Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Mon Oct 25, 2021 5:53 pm

Konzultant na Šipanu, konzultant u AD plastik, to je ono što znamo... Ne smin napisat ni jedan posto šta znan...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Oct 25, 2021 9:26 pm

E da je jedini!
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Oct 26, 2021 6:22 am

I evo, osvanuo je Dan oslobođenja Splita. Crni dan, jer kada su partizani ušli u njega naišli su na stravičan prizor, po cijeloj Solinskoj ulici, na stupovima su bili obješeni omladinci i omladinke, koje su fašisti prije toga mučili. I tim zadnjim zvjerskim činom su htjeli pokazati slobodarskom Splitu kakvi su ustvari. Taj događaj je opisa Smoje u Velome mistu, dan kada su Meštru potekle suze...

U onom, nenarodnom ( ;) ) režimu, na današnji dan bi se došlo u školu, bez knjiga, bio je sat povijesti, učenja istine, da se oprosti, ali ne zaboravi. Danas mladež ne uči ništa. Zato nan je ovako.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Oct 26, 2021 11:12 am

Dosta ti je tvrdnja da je današnja,neovisna RH po njima utemeljena na ZAVNOH-u.A ZAVNOH je u AVNOJ-u,jeli tako? A ti se borija ka i ja protiv te nakaradne tvorevine! Neovisna RH je utemeljena na krvi neše braće i sestara.I našoj duševnoj patnji u što se pretvorila! Zašto se dragovoljci i branitelji ubijaju? U Srbiji to ne rade. Mi domoljubi smo dobili taj rat a udbašija državu .Tu nema rasprave.To je činjenica.
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Oct 26, 2021 3:09 pm

Povijest uvijek pišu pobjednici, ili, makar oni koji ostanu živi. Kad je vrh KPJ, u partizanima, zaključio da im treba neko jako, nesumnjivo hrvatsko "ime i preženca", onda su doslovce kidnapirali staroga Vladimira Nazora, i odvukli ga u šumu. On, koji je bio jedini lučonoša hrvatstva u okupiranoj Istri, je zaista bio najbolji uzor. Rat završio, njega izabrali za prvog predsjednika vlade Hrvatske. Izbor je bio u vijećnici , na Pjaci, u Splitu (danas Etnografski muzej). Oni su bili zamislili njega kao marionetu, a da će oni radit po svoju. Kako se on nije dao, brzo su ga smijenili, a u javnost su pustili priču da se povukao radi bolesti. Bistu takvog čovjeka, Titana među velikim Hrvatima, su HDZ-ovci makli iz predvorja Sabora, čim su prvi put došli na vlast. Svi skupa nisu Nazoru do kolina !

Ali, nije samo Nazor doživio hudu sudbinu. Pisao sam već, na ovom forumu, to je zadesilo i narodnog heroja Vicka Krstulovića, prvog poslijeratnog ministra iz Splita, koji se jedini, od svih Hrvata u zemlji, usprotivio odluci vrha Partije da se Neum pokloni BiH, odma je bio smijenjen, i uklonjen iz javnog života.

Mogao bih pisati i o Meštroviću, Andriću i mnogim drugim Hrvatima, koji su za ovu vlast mali, a ustvari su veliki kao Velebit, i živjeli su za Hrvatsku do zadnjeg daha.

Odluke ZAVNOH-a su bile preteča i pravna osnova za bilo kakvo razdruživanje i razvod među jugoslavenskim republikama i pokrajinama, samo, na žalost, do toga nije došlo. Nismo se razveli u miru, kao Češka i Slovačka, i to smo platili u krvi, opljačkanoj zemlji, i bez budućnosti. Mi pomalo umiremo, a dica nan šalju kartoline iz Dublina i Edinburga...
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Oct 26, 2021 4:57 pm

Da.I ne sami ti znani.Oni manje poznati,koji su bili u partizanima,pa i članovi partije su spasili određen broj nepoćudnih,neprijatelja Partije i Revolucije.Nažalost cvijet hrvatske mladosti a i oni stariji,80 su godina u jamama Jazovkama.Mali dio se otkrio,ona najveća stratišta.Često se spominje Pol Pot,Crveni Kmeri,ima i odličan film ,"Polja smrti".I uglas svi govore da se tamo u Kambođi dogodio genocid nad Kambođanskim narodom,oni vjerničkim od strane tog zločinačkog režima.Zar naši Hrvati nisu isto tako doživjeli genocid od ruke komunista jer 500.000 pobijenih Hrvata je više nego 2 milijuna Kambođanaca,procentualno na broj stanovnika.1945 u svibnju,Hrvata je bilo ne više od 5,5 milijuna.Srbija i sve druge republike bivše države su iz rata izašle sa daleko manje žrtava ali ne rata.Ovdje se radi o poratnim žrtvama! Primjer,za kojeg ja znam....curu ubiju jer je bila u ljubavi sa nekim Talijanom a on je bio u sastavu fašističke talijanske vojske.Ja znam tko je u rodnom mistu moje matere odma likvidira tu dicu a i one starije koji su po njihovom sudu bili neprijatelji poretka.Većina je bez ikakvog počinjenog zločina bez suda pobijena,likvidirana a toliki su i mučeni prije likvidacije.Nije to meni neki povjesničar reka, već moji stari koji su sve znali ali su i odšutjeli inače ode glava!Svi su bili u Partizanima i znam što su im komesari sve izlagali ! O poretku nakon rata,društevnom uređenju..bla,bla,bla.Ovo nije rekla kazala.Oni su govorili a ja sam slušao.Moj je nono jedva osta živ na Sutjesci. Dohvatila ga je minobacačka i svi drugovi oko njega su poginuli.On je teško ranjen a jedan geler mu je do kraja života osta u lubanji.Umra je u 80-oj godinu,Bog mu da Raj.
Ne branim ja Pavelićev režim.On je davno osuđen i to je odavno gotovo.Ali nedaju crveni za svoga krvnika ni slovo da se napiše a nebi stalo u sto svezaka! Crvena zvizda je krvava isto kao i fašjo,kao nacistička svastika(ne ona Tibetanska),isto kao i četnička kokarda.Ali kao što si sam rekao,crveni pobijediše pa napisaše i dosta toga neistinitog.Dosta ti je bacit pogled na ovaj serijal NDH ponediljkom na HRT1.Pogledaj tko govori u tom serijalu o NDH? Ako si ev. pogledao barem dvi epizode,sve ti je kristalno jasno.Ako je sve tako ,zašto se ne prekopa taj logor u Jasenovcu? U čemu je problem?Lovu za to nude i ljudi iz hrvatske dijaspore.No? Zbog toga da četnici mogu i nadalje kriminalizirati Hrvate kao najgenocidniji narod na svetu i bližoj okolici! Pa se to proteže i do Oluje koje si i sam učesnik,direktno ili indirektno.Ja nisam.Ali to ne minja ništa.Ljudi koji vode ovu udbašku državu ne žele dobro, ne hrvatskom narodu nego i vlastitoj državi. :( Samo drugi put neće biti Kokija i drugih dragovoljaca koji će se na glavu bacit za njih! Neću niti ja,mada nisam ni bio dragovoljac.Ali ni pobjegulja ka ovi koji nas sad vode.Ko će se to idući put tuć za ovaj komad zemlje?! To ja pitam ne tebe,sebe već sviju nas.A ti kolega znaš odgovor.LP
P.S. Hrvatski narod nije komunistički,već vjernički,Rimokatolički.
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Oct 26, 2021 5:45 pm

Neobično mi je drago što si spomenuo ovu seriju o NDH. Moram priznati, imao sam predrasuda, prije njenog početka, da će biti pristrana, s obzirom na sastav s hrvatske strane, ali, bar do sada je prikazano prilično objektivno. Valja dočekati i zadnji minut zadnje epizode, da bi se donio konačan sud, ustvari svačija osobna ocjena.

Ono što mi je drago, a što se zadnjih 31 godinu prešućivalo, jest objavljena povijesna i matematičko-statistička činjenica da je hrvatski narod s početkom uspostave NDH bio u golemom postotku za HSS. U seriji je ispravno prenešeno sve što je Maček sugerirao hrvatskom puku, u stilu "pokoravajte se, i slušajte hrvatsku vlast" ! Time je unio definitivan razdor u možđanima Hrvata, koji više nisu znali što misliti, i većina je bila uvjerena da se HSS priklonio Paveliću ! Trebala je doći 1945. da bi HSS opet (pod pritiskom Engleza) izašao na prve "slobodne" izbore nakon rata. Tadašnji fijasko je režiran od strane KPJ, komesara, i aktivista po terenu.

Još jedna crtica. U par navrata je naglašeno u seriji da su seoski glavari i viđeniji ljudi kod Srba u Lici javno govorili : Zašto nas koljete , kad smo mi za državu NDH ? Povjesničari obiju strana vide u toj kratkovidnosti Pavelićeve politike golemi uzlet ustanka u Lici, kako kod četnika, tako i kod partizana. Baš je u seriji pričana povijesna istina, jedan brat partizanski komandant, drugi četnički vojvoda, treći, apolitičan , ostao doma, radeći seljačke poslove. Prvoj dvojici se nije, poslije rata, sudilo, za kolaboraciju, njemu je !

Ima još zgodnih pričica u seriji, ali, sačekajmo kraj, sad su došli do Drine... ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Oct 27, 2021 10:41 am

Mnogi me prijatelji zovu, u nevjerici su, vele, da li je to moguće, da nam se sprema zakon, da, kad si na bolovanju, HZZO ti neće plaćati ništa ? Da moguće je, to je američki model. Mi smo do sada imali njemački modificirani model, koji je funkcionirao, kako-tako, ali guralo se...
Sada, aktuelna vlast hoće prikazati da je to izvor golemih gubitaka u zdravstvu, a ne sustav nelogičnih i nepotrebnih bolnica, koje od 1991. naovamo stalno generiraju gubitke. Naravno, lakše je zakinuti poreznog obveznika, nego lokalnom ili županijskom HDZ moćniku kazati istinu : Brajo, tvoja bolnica se mora ugasiti, i amen !

Svaka usporedba sa kasom HRS-a, ugovorima sa OiV-om i QSL biroom je namjerna.
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Oct 28, 2021 8:58 am

Ne samo to.Od rodice muž,fetivi Nijemac mi ovo lito govori da će se uvest porez na CO2 :!: :o :roll: Samo je pitanje vremena.Ako poživimo do 2030,plaćat ćemo ga. :cry:
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Nov 03, 2021 6:58 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/pog ... i_ostalo_d
Ka da ostali akteri imaju imalo rada u realnom sektoru ? Zato nam i je ovako...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK