by 9a2jg » Sun Dec 05, 2021 2:44 pm
Ponavlja se priča iz prijašnjih godina, na oko 40 do 50% lokacija rade stari magarci, ili osobe starije od statusa omladine.
Dokaz više da opsjenarske priče , koje slušamo 27 godina u Hrvatskoj, nisu hrvatski specijalitet, to je zaraza gora od Covida ! Jer, kad dođu matat šolde u HZTK, ministarstvo, gradsko poglavarstvo, ili kojeg bogatog mecenu, tipa banka, ili državna firma, tko neće pokleknut, ako u zahtjevu ima na 5 - 6 mista spomenuta mladež, plus nekoliko fotki, i to je to.
Ali život nije pošten. Pod hrvatskim znakovima rade Irci, a Hrvati crnče po Irskoj, na poslovima koje Irci više neće.
Puno me zovu, puno pričaju, neću ništa pisat ovdje, montirat će mi da bunim narod.
Kad je u Rusiji bilo najteže, pod Staljinom, Hruščovom, i Brežnjevim, alkohol je bija jeftin. Svjedočim da je i u butigama firme Pivac sve jeftiniji. Plastična boca od 3 litre, 24 kune.
I crno, i bilo. Pa da se ljudi neće napit, oće, iz očaja, bezperspektivnosti, i nemogućnosti da utječe na ijednu politiku, od mjesne zajednice, kotara, grada, do države.
Sve su nam uzeli, i privatizirali, za profit, za postotak. U socijalizmu su bili puni parkovi penzionera, koji su igrali na šah na klupama, oko njih desetak kibica, djece i starih.
Svaki kvart je ima prostore naslijeđene od SSRNJ, popularno zvane "fronte". Puno penzionera, igrao se šah, i karte, pila se kafa, mineralna, sok i piva. Nikad nisam tamo vidio ni jednu jedinu osobu pijanu, a svraćao sam svaki dan.
Pomalo deložiraju klubove, jedan od "argumenata" je da nema mladih. Znači, stari članovi su manje vrijedni ? Ili, ne zaslužuju svoj klupski prostor ? Nisu li ga oni stvorili, svojim minulim radom, i izdvajanjem iz osobnog dohotka, direktno, i indirektno putem brojnih samodoprinosa ?
Zar Zvjezdano selo nije sagrađeno osobnim akcijama nas nekoliko, a poslije organiziranim radnim akcijama ? Zar nije cijelokupni trošak platio grad Split ? Zar nismo i mi, MORALI se odreći dijela sredstava, kao klub Narodne tehnike, za DVIJE kalendarske godine, jer je novca stalno falilo ? Zašto ? Da bi se sada šačica onih koji se ponašaju kao feudalci, kurčila po i sa objektom na kojemu nije pustila kaplju znoja, ni dala ni jednu lipu ? Sramota.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja