Kuku lele

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kuku lele

Postby 9a2jg » Sat Oct 16, 2021 1:08 pm

Pola onih koji imaju više DXCC mixed od tebe i mene, su taj "višak" radili, a) sa klupske, ili "društvene" lokacije, ili b) lijepo su zamolili preko mobitela da in se odradi.
Ima i pod c) , da je čovik uložija znatna financijska ili materijalna sredstva u tu sredinu, pa je ljudima ostavija spisak..... ;) Odgovorni feudalac pojedinačnog IZM-a da nalog političkom, ili moralnom, pervertitu da se to odradi, i (na izgled) svi zadovoljni.

Kažeš ti , o mrtvima... I ja san od tvoje, ne sve najbolje, nego istinu, ma kako da ona boli. Ne nas, koji svjedočimo istini, nego svim tim akterima...

I tako ja slušam Amera koji radi remote iz Hrvatske, kupija je i hrvatski znak, ali mu se omakne, pa se učini i pokoja veza bez /9A ! Ja slušao, i snimio. Kad mogu ja, može i HAKOM. A da in ne izgleda zapoviđeno, mogli bi malo "pročešljat" dozvole za rad koje su sami izdali strancima, formulari koji su im dostavljeni u postupku, puni laži i svjesnih krivotvorina.

Kako je jučer izjavila Vesna Škare Ožbolt medijima : Mogla san ja, pod Sanaderom, imat i puno bolju karijeru i napredovanje, ali bi sad bila tamo di je i on...
Pametnima dosta.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Oct 17, 2021 12:00 am

Eno san malo "zatalasao" ovdje o temi rada na 160m, di ih najmanje pola nema antene a uredno su u logovima DXpedicija,pa mi je jedan od tih koji odrađuje veze omar i meni uradija 3DA0RU na TOP BANDU.
Vidiš, ne triba ni zamolit i veza odma legne u log ka cipal u kašetu. :D Sve je to već davno uhodan ritam i mi smo nažalost najgori po pitanju "telefonskog imenika".To je i Bharathi,VU2RBI javno u eter rekla kad je bila na nekom entitetu a jedan telac,da bi telac,navalija na SSB zvat za više znakova ali za redom! :o A žena ozbiljna RA i bez pardona sve u eter izgovorila.Pa jeli taj normalan,majke ti Božje :?: :!: :roll: Lako što sebe bruka već i mene,tebe i ostale poštene i radišne HR RA koji se grčimo i mučimo za svaku vezu odoma na antene koje smo sami postavili.Hrvatska posla,reka bi Ivo,9A2GF. :(
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Oct 17, 2021 8:12 am

Pričamo o dvije stvari, amoralnost, i protuzakonito djelovanje.

Kad ti drugi radi veze (s kojima češ se poslin okolo kurčit), onda je to amoralno, i nije u skladu s radioamaterskom etikom.

Kada svjesno lažiraš podatke u postupku ishodovanja dozvole za rad ARS-e, onda je to protuzakonito. Kada naplačuješ rad preko svoje remote radio postaje, onda je to u suprotnosti s važećim zakonima RH, hrvatski, latinica, protuzakonito. Taj "projekt" je počeo pod Pilatom, nastavio se pod Laureatom. Erozija morala je počela u HRS-u i prije narečenog dvojca, ali oni su dali pun gas.

Kako aktuelni predsjednik očito drži ostatak članstva za budale, još nas izvještava o svom iskazu na sastanku s HAKOM-om, i , kao šlag na torti, da je zadužio Ulipa da pripremi prijedlog izmjene propisa, kojim bi se to ozakonilo ! I nitko u RH da digne glas protiv te nakarade !? Neodoljivo me podsjeća na legalizaciju bespravnih građevina, zadnjih godina, čime smo svi mi, koji smo desetljećima gradili legalno, dovedeni u ponižavajući položaj, neravnopravnu financijsku situaciju, a poruka mladima je očita : Kršite zakon !

I nakon upozorenja HAKOM-a da HRS nema pravo naplaćivati izdavanje pozivnih oznaka, oni to i dalje rade. A znali su i prije HAKOM-ovog upozorenja da rade protuzakonito ! Znači, svjesni kriminalci ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Oct 26, 2021 8:57 am

Croatia Airlines 15. studenog ove godine uvodi redovnu liniju između Münchena i Osijeka.
Od navedenog datuma zrakoplovi će na ovoj liniji prometovati dva puta tjedno, svakog ponedjeljka i petka. Putnici će preko Münchena moći nastaviti putovanje prema 6 europskih odredišta: Kopenhagenu, Briselu, Frankfurtu, Amsterdamu, Parizu i Dublinu.

Sve, da i ono malo Slavonaca šta je ostalo, pođe vanka...
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Oct 26, 2021 10:48 am

Naravno.Anemičar i ekipa prazne Hrvatsku.Najviše se mladeži iselilo upravo pod njegovom diktaturom :!: :twisted: Ovo nije pusta tlapnja.Provjerljivo u njihovim podacima iseljenih hrvatskih stanovnika.I uglavnom dica hrvatskih branitelja.Seveda.
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Oct 27, 2021 12:57 pm

Nije slučajno što je Švicarska otvorila širom vrata Hrvatima, bez uvjeta. Pročitali su studiju iz Njemačke, gdje piše da su radnici iz bivše YU najbolji, a najbolji među njima Hrvati !
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Oct 27, 2021 1:18 pm

EGZODUS mladih Hrvata pred našim očima. :(
I dalje glasujte za dvoglavu partiju. :twisted:
9a6r

Postby 9a4db » Thu Oct 28, 2021 10:08 am

Znaš šta ću ti reč, naša mala se spasila što je prije 10tak godina otišla na studij vanka,
pa tamo i ostala. Žao mi samo što je junior doša natrag i neda se dalje od nas ;)
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Thu Oct 28, 2021 3:13 pm

Vjerojatno, ni mala ni mali nisu čitali Aleksu Šantića, kojeg smo morali znati napamet, poglavito "ostajte ovdje, sunce tuđeg neba, neće vas grijat, ko što ovo grije, grki su tamo, zalogaji hljeba, gdje svoga nema, i gdje brata nije... "

Vjerojatno sam jedan od onih posljednjih romantičara, koji je sanjao, i dosanjao svoju neovisnu Hrvatsku, samo ne ovakvu.
Neovisna Hrvatska je baš kao i socijalizam, kojeg se danas mnogi javno odriču (to je u modi), odlična stvar, samo su je pojedinci pokvarili. Dokaz tome jest činjenica da ono što smo mi imali u socijalizmu, sada (zadnjih 40 godina) skandinavske zemlje uvode u njihov život, polako, ali sigurno. Čak preporučuju i drugima.
Kada se mi, sa sjetom , prisjetimo dobrih strana socijalizma, onda smo jugonostalgičari, orjunaši, strani plaćenici, Soroševci...
Tako je i u ovoj, neovisnoj , Hrvatskoj. U DR-u nisam primao plaću, a netko je uzimao, i potpisivao mene. Politkomesari HDZ-a su širili spiku da je to išlo vojsci za pivu (u Jambe, u Metkoviću). Poslije demobilizacije, nisu mi dali što me spada, sudio sam se, seljakali su predmet po Lijepoj našoj, samo da se zabašuri, dok nisu izdali (Solomonsko) rješenje, citiram , "da sam ja u pravu, ali da ne postoji više organ koji bi mi to trebao isplatiti". Kao da u neovisnoj Hrvatskoj ne postoji Ured za obranu, i te stvari ?
I opet, ne govorim protiv Domovine, a riječ je o (za mene) velikim novcima. Ne govorim, i neću, jer sam se za nju borio. Ona je moje čedo, i čedo svih koji su se borili za Hrvatsku. Majka nikad neće sustati u obrani svog čeda...

Zašto mladež, i ne samo ona, ide vanka, pisao sam stotine puta. Hrvatskom ne vlada 200 obitelji, ali vlada kvazi elita, koja živi lagodno i raskošno, a 95% ljudi slabo, ili loše, u svakom slučaju lošije nego u socijalizmu.
Miljun je primjera, ja ću samo ponoviti (već prije pisana na ovom forumu) dva, kontejneri za smeće u Kineskom zidu u Splitu, i zapošljavanje u Istri.
Kad smo se uselili, 1971. praznili su se svaki dan, od ponedjeljka, do subote. Ritam pražnjenja je s godinama padao, od 91', naovamo, tako da se sada prazne dva ili tri puta tjedno !
U Istri, po pisanju svekolikog tiska, nisi mogao dobiti posao čistačice, ako to nije amenovao IDS.
Nismo se za to borili.

Mladi nas gledaju, kako se nosimo s svojim (ustvari, društvenim) demonima, kako im ne možemo priskrbiti bolji život, objasniti pljačku u pretvorbi i privatizaciji, i divljački kapitalizam kojeg su inaugurirali moćnici, sustav kojeg ne poznaje ekonomska teorija, praksa, i literatura ! Ti mladi vide da branitelji umiru, često bez medicinski vidljivih razloga, kako se branitelji zatvaraju u sebe , kako , protiv svoje volje, postaju teret obitelji i društvu.

I onda, ka i sve od devedesetih, naovamo, izabere se lakši put, jer su vidjeli kako su im prošli roditelji, koji vuku dok ne klecnu.

Ima još mnogo drugih kuteva gledanja na ovaj problem, ja sam samo dotaknuo neke. Knjiga bi se mogla napisati...
9a2jg

Postby 9a4db » Thu Oct 28, 2021 11:41 pm

Mladi nisu šašavi ka šta smo mi bili (ili jesmo)... Idu di mogu živiti od svog rada.
Nije to lakši, nego nužan put.
Nema dalje...
9a4db
Site Admin

PreviousNext

Return to PHRK