Dakle, Alen, 9A3MR je član RK Kaštilac, bio je to prije Kupa Jadrana, za vrijeme i poslije njega. Kao takav je prijavljen u plasmanu i Zimskog kupa kao i HRK tekuće godine.
U periodu dok su objavljeni prijavljeni rezultati nisu objavljeni plasmani klubova, kad su objavljeni privremeni rezultati objevljeni su i rezultati klubova gdje se vidjelo da je Alen prijavljen kao član 9A1CKL. Tu sam valjda pogriješio, nisam zvao Alena niti uložio protest, smatrao sam da je njegovo pravo da se prijavi za klub koji hoće.
9A3MA me nazvao i rekao da je pogriješio u prijavi jer je previdio da mu u rubrici pripadnost klubu upisan 9A1CKL a ne 9A1CIG. Jedino što sam mu moga reći da se obrati komisiji ili administratoru, nit sam koga zvao niti igrao "zakulisne igre". Možda je Alen trebao napisati službeni protest ali možda bi bilo malo nezgodno da piše pismeni protest protiv samoga sebe?
Što se tiče rada postaja koje nemaju valjanu dozvolu za rad, imao sam dosta pritisaka da kaznim ovoga ili onoga , naredim nešto ovome ili onome...koji put se osjećam kao teta u dječjem vrtiću koju djeca potežu za kecelju: teta.. Ivica oblači čarape naopako, teta... Marko ne pere ruke kad se popiški.
Ne mogu nikome (i ne želim) naređivati, nemam namjeru glumiti policajca prema članovima, većinom su to punoljetni ljudi koji bi trebali znati što su njihove zakonske obaveze.
73, Rolando 9A3MR
Za sve one koji nisu prije natjecanja čitali pravila za učestvovanje u natjecanju.
KUP JADRANA 2021
Natjecanje organizira Hrvatski radioamaterski savez s ciljem porasta aktivnosti 9A postaja u
KV natjecanjima.
U natjecanju mogu sudjelovati licencirane radioamaterske postaje koje rade s teritorija
Republike Hrvatske.
Natjecanje se održava svake godine drugu subotu u listopadu (2021 godine to je 9. listopad).
Periodi
Natjecanje je podijeljeno u četiri perioda:
1. period od 15.00 do 15.29 sati po lokalnom vremenu – samo CW,
2. period od 15.30 do 15.59 sati po lokalnom vremenu – samo SSB,
3. period od 16.00 do 16.29 sati po lokalnom vremenu – samo CW,
4. period od 16.30 do 16.59 sati po lokalnom vremenu – samo SSB.
5. period predviđen je samo za muljatore (tko će koga zahebat, namještaljke)
I tako nakon petog perioda dolaze KONAČNI REZULTATI NATJECANJA.
U ovom natjecanju kršena su OSNOVNA PRAVILA ZA KOJA NEMA OPRAVDANJA. Još uz neke sumnjive radnje nakon natjecanja u petom periodu,
postoje osnove da se natjecanje PONIŠTI. Moraju neki shvatiti, da se pravila moraju poštivati, prema propisima koje je propisao upravo HRS, koji, za ne povjerovat to ne uvažava, krši. Na ovakav način bude sve manje poštenih natjecatelja. Ostat će samo snagatori sa 5 KW koji rade sa raznih
klupskih kontest lokacija sa svojim pozivnim oznakama. Njih desetak čisto dovoljno za ovakva lokalna natjecanja. Neka se prže, ako im je to jedino zadovoljstvo.
73 de 9A2Z
Nitko nema pravo javno reći što ga je volja. To vrijedi i za protivnike FT8 i sličnih digitalnih komunikacija.
Users browsing this forum: No registered users and 8 guests