Pozdravi i želje

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Pozdravi i želje

Postby 9a6r » Wed Dec 22, 2021 10:29 pm

Izvinte,a šta se slavilo tog 22 decembra ? :lol:
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Dec 23, 2021 6:27 am

Obilježavalo, ne slavilo, kolega...
Tamo neki nazadni slave neki Božić, u uljuđenoj EU obilježavaju slobodni dan + boxing day ! ;)
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Dec 23, 2021 11:01 am

Božić je tu,prid vratima i veselimo mu se ka i svake godine!
Neka pati koga smeta pa i ti od 22 decembra. :lol:
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Dec 24, 2021 12:10 pm

Diga san se u 5 uri, provirija kroz ponistru, kiša pada, tmurno, ne daje na dobro. Prošeta san po mistu, di kod dođeš, vonja bakalar. Tako i triba. Slušan prognozu za večeras, kiša.
Slušan HR1, da čujen, da se nije još koji kombi HP-e zapalija. Nije, to je dobro. Znači, QSL-ke su na siguro, u Zaprešiću. Ne tako davno, bi bile u Garešnici, dok se ne otpreme.
I onda je zakaza kontrolni mehanizam. Jer, kako kaže naš narod, nikad ne valja mišat zdrave i gnjile jabuke, dosta je jedna gnjila, da oboli cijeli sepet !

Naslušali smo se predsjedničkih umotvorina ove godine. Ne od Milanovića, nego od Milina. Toliko se je uživija u dodijeljenu mu ulogu, da je i sebe (prvo)uvjerija u laž, onda bi redovito pokuša nas. Nešto mu ne ide, ali on tera dalje. Il će konji klipsat, ili će odvalit točak na kolima, treće ne postoji, na brdovitom Balkanu.

Od pustih njegovih "bisera" jedan sam posebno zapamtio, citiram, "šta ima veze da je Zlatko v.d., ta to su samo dva slova..." ! Ta rečenica zorno pokazuje koliko on "peška" .
Već sam nekoliko puta objasnio razloge zašto to nije dobro, evo da ih sada, još jednom, objedinim, nakon 18 mjeseci opstojnosti kategorije v.d. u jednom normalnom društvu.
Prvo , i osnovno, član IO ne smije biti QSL manager, jer je u sukobu interesa. Kojih ? Onih istih zašto je "pao" Marinko, posramio se Uzdanica, a bilo je odsustvo političke volje za podizanje kaznene prijave. Pitate se o čemu pišem ? Svi znate, svi se pravite ludi. U onoj JNA vojsci je egzistirala jedna odlična rečenica : Kontrola izvršenja je osnov izvršenja.
Ne možeš sam sebe kontrolirati, niti te može kontrolirati kolega koji s tobom zajedno sjedi u IO-u !

Čitali smo da je Zlatko bio i predsjednik Komisije za popis imovine HRS-a. Ni to ne smije biti, kao član IO-a. Taj posao, bez obzira koliko savjesno (ili nesavjesno) obavljen je definitivno kontaminiran, i kao takav nije mjerodavan dokument, u setu dokumenata potrebnih za kompletiranje dokumenata krovne udruge, za godišnje financijsko izviješće ! Znači, svaki razuman zastupnik je trebao biti PROTIV ponuđenih dokumenata za skupštinu ! Kada (jednog lijepog dana) primimo zapisnike s rezultatima glasanja, vidjet ćete da su protiv bili samo RK Split, i još poneki. ostali glasaju po inerciji, po poštapalici "naši smo, ta znaš da je sve u redu" ! Takvo ponašanje ih čini sudrugom u zločinačkom pothvatu, koji se ne može ostvariti ako ga ne zaviješ u celofan, zvan formalno afirmativno glasanje zastupnika skupštine. Osam od deset zastupnika koje sam anketira nisu pročitali sve materijale za skupštinu, a nijedan ih nije isprinta, podijelija upravi kluba, da se zauzme stav, iznjedre primjedbe, prijedlozi i kritike.

Ono što je mene lani fasciniralo je deal koji je predsjednik učinio s QSL managerom, glede neplaćanja članarine dva kluba Savezu, kao "prebijanje" za iznose članarine. To je bilo krajem godine, znači netko je ciljano išao na to, jer sumnjam da ima ijedan klub koji čeka treći ili četvrti kvartal tekuće godine da to plati ?
U tom svjetlu treba promatrati i najnoviji "biser" iz riznice Dalmatinske 12, citiram, "da nema novaca za kupnju namještaja za QSL biro, jer da nije bila predviđena ta stavka" !
S tom rečenicom definitivno potvrđuju da nas smatraju za maloumne idiote, koji sve "popiju" što nam oni serviraju.

Predsjednik Saveza i QSL manager, zajedno s Stručnom službom su krivi što nemamo egzaktne pokazatelje, kako fizičkog obujma incoming i outgoing saobraćaja prema 9A birou, tako i precizna evidencija što je i kome otpremljeno u Hrvatskoj, tako i sukladne financijske pokazatelje, koje bi nepogrešivo i jasno odredile iznose potrebne za funkcioniranje QSL biroa HRS-a u 2022.g.
Zašto nemamo to traženo, i nužno ? Oni tvrde da su "zaboravili" ! Ja tvrdim da je namjerno učinjeno, pa onda APP (ako prođe, prođe!). Jer, DMR i remote korisnici ne haju za QSL-ke, a Ameri idu na LoTW. Dragi druže predsjedniče, više mi peškamo, u opoziciji, nego ćete vi ikad peškat, na poziciji, samo ste vi u žiži događanja, pa ne vidite očito..

Bio sam u ponedjeljak, utorak i srijedu u Zagrebu, nažalost, zbog obiteljskih zdravstvenih razloga. Dvadesetak dana prije sam poslao mail Zlatku, da, ako ima karata za AKL i sve bračke klubove, da mi se javi, da se nađemo, i da ponesem, kao i zadnja tri puta. Javio mi se nije. Umjesto toga vidim fotke s paketićima. Znači, ima se, meže se, biće valjda uslugom HP-e ? Ne stiže ništa.

Zašto je ovakvo stanje u HRS-u. Jer vrana vrani oči ne kopa. Ne mogu se očekivati normalne odluke od onih istih koji se horizontalno rotiraju, i koji su donijeli niz amoralnih, loših, i protuzakonitih odluka, u zadnjih 15 godina, a naročito u zadnjih pet. Odluke uperene protiv razvoja radioamaterizma, u koji se oni kunu. Najlakše se zaklet, to su samo riječi.
Djela su ono po čemu se ljudi, ili neljudi, pamte, što ostaje kao trajni pečat i dokaz nečije dobre, ili loše, društvene aktivnosti.

Svim ljudima dobre volje, želimo blagoslovljen Božić, i puno zdravlja u 2022.g.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Dec 24, 2021 4:10 pm

Sritan i berićetan Božić,dragi moji kršćani !

Renny,9A6R
9a6r

Postby 9a4db » Fri Dec 24, 2021 9:03 pm

late_xmas1sm.jpg
late_xmas1sm.jpg (115.68 KiB) Viewed 1727 times

Evo mi rasvitlili za Dida Mraza, da lakše ariva...

Sretan Božić !
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Sat Dec 25, 2021 6:55 am

Sritan Božić svima !
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Dec 26, 2021 8:57 am

Svim Stjepanima, Štefovima, Štefama, sretan i blagoslovljen imendan, blagdan svetog Stjepana !
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Dec 30, 2021 6:45 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/cet ... i_ostalo_d

Zaželimo im da bar njima bude bolje...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jan 01, 2022 7:39 am

Puno zdravlja i mira, svim ljudima dobre volje, u 2022.g.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK