Kuku lele

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kuku lele

Postby 9a2jg » Mon Sep 20, 2021 7:19 am

Govorila je moja pokojna mater da su se prominili prajci, a korito ostalo isto.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Sep 24, 2021 9:40 am

Od srijede 22.09. 2021 ured Hrvatskog radioamaterskog Saveza je, nakon iseljenja zbog razornog potresa u ožujku 2020, ponovno u funkciji te se svi zainteresirani mogu i osobno obratiti djelatnicama Stručne službe HRS-a. Nažalost, zbog čestog seljenja i skladištenja u vlažnim prostorima namještaj je dosta oštećen. Do nabave novog, po posebnom natječaju kojeg je raspisala HZTK, djelatnice će koristiti nužni minimum namještaja.

Kralj Sunce se udostojio obznaniti svojim malim podanicima da , eto, od jučer dvije djelatnice rade u prostorijama HRS-a.
Nešto što je trebalo biti, po prirodi stvari, normalna pojava, sada se servira u formi urbi et orbi. Nije on glup, čuje se, odavno, da članstvo mrmlja i ronza, ali ne javno, nego sebi u bradu, a to je najopasnije.

Dvije stvari bodu oči, ono što je čaršija pričala mjesecima, da će one ulist kad to budu ONE htjele, i to nakon Jaruna, i "pedagoških" GO, se, na žalost članstva, i obistinilo.
Druga stvar je namještaj. Da se nitko ne upita gdje se to namještaj skladištio, za novce, tko je baš to odlučio, kad je (po njihovim riječima) oštečen i načet vlagom ? Osim toga, stanje namještaja nije nastalo preko noći, ako je to baš tako, to se znalo i početkom OVE godine, kada se moglo ići u organiziranu javnu nabavu !
Osobno znam zašto su HRS i HZTK (namjerno) doveli sebe u ovu situaciju, ali, o tom - potom, pod jednim drugim topicom.
Kurioziteta radi, sve je ovo predvidio pokojni Vincek, jer ih je PREDOBRO poznavao.

Ima još, ali, pomalo, usred smo trganja, da otrgamo, oturnamo, pritočimo, pa ćemo nastaviti. Vužgi ga Blaž !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Sep 28, 2021 9:09 am

Početkom ovog mjeseca smo obilježili godinu dana čekanja (obećanog) izviješća za 2020.g. o radu djelatnica od kuće. Nismo ga dočekali, niti mu se nadamo, poznavajući stanje u HRS-u.
To je manji problem. Onaj, veći, leži u činjenici da nitko ne propitkuje što su one radile od 1.1. do 22.9. 2021. ? To te ja pitam.
Morti se prešidente dišpera, šta nije dobija lanjsko izviješće, pa ovogodišnje, slijedom iskustva, i ne pita ? Ili one nemaju šta napisat ?
Zli jezici u čaršiji tvrde da su obilato koristile slobodne dana (?!) i (pedagoške) godišnje odmore.
Nego, nigdje ne napisaše da li je, tijekom renoviranja i osvježivanja zgrade u D-12, ponovno instaliran sustav za registriranje nazočnosti na radnom mjestu ?
Barem to, ako ne ništa drugo, jer se još nije izmislio aparat za mjerenje njihovog efektivnog rada.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Sep 30, 2021 3:15 pm

Cipaju ovi šta su KUPILI hrvatske znakove, sa remote station, pokraj Zagreba. Tako i treba. Nema ništa za ništa. Ko nabije, taj dobije.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Oct 02, 2021 7:46 pm

Na skupu ujedinjenja desnice u Zagrebu, sa govornice je izrečeno ono što smo, neovisno jedan od drugoga, izrekli Smoje i ja, on prije 40 godina, ja prije 20. On, jer je bio dalekovidan, usudim se reći da je bio jedan od onih rijetkih, koji je vidio iza horizonta, a ja, kad je rahmetli Račan, i njegova momčad, prodali Sunčani Hvar, čije vlasnike, do promjene vlasništva na kraju, nismo identificirali !

Prije 4 godina sam, u više navrata, javno govorio i dokazivao, na okruglim stolovima na temu turizma, da ljudi drugih boja kože, druge vjere, drugih socijalnih, komunikacijskih i društvenih navika, nisu, i ne mogu biti zamjena za hrvatske radnike. Ti radnici, bez obzira na porijeklo, vjeru i boju kože, nisu krivi za stanje, koje svakim danom sve više eskalira. Kriva je udruga poslodavaca, koja vidi samo profit, bez obzira na nuzpojave. To, "slučajno" ide kao voda na mlin vlasnicima turskih i arapskih vlasnika hotelskih, restoranskih i marinskih kompleksa u RH, a imaju suvlasništvo i u ZL Brač !

Hrvatske službene institucije samo zanimaju brojke u turizmu, a ne ljudi. Kad, umjesto njih, netko zagrebe površinu, ustanoviti će da nam se već (odavno) desio "španjolski sindrom", tj. gost po ničemu neće (pre)poznati gdje je došao, i po čemu smo unikatni i posebni.
Osobe na visokim položajima, i još većim plaćama, koji redovito nemaju ni jedan dan rada u realnom sektoru, ne znaju, i ne mogu znati, da iza svega u turizmu stoji - čovjek.
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Oct 03, 2021 12:09 pm

Nisu nama toliko krivi vlada,unutarnji neprijatelj,neki virus,bankari već bezglavi,tupavi i ograničeni narod,kukavelj i to ogromna većina,koji pristaje na svu moguću represiju,tiraniju.Kad se ko diga pa organizira barem jedan veliki prosvjed.Da je bija upola ka onaj doček našim balunjerima 2018.Oni koji su se pelcovali,također su dali ruke bjelosvjetskim jebivjetrinma i hoštaplerima.Strah vas je smrti,što?? Pogotovo sam žalostan na našu mladež,kojoj je svaka država Zapada obećana zemlja a Hrvatska vukojebina. :evil: Pa bori se za nju da ne bude,pička ti materina ! Pa neće valjda starčad donosit napredak i dizat se na barikade?
I uza sve to ti mladići i djevojke krive nas,branitelje koji smo im izvojevali nezavisnu hrvatsku državu. :( Pa imaju li oni iti malo inteligencije,morala,vjere,časti? :!: Koga god od njih pitaš šta će nakon završetka školovanja,uglas viknu VANKA :!: :shock: Ako godišnje ode njih 50.000 VANKA,onda je to za 20 god. 1 milijun :!: Znamo ko će popunit taj prazni prostor.Pa to se i sada vidi.Ukinute su kvote za strane radnike.Hrvatska je ne samo gospodarski već još puno gore, DEMOGRAFSKI propala,samo to mnogima nije došlo do možjana. :cry: Kome pisat :?: :roll: :cry:
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Oct 04, 2021 7:09 pm

Oni koji su se pelcovali,također su dali ruke bjelosvjetskim jebivjetrinma i hoštaplerima.Strah vas je smrti,što??

E da je sve tako jednostavno, ali nije. Čudi me da se zaboravlja retorika sa vrha države, u proljeće ove godine. Svi su mediji, bez iznimke, valjda po nalogu (?) govorili o označavanju kuća za furešte, cijepljenju nositelja iznajmljivanja, nama na terenu je to izgledalo kao već gotov scenarij, u sferi afitavanja, ili - ili ! Triba školovat dicu, hranit nezaposlene članove obitelji, pa kad te još na žuntu intra bolest, i to ona najgora, ajde ti budi muškardin pa reci : Je, baš ću in ja prkosit, i ne imat od čega sve potribno za ašištit ! Da mi je bilo toga vidit, ne u Hrvatskoj, nego na svitu.
Svak zna svoju, bog svačigovu...
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Oct 04, 2021 8:09 pm

Ima nas na minimalcu i manje pa smo isto još živi.A ko je danas potpuno zdrav? Poglavito sa 70 i više godin.Ti su zaista rijetki.Moja mater je priko godinu dan govorila da se neće cijepit.U 6 misec se ipak cijepila što zbog turizm,što zbog nagovora drugih,od Amerike do Splita.Osim visokog tlaka ona nema drugih zdravstvenih problema.Ja nikome nisan reka nemoj se cijepit! Dudek je reka da svak svoga tela gospodar.I tak je.Ali zašto nas koji se ne želimo cijepiti,u svoj organizam unositi tu eksperimentalnu tekućinu, na silu hoće cijepiti :?: :evil: Neka nam daju papir koji ćemo potpisati, di ćemo s punom odgovornošću za svoj postupak ne cijepljenja sami sebi biti krivi ako nam se nešto loše dogodi? Osim toga,ima nas koji to ne rade iz kaprica već se ljudi boje! Može li to doć do mozga tih stožeraša? Nismo svi mi isti ka klonovi.Znači,ima osoba koji se više boje cjepiva od tog virusa.Pa nismo mi roboti da moramo isto razmišljati.Nemamo istu matricu.Bili ti danas u tim godinama dragovoljno skočija sa padobranom sa nekih cca 6000m? Teško, a možda bi ti prije mene?! E moj kume.Medalja ima dvi strane.Ima onih koji su se samo radi posla pelcovali,neki iz đira,neki od straja,neke je nagovorilo,navuklo,nekima su rekli da je pametno jer su bolesnici sa više bolesti,itd. Svi moji doma su protiv pelcovanja.A ja nikome nisam reka ni jedno ni drugo.Svi su punoljetni.
Ja tvrdim da je ovo plandemija u sklopu BIG RESET.Što taj pojam i plan znači za nas,bolje da ne pišem.Nije lipo za oči ni za uši.
Čim si prvi put prista,gotovo je.Ka i onog dana kad si izgubija nevinost.Nema natrag.Ide treća doza,pa četvrta a ja ti mogu poslat fotku tablice di se lipo vidi 8 slobodnih mista,za osam bockanja di se napiše datum,misec i godina bockanja. Pomalo,vrag odnija prišu.Ali ovi jahači neće tako lako odustat od mamuzanja.To neka svima bude jasno.Pogotovo ako ne bude većeg otpora.Ko bog da jezik prigriza ako san falija u predviđanju.Samo nažalost,malo kad san se zajeba. :( Naravno da bi vojia da nisan u pravu.
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Oct 05, 2021 8:48 am

Ja ne volin secirat, jer se onda spominju imena, i uvik se neko štica. jer misli da mu se mišan u život, sentimente, ili portafoj.
No, Djani još mora odškolovat sina, stavit ga na noge, da ima kruv u rukama... I kad ga je, ka i Magdalenu i Gordanu, država u fino ucijenila, nisi ti moga pristupit velikim platformama za iznajmljivanje, jer tamo figurira nositelj domaćinstva - odgovorna osoba za iznajmljivanje, a kako smo svi umreženi (globalno selo) , potencijalni gost je zna gdje dolazi, i da li su ukućani cijepljeni !

Ako je preteško, evo moj primjer. Jedan od zadnjih gostiju, iz Slovačke, došao preko jedne od najvećih svjetskih platformi, kad smo sjeli, i pili welcome drink, ja mu kažem da se može osjećati sigurno, jer da smo Magdalena i ja cijepljeni. On meni, mrtav-ladan odgovara : Znam ! Znači, osnovano pretpostavljam da mu je platforma servirala taj podatak, a ja ga njoj nisam dao ! Znači, iz hrvatske države je netko posla taj info u Kaliforniju gdje joj je HQ ! Da završim, taj gost ne bi završio u mene da nije ima taj info !

Priča druga. Odveo sam ženu na hitnu operaciju u Zagreb, na Rebro. Ona ne vidi, invalid u noge, treba pratitelja. Nisam imao šanse dovesti je, fizički, kako u krug bolnice, tako i na odjel, da nisam bio cijepljen, po hitnom postupku, prvu dozu !

Ako ova dva primjera nisu dostatna, onda sve k vragu ! Jer, na kraju dana, svi želimo da je porodica zdrava i sita, kaj ne ?
9a2jg

Postby 9a4db » Tue Oct 05, 2021 9:29 am

Istina je da se junior još školuje ali kruh ima ;)
Nego mene zanima jedan podatak od jučer, koji nije javno objavljen.
Jučer je navodno unutar bolničkog sustava detektirano 20-tak zaraženih.
Koliko ih je od tog broja bilo cijepljeno?
9a4db
Site Admin

PreviousNext

Return to PHRK