca, a to je višekratnik biblijskog broja 12! "
Je, odgovaran ja, samo ima dva zajeba ! Prvi je što, po pismenom izvješću v.d. QSL managera, QSL karte prima i šalje, između 60 i 70 klubova, s tendencijom pada. Drugi je što su te police prazne.

A opet se mislin, možda su to pretinci za ove prodane znakove, i naše gastarbajtere po svitu, ki će ga znat ?
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK