by 9a2jg » Tue Nov 23, 2021 10:55 am
Jutros, pod drugim topicom, obećah mnogobrojnim čitateljima moj komentar dopisa HAKOM-a i zapisnika sa 4. sjednice IO-a HRS-a.
Znam da ljudi ne vole duge tekstove, ali ovo ne meže kratko. Dakle, lani, u ovo doba, drug Laureat je počeo bjesomučnu kampanju, bez obzira na žrtve, a to su zakon i moral, da učini sve, da postane predsjednikom HRS-a. Kako su on, i jataci mu, učinili sve da pokojni Vincek ispadne iz utrke, on ostade jedini kandidat. Sve što je učinio u 2020. je bilo protupropisno i nezakonito, od "prisiljavanja zastupnika skupštine da izglasaju i dadnu pozitivnu ocjenu izviješću rada i financija HRS-a za 2019. , nadalje. Od odsustva javne rasprave, dostave suprotnih mišljenja (njihovima) svim relevantnim čimbenicima, koji su imali prerogative da glasuju, do nutkanja neregistriranih pravnih subjekata da se registriraju u minutu do 12, iako je bazna godina bila 2019. Sve je to "prošlo" iz jednog prostog razloga, gradski ured Zagreba je, usprkos moje dvije predstavke, osnovane na zakonu, i poduprte činjenicama, rezultate takvih izbora proglasio valjanim, i time dao krila nepoštenim osobama da se još više razmašu.
Sranje sa pozivnim oznakama, dozvolama za rad i rad na remote stanicama uz naplatu, je kao prsti jedne ruke, ne može ih se gledati, kvalificirati ni postupati o njima odvojeno.
To je počelo u mandatu njegovog prethodnika, a na početku njegovog je bio cresecendo ! On je samo finalizirao ono što mu je prethodnik započeo, a predsjednik iz sjene naredio.
Nažalost, po radioamaterstvo u Hrvatskoj, vrlo učinkovito. Toliko je uvjerljiv, da je uvjerio i samog sebe, tako da ne preza od ordinarnih laži, kako prema HAKOM-u, tako prema članstvu.
Obratio sam se pismeno, dva puta, u prošloj godini HAKOM-u, prvi put zbog ucjenjivanja člana potvrdom o pozivnoj oznaci (ništa se tamo ne događa bez znanja i amenovanja dvojice predsjednika, nazivnog, i onog iz sjene), podastro sam pismene dokaze, prepisku, ništa se dogodilo. Drug Laureat je imao muda napisati na web stranici HRS-a da toga nije bilo, i da je svaki član adekvatno opslužen ! Drugi slučaj, po tom osnovu je bio kod izdavanja pozivne oznake za člana našeg kluba, podastro sam dokaze, urbi et orbi, pa neka svjetska javnost čita kako Hrvat nije "domaći" u vlastitoj zemlji, ali stranac (za pare) jest.
Drugi put sam pisao ravnatelju HAKOM-a, a tom listu su prethodila dva duga razgovora s inspektorima HAKOM-a, koje sam naputio na javne izvore na internetu, s naglaskom na remote rad s naplatom, i , uopće, rad suprotan dozvoli za rad koju je izdao sam HAKOM.
I opet, strancu se nije dogodilo ništa, nije mu oduzeta dozvola za rad, jer radi suprotno okvirima i uzusima, na osnovu kojih je izdata, i nije reagiralo Ministarstvo financija.
Pokušajte zamisliti da to Hrvat iz Hrvatske učini u SAD-a ?
Da, za sada, zaključim s HAKOM-om, prošlo je 14 mjeseci od moje prve pisanije, ni abera od njih. Toliko o činjenici da svaka javna državna ustanova u Hrvatskoj služi njenim građanima.
U dopisu kojeg drug Laureat prilaže, a kojeg je poslao HAKOM, bodu oči dva "detalja" : 1. "radioamater je fizička osoba koja se bavi radijskom tehnikom i radiooperatorstvom, isključivo iz osobnih razloga, i bez novčane naknade", i 2. HAKOM može stranom državljaninu izdati dozvolu za rad u razdoblju duljem od tri mjeseca,...molitelj mora popuniti obrazac i priložiti potvrdu o privremenom boravku (duže od 90 dana) ili stalnom boravku u RH !
S obzirom na poznavanje notornih činjenica, ja, i mnogi drugi koji su pisali (o tome u proteklih 14 mjeseci niste mogli pročitati ništa na HRS stranicama i servisima, cenzura, omerta...), osnovano sumnjamo da je određeni broj izdanih pozivnih oznaka, i pripadajućih dozvola za rad, izdano suprotno zakonu, tj. ti ljudi nisu nikada ni bili u Hrvatskoj, ni duže, ni kraće od 90 dana, niti imaju stalno mjesto boravka u RH !
U Zakonu o upravnom postupku, i u bivšoj državi, i u neovisnoj RH, ako si svjesno dao lažne podatke, dozvola se, po dobivenom saznanju, odmah ukida, a onda slijedi i prijava MUP-u i DO zbog falsifikata.
No, sada će se nepristrani čitatelj zapitati kako je bilo moguće to sve (što ja pišem) realizirati, a narečeni ljudi nisu ni primirisali Hrvatsku ? To je kamen zaglavni, i oko njega se sve vrti. Vjerujemo da su imali pomagače, prvenstveno u HRS-u, a onda i u još pokojoj državnoj ustanovi.
Zato naivni napori poštenih ljudi, da imamo zdravi Savez, zdrav hrvatski eter, i dokumentaciju zasnovanu na postojećim zakonskim propisima, padaju na prvoj stepenici, ta opstruira nas vlastiti Savez.
Ovo sve što sada rade drug Laureat i Ulip, je ništa drugo doli "kontrola štete" , koja me neodoljivo podsjeća na HDZ-ovu legalizaciju bespravnih objekata , zadnjih desetak godina.
Kako se najjače zauzimaju za ovu "legalizaciju" upravo one snage koje su se materijalno, novčano i u uslugama okoristile, od raznih korisnika (ne osobno, nego za klub), nije teško zaključiti zašto su tako gorljivi, ta sve je došlo na naplatu. Doša je račun za onaj besplatni ručak (gle koncidencije, ta to je američka poslovica!), ili, po naški, vrati koko šta si pozobala !
Ovo je skraćena verzija, prvog od tri priloga na ovu temu. Bude veselo.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja