Kuku lele

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kuku lele

Postby 9a2jg » Sat Jan 01, 2022 9:44 am

Prošla, 2021.g će ostati upamćena po puno stvari koje su se dešavale po opsezima. Nepostojeće veze, koje ne netko radio za Renija na 160m, i za mene FT8 vrstom rada. Tim bolesnicima mogu samo preporučiti dobru kliniku, i dobrog specijalistu. Nemojte se više starati za nas, od vaše brige, sve nam je lošije.

Doživili smo i to da stranac predvodi hrvatsko obilježavanje godine mladih, on odgovorna osoba, on organizira kontest unutar svoje tvrtke, oblači ga u pokroviteljski plašt HRS-a i HAKOM-a ! Kako i zašto, to neka odgovore mudrije glave. Moj IQ nije dostatan za tu balkansku, i bijelosvjetsku ujdurmu.

Lopovluk s učesnicima u domaćim KV natjecanjima se nastavlja. Kako je onaj tko bi trebao odlučivati o poništenju, njihov pajdaš, sa ekspedicija, i u životu, nemojte očekivati ni pravdu, ni pomake.

Nakon pustih slikavanja, narodi i narodnosti Hrvatske su očekivali uslikane paketiće na kućnom pragu, u rukama poštara. Ispalo je kao kuće na Baniji, vele da su puste obnovljene, samo vam ih ne mogu pokazati !
A more bit i da nema novaca, jer predsjednik tvrdi da je samo jedan novi ugovor za DMR, a učesnici i UKV manager ga opovrgavaju ! Istinom, dakako. I onda moramo, po ne znam koji put reći da predsjednik laže. A to nije lijepo, nije kulturno, nije kigijenski. Jer ako laže koza, ne lažu rozi. Ka i QSL-ke koje su išle sa zetom i kamionom u Španjolsku. Ili one, priko Bajne luke, distrikta Brčko, i Beograda, za Moskvu. Jer je, očito, nekome to najlogičniji put. Naviklo, brajo.
Zato i nemamo financijske pokazatelje rada QSL biroa, ni za 2020. , ni za 2021. Ostaje nam za vjerovati da je išlo na "dođem ti" ? Samo, vjerujte, i to jednom dođe na naplatu.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jan 02, 2022 5:28 pm

Zadnjih nekoliko dana sam imao više razgovora, s raznim amaterima, čak i s onima koji ne misle kao ja. Između ostalih tema, razgovarali smo i o remote načinu rada. Potvrdili smo međusobnu istovjetnost stavova, preko 95 %, što je u stvarnosti skoro pa identično !

Gdje je onda problem ? Ko zavadi ?

Odgovor je , kao i uvijek, tu pred nosom ! Slijedi trag novca, dobiti češ sve odgovore ! Mala skupina, koja je, ili nije, ovisna na neki način, o privatnom investitoru, hoće na sve načine od hrvatskih radio amatera učiniti budale, ili da bar naliče na budale ! A, to ne ide. Jer, svi razlozi koje smo čuli, od isturenog tandema Milin-Ulip, su tako prozirni, da im je boja prozirnija od boje čovječje ribice iz Postojnske jame. Pri tome su se okomili na naše možđane, uzimajući nas, zdravo za gotovo, za maloumne, a to nismo.

Diplomirao sam s temom Komercijalno poslovanje, bio demonstrator, poslije i mentor, i prepoznajem komercijalu na kilometar. I u HAKOM-u rade visokopametni i vrijedni ljudi, koji su rezolutno rekli da radioamaterstvo i komercijala ne stanuju zajedno.

Kako to još onda funkcionira ? Kako se pojedinci javljaju, s različitih kontinenata, na svoj (ne hrvatski) znak, emitirajući preko postaje u Hrvatskoj ? Zašto se ikome tolerira očito kršenje hrvatskih zakona i propisa ? Kako netko može dobiti dozvolu za rad ARS-e, a izdavatelj zna, ili mu je ukazano, da su podaci u zahtjevu svjesno i namjerno falsificirani ?
To nisu pitanja na koje jedan penzioner, sa 57 godina radioamaterskog staža može dati odgovor. Odgovor moraju dati prvenstveno oni koji su nešto propustili učiniti u prethodnom postupku. Treba sankcionirati prekršitelje, tako da takvo što više nikome ne padne na pamet, samo treba provoditi zakon, dosljedno.
Jedino tako se Hrvat u Hrvatskoj neće osjećati jadno, i manje vrijedan, kada vidi dosadašnju praksu da se kršenja zakona od strane stranaca ne sankcioniraju. Pogotovo kad je očito da to nije mogao raditi, i ne radi, bez pomoći domaćih osoba, koje obnašaju neke dužnosti u državnoj strukturi.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jan 10, 2022 6:43 pm

9a2jg

Postby 9a6r » Mon Jan 10, 2022 9:05 pm

Koji je ono "lumen"izjavija da će fakebook pomoć našem hobby-ju? :roll: :? Malo mi je u magli ali mi se čini da je lik iz Istre.
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Jan 11, 2022 8:01 am

Izjava pripada našemu Markiši, pobočniku od Uzdanice, iz kluba di je 4 priznanja a tri članarine ! Klub koji nije zna za dx-iranje dok nije doša Edo Koljatić na odsluženje vojnog roka. Klub u kojemu jedan Uzdanica ima muda reć pokojnom Vinceku da su im klupske antene na zemlji, a niko nikad nije vidija njegove, i jataka mu, u ariji. Da, onaj isti Uzdanica koji je godinu dana prije Marinkove smjene izjavio da "on odgovorno tvrdi da QSL biro radi sve bolje i bolje!" On ga je kontrolira, onda možeš mislit koliko peška.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jan 12, 2022 11:36 am

Vrše mi pritisak na prijatelje iz RA zajednice, kako u metropoli, tako i u SDŽ. Lažu ih, i ubjeđuju, da san propuva, da pričan pizdarije, da je bolje ne družiti se sa mnom...
Čudna li čuda, prepoznatljiv rukopis Službi za koje smo smatrali da su u ropotarnici povijesti... Očito, četiri jahača Apokalipse još jašu...
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Jan 13, 2022 8:17 pm

Je,dobro veliju.PTSP :roll:
Opet bolje i to nego lagati,namještati i krasti. :twisted:
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Jan 15, 2022 1:41 pm

Vidin na Njuškalu da drug s Muzila prodaje UKV linear. Falit će nan na opsegu.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jan 18, 2022 9:00 am

Znan 3 predsjednika RK u kojih je doma klupski beneficirani uređaj, i još ponešto. Od elektronca, do ostalog pribora. I mi smo imali muke dok drug Laureat nije vratija NAŠ elektronac.
Ponaša se u stilu : Šta je naše, to je moje, a što je vaše, to je i naše !
Moja je srića što samo znam pravo stanje u Dalmaciji. Zato se ne nerviram gdje su primopredajnici i vokci, vlasništvo HRS-a. Popis imovine je učinjen, Zlatko potpisa. Ne revers.
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Jan 20, 2022 6:12 pm

Kauboji izgubili šest golova od đetića! Braćo mila,za ne povjerovat. :o
Kako će tek bit u subotu protiv Danske? :?
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK