Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a2jg » Mon Dec 13, 2021 2:28 pm

Ispričati ću ti jednu priču. Moja generacija je kupovala gramofonske ploče, kako one na 45, tako i LP na 33 okretaja/min. Početkom osamdesetih su navalile kazete, diskete, CD-ovi, poslije stikovi. Golema većina vlasnika ploča je darovala, ili bacila, gramofon, jer im je "smetao u kući". Ploče, naročito LP, nitko nije bacao. Lijepih uspomena radi.
I onda, oko 2000.g. tehnički saltomortale, tržište je tražilo gramofone, sa, ili bez pojačala i zvučnika, u kompletu. Ljudi su se vratili izvornom zvuku, i glazbenoj perfekciji.
Ja opet slušam 60 godina staru LP-u sa Mariom Lanzom, kako pjeva Tihu noć...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Dec 13, 2021 4:36 pm

To je retro.Nostalgija koja svih puca.Ali kotač povijesti se neda zaustaviti.On sve gazi.
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Dec 13, 2021 5:31 pm

Kako si se uvatija na baketinu ! Pa ja san ovdje pisa da san godinu dana obilazija oko prostorija kluba, Ispod ure, na vrj Pjace, prin nego šta san se osokolija, i usmoga kuraja za ulist unutra ! I to san uliza uz korektno znanje telegrafije koju san naučija doma, na zujalicu koju san sam napravija, a taster i slušalice kupija u vojnoga Buka, koji je bija na mistu stadiona na Poljudu. Nisan bija jedini, u toj su shemi bila još 4-5 kolega, svi su bili, i ostali vrhunski. Kad su jednoga pitali za seks, on im reče da je to kao vožnja biciklom, naučiš, i nikad se ne zaboravlja ! CW također. Mich und meine bruther, auch ! ;) Familien Kovač ! ;)
Ako je to retro, odma potpisujem. Samo, obadaj se ko u Hrvatskoj radi DX-ove, i to CW ? Sve osobe 50+ ! Omladina, sve stane na prste jedne ruke. Rezultat kurseva od 5 dana.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Dec 13, 2021 5:43 pm

Laureat je mora sam radit CQ CW WW CTEST jer se nije moga obranit od pustih telegrafista. :roll: Ako ćemo se zahebavat.A svih 48 sati jedan OP. nemože pokrit.
Ali CW kao obveznu na ispitima nije on ukinija, već oni prije njega. :(
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Dec 13, 2021 7:17 pm

On je nastavija biti katalizator, ubrzivač, i usmjerivač, sveg onog negativnog što je u Savez unio Pilat, od D-stara, DMR-a, remote privatnih komercijalnih stanica, prodaja znakova.
Došli smo dotle da meni piše W7 stari amater, pita me jesmo li mi europski Puerto Rico, ili Haiti... ? Prestrašno !
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Dec 14, 2021 5:34 am

A je, je, Connor starohrvatsko ime, od stoljeća sedmog... Slušam maloprije, i ne mrem verovati.
I cijelu tu vrhušku nije uopće briga što se zloporabi hrvatsko ime, brand i suverenitet ? Da imaju obraza, rekao bih da ih može biti sram . Ovako , poznavajući situaciju, i aktere, čekam da se pridružim kritičnoj masi, jer očito sam ne mogu. Šteta se radi godinama, a sada je na vrhuncu, gore ne može...
Moram li napisati da je gazda jučer cijeli dan samospotirao svoje pulene ?
9a2jg

Postby 9a4db » Tue Dec 14, 2021 12:16 pm

Možda treba i za ovo OLAF spominjati... ;)

Vidiš da se je i u Dugom Ratu okrenula ploča na 33 okretaja...
https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/ ... zu-1151055
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Tue Dec 14, 2021 3:22 pm

Djani , ti jesi i mlađi, i pametniji, lucidan čak, samo, "izgubija" si iz vida ono osnovno ; projekt YOTA je plod nekolicine glava, i nema veze sa EU. Ljudi slabijeg pamćenja se neće sjetiti da je upravo petljanje sa EU projektima bio glavni "adut" za prijem službenice sa SSS, da bi joj poslije IO, u kojemu su bili Uzdanica i Laureat, podigli na VSS, s (šupljim) obrazloženjem da će ona priskrbljivati novce iz europskih fondova, a što je, i onda, i danas, notorna laž.
Da bi ekipa bila istovjetno nasađena, za podsjetiti se da je i tajnica došla s najjačim obrazloženjem, da će marketinškim sposobnostima priskrbiti vanjsko financiranje. Opet laž.

Kako nas drug Laureat stalno laže, dobro se je uklopio u (ne)radnu sredinu. A evo i jedan zoran primjer , kako je dao autogol, i posvjedočio svojoj laži, i krivom svjedočenju.
Na strani 13 Plana rada za 2022 stoji "nakon petrinjskog potresa, kada su podignuta 3 repetitora, jedan digitalni, dva analogna. Repetitorsku mrežu koristio je Crveni križ, kojem je podijeljeno 20-ak stanica...", i "Mrežu je koristilo i nekoliko raznih udruga kojima je podijeljeno 10-ak ručnih stanica raznim udrugama..."
Nastranu totalna nepismenost autora izviješća, i odsustvo uporabe hrvatskog jezika, ali govorimo hrvatski ! 20-ak, znači od 21 do 29. Desetak, znači, od 11 do 19.
Sve je to nabavljeno direktnom kupnjom, bez odluke IO-a, od poznatog dobavljača, repetitori, ugovori, sve crnjak...

Čim sam doznao za to, nazvao sam čovjeka u CK Sisak, kojem vjerujem. On mi je rekao : Koki, imamo mi više svojih sredstava veze, nego volontera, a i ne koristimo RA repetitore nego sustav Tetra, koji radi izvrsno, i sve pokriva. O svemu sam, svojedobno, promptno obavijestio vjerno čitateljstvo.

Pametnima, na cijeloj Baniji, dovoljno.
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Dec 16, 2021 5:33 pm

I na HRT-u san gleda i sluša ...bilo je odma u početku o vezama CK na potresom pogođenom području.Imaju uređaja ali fali ljudi.Ka i uvik u HR.
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Dec 16, 2021 7:24 pm

Čovik iz CK će i iduće godine doći na Bol, kao i svake, pa ću ti ga stavit na FM simplex da potvrdi svima da je ovo što ja pričam istinito, iz prve ruke, ponavljam, više uređaja nego volontera ! Sustav Tetra je zakon u LA za amaterske repetitore. Kad se to sve skupa zna, postavlja se pitanje kome je, i za koga, s kojim ovlaštenjima i (nepostojećim) odlukama predsjednik kupovao vokce i repetitore, kao na Pazaru ? Nepoštovanje javne nabave je ozbiljan prijestup, i podložan je Krivičnom zakonu.

Ali, to nije sve ! I ona fora sa Ulipovim repetitorima, je koštala HRS 20.000 plus... , kuna, da se nekome namjesti podešavanje istih, opet neposredna pogodba, kao na Hreljiću.
Ozbiljni poznavatelji materije su mi još onda rekli da se za te pare moglo kupiti 5 ili 6 novih repetitora s garancijom !

Ali, ni to nije sve ! Sve je to rađeno ho-ruk, po partizanski , ne-sukladno planu i programu razvoja repetitorske mreže, i stvarnim potrebama HRS-a.

Floskule, tipa , citiram "pomogli smo raznim udrugama" , su toliko prozirne i naivne, da ne bi prošle ni u dječjem vrtiću.

Ali, drug Laureat, baš kao i kod štancanja mladih operatora, hoće svoj osobni totalni fijasko, pretvoriti u pobjedu. Ne meže. Cijela Hrvatska znade da je on jedan od kreatora Potemkinova, na hrvatski način. Ne bi prošlo ni u Mrduši donjoj.

Ima još, puna RABA.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK