U kršteno doba, znak si dobija kada si namjerava postaviti svoju ARS-u, i to je bilo jedino normalno. Kad san zatražija SWL znak, pokojni predsjednik AKL-a Slavko Teterić mi je osobno doša doma vidit MOJ prijemnik, antenu, zemljovod, varničar, dnevnik, i QSL-ku. Tek tada je proslijedio moju zamolbu u Zagreb, s opaskom da je osobno sve pregledao, i da je sve po PS-u.
U neovisnoj Hrvatskoj, kad je prije dvadesetak godina počela "rasprodaja" znakova, i to ne onima kojima treba, nego da se puvanderišu s njime, bez razloga i pokrića, sve je pošlo nizbrdo.
Tipovi tipa Laureat su davali klincima znakove, svome meceni Sanaderu, i pobočnicima, ukratko, stvarao se mit iz ničega, samo da se u društvu ima privid o golemim aktivnostima, i mnoštvu proizvedenih operatora. Zato i je , na jedvite jade, naša ČETIRI mladca za QRQ natjecanje! Poštenog funkcionera Saveza bi bilo sramota. Njega nije. Đon obraz. A, valjda, političari moraju biti takvi ?
Druga kategorija su ovi(ove) šta su imali(e) 100% točnih odgovora na ispitu. Na početku čak nisu mogle ni zapamtiti svoj znak, pa je ova zadnja stalno griješila !

Sada jon je valjda ušlo u templa ?
Onoj drugoj služi samo da je na papiru kojega napiše, bar nešto radioamatersko, i da zna di će se potpisat.
Treća skupina su kupljeni znakovi, o njima spremam sapunicu, u više nastavaka. Atroke meksička serija, i Marisol ! Šuperat ćemo ih sa po gasa.
Razlog zašto ne postoji 9A adresar je vrlo prozaičan, i logičan ; kad bi se objavio integralni spisak, mnogi bi prekaljeni, iskusni i pošteni amateri popizdili do daske, i stjerali koruptivnu vrhušku u 3 PM.
Remote, kako to gordo zvuči. To je opet druga sapunica, ima dosta i krimi elemenata, scenario se piše u hodu...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja