Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Thu Sep 30, 2021 9:40 am

I tako dođoše susreti radioamatera Jugoslavije u hotelu Lav, 1982.g. Možete pogađati tko je bio u organizacijskom odboru, dva "vanjska saradnika" JNA, jedan UDBA-š, i dva KOS-ovca. Sve po PS-u.
Dođe , zadnju večer , svečana večera, ja doša sa ženon, na vratima UDBA-š, govori meni : Koki, nečeš ti meni sidit di očeš, nego tamo di ti piše ime ! Ja mučin, tražin, kad meni maše AVL (aktivno vojno lice), sa stanom na Blatinama, govori : Koki, ti si ovdje pored mene ! Tek kada je došla 91', shvatio sam tko je on bio, i za koga je radio. Za onu službu koja treba svakom režimu. Pametnom dosta.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Oct 01, 2021 6:20 am

Već sam lijepi broj puta, na ovom forumu, napisao kako su jedine dvije osobe, koje sam tužio tijelima HRS-a, aktuelni presjednik i potpredsjednik HRS-a ! Prvog, prije 40 godina, drugog u neovisnoj Hrvatskoj. Obje tužbe su završile, i ostale, u ladici tajnika (ce).
E sad, poslije Žikine smrti, razvezao se jezik nekim ljudima iz Zagreba, koji su nam "objašnjavali" kako je on bio UDBA-š, KOS-ovac, Pančevac, Nišlija, i što ti ga ja znam još... A prijava ostala u ladici, dok je nije "otkrio" čovjek s Muzila. I slijepac bi zaključio da svoj svoga štiti ? Ili se to samo meni čini ?
Pokojni Vincek mi je pričao kako je mogao postati predsjednik u zadnja dva mandata, samo da je išao Velikom bosu na poklonjenje i rukoljub. Nije, pa nije ni postao. Sadašnji je, pa je postao. Samo, nije znao što ga čeka. Da mora jesti sve što se skuha u toj kuhinji.
A namirnice za tu kuhaniju nabavljaju one iste snage koje su slale istu osobu na Kosovo i Metohiju, da ih "obuči".
Zato predsjednik čkomi kad su u pitanju presedani, zvani izdane pozivne oznake Amerima . Jer je samim poklonjenjem izgubio pravo na svoje mišljenje, i pristao na slijepu i bezuvjetnu pokornost. Tako i treba. Nema džabe ni u stare babe.
Sad će remote na Veliki Broćanac, samo što nije.
Ko da ga sad vidim.

P.S. Šta je sa priznanjima i nagradama ? Osta je još jedan, predratni, u Supetru. U Pazinu su namirili sva tri člana.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Oct 03, 2021 11:34 am

Zove me jedan bivši Marjanovac, veli, što si se Koki okomio na bratski gradski radio klub ? Nisam, velju ja, samo neukom čitateljstvu objašnjavam tko je tko, a što je što, na 9A amaterskoj sceni.
Godinama se taj klub "šlepao" u našoj sjeni, a naročito u periodu od 1978 do 1986, punih deset udarnih godina. Kako smo ja, i prijatelj Mike 2WA bili u Skupštini SIZ-a tehničke kulture, ispred svojih radnih organizacija, ja bi njemu znao reći : Pa zar vas nimalo nije sramota, mi odrađujemo 90% posla, namaknemo novce, i onda svaki od naša dva kluba dobije jednako ? On bi svaki put mudro odšutio, slijegavši ramenima, kao da hoće reći da sve znam.
Ali, kako to u povijesti ide, nož ti zabode u leđa upravo onaj koga si othranio, i osovio na svoje noge, tako su upravo predstavnici RK Marjan i Vidova gora glasali u skupštini ZTK Split da se RK Split, koji je bio osnivač i ZTK , i pomogao tim klubovima da stanu na noge, izbriše sa spiska klubova NT Split, isto kao da nikada nije ni postojao. Trebam li naglašavati da je svemu kumovao pokojni bivši predsjednik RK Split, koga su tamo bili uhljebili, jedan mandat, na funkciji.

No, pravda, božja, ljudska, ili kozmička, uvijek na kraju pobijedi, samo treba dovoljno poživjeti da je dočekaš. Oni, koji su nemilo upirali da nas se izbaci iz naših prostora, doživjeli su istu sudbinu.
Kako nitko od njih ne vjeruje u Boga, zaludu da ih podsjećam na čuvenu rečenicu koju je Isus izrekao svom pratitelju u Getsemanskom vrtu, kad su ga došli uhititi.
Stiže ih kazna, koju im nitko iz AKL-a ne želi, ali, u svemiru mora postojati balans svega, pa i pravde, i krivde. Netko drugi, umjesto nas, meće pize na balancu slijepe božice pravde.
Sami su se dali u ruke onih koji su otišli već jednom iz kluba, pod sumnjivim hardverskim okolnostima. Što onda očekivati od osobe koja se inaugurirala sama, da bude odgovorna osoba u dva radio kluba i u Savezu ? Tropo lušo. Rekli bi mu naši istočni susjedi da se obuko u široke hlače !

Žao mi je bratskog gradskog radio kluba, kao čovjeku, i amateru, a opet, kad seciram sve njihove odluke, ispada da su za sve sami krivi. Sve su radili u korist svoje štete. Sirobuja je točka na i.
Last edited by 9a2jg on Mon Oct 04, 2021 7:54 am, edited 1 time in total.
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Oct 03, 2021 12:16 pm

Meni ih nije žaj.Jasno i javno.I nije sve pošlo k vragu od dolaska Laureata pa na ovamo.Počelo je to puuuuno prije! Ja sam svjedok.Moram kazat kako je.A zašto ih meni nije žaj? Pa zato jer su me kao člana marginalizirali.Neka su izgubili prostor.Ko ih jebe! To su i zaslužili.
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Oct 04, 2021 8:19 am

Kaj god, ali meni fali kuckanje u eteru utorkon, Miki je bio zadnja nada, pustih kursista koje su pompozno učlanjivali i najavljivali. Isto kao Marko i Hrle članstvo preko Fejsa ! Otprilike isto.
Osobno sam imao mnoga razmimoilaženja s pokojnim presidentom Jozom, ali samo u provedbi pristupa rada kluba, i klupske aktivnosti u eteru ; ali tamo gdje je bilo bitno, od domoljublja, nacije i vjere, nije bilo prijepora. Upravo zato su dva stara muzuvira i napustili matični klub, jer su njihovi prijepori s njime bili puno, puno veći, i dublji. Oba su otišli pod sumnjivim hardverskim okolnostima.
A i sa samozvanim doajenom je Jozo ima okapanja, razne vrste, od vraćanja uređaja klubu, do apcigovanja antenskih stupova. U životu se ionako sve svodi na hardver, softver je u možđanima.

Moj načelnik veze je bija iz RK Marjan, i to JEDINI iz tog kluba, sve su ostalo bili dragovoljci iz AKL-a. Molio me da ga nigdje ne spominjem, od imena, do zasluga, ali , poštujući taj njegov stav, mogu reći, veliki čovjek, domoljub i Hrvat. Svi znamo o kome je riječ.
Ali, jedna lasta ne čini proljeće. Poslin ih je još par mobiliziralo, sve bi stalo na jednu ruku ! I onda oni vride DPZ-i, u neovisnoj Hrvatskoj, a AKL ne vridi ? Jer su oni, preko svojih zastupnika u skupštini ZTK to izglasali ! To bi isto bilo kao kad bi se skupili kriminalci u zatvoru, i zahtijevali da oni napišu novi Kazneni zakon ! Koji bi njima odgovarao, seveda.
Zato su Marjanovci to i učinili, da bi u Splitu figurirali, pred DPZ, sami. Mislili su, naivci, da će se sručiti rijeka dotacija, i drugih pogodnosti, te da im nitko neće taknuti atraktivan prostor.
Nisu, bidni, shvatili da je gradska administracija na nama oštrila zube i trenirala strogoću, pa, kad je vidila da ide, šta in je još jedan klub izbacit iz svoga prostora, preko MORH-a, koji tu samo figurira kao knjižni vlasnik.

Ista je stvar i na Braču. Tri kluba, članova, u sva tri, za prste na dvije ruke. Osin kad se dile priznanja, novci, činovi, penzije, onda ih ima, ki kezmića... U jednom klubu nitko ne plaća članarinu godinama, u drugom plaćene dvije (ali ne i predsjednik ! ), u trećem desetak, čaršija priča da su i te članarine plaćene iz sredstava kluba ! Objekt na Vidovoj gori - Spa za miševe, kune i puhove.
Od naših sredstava, ne zaboravite, Supetar je da najmanje. Ključ ima Nijemac, ali Hrvat ne može do njega. Nešto mi puca sjećanje, i analogija, na Jarun, Amer, cinkanje...
Zajednički nazivnik ovog pasusa je rat, ali ne vojna, nego značenje, miš, cinker...

Počeja je listopad, nikakvi planski dokumenti ne stižu, projekcije, želje i planovi HRS-a za 2022.g. Osim YOTA programa, zna se, to je onim matorcima životni san. Poradi razloga o kojima ćemo pisati par idućih mjeseci. Bujrum !
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Oct 04, 2021 9:32 am

I u Splitu nema RA za jedan "pošteni"RK. :(
Sićam se da si govorija o "fuziranju" ili tako nešto RK "Marjan" sa RK "Split",međutim drug iz "bratskog" kluba te nešto blido pogleda :?: :o :roll: Tvoja ideja je bila poradi osipanja članstva i da je puno bolje i pametnije zajedničko djelovanje prema HZTK,ZTK i Gradu Splitu,nego li samostano di je svak malen na vjetrometini.S tim da bi svaki klub zadrža svoje "osobnosti",HI.Oba Kluba bi zadržala ime i sve ostalo.
Očito mu ideja niie dobro "legla"? ;) Možda zato jer ti nisi bio Banjičar? :D Nisi bio moralno politički podoban? Možda je mislio da nikad prostor od 200m2 izgubiti neće? Zato što si bio dragovoljac DR-a a on nigdi? Sto pitanja a nimalo odgovora.
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Oct 04, 2021 10:53 am

Ja, kojemu nikada nije bija "lega" CB, san predložio Gradu "share-time projekt", prostora AKL-a, na Vrhu Sućidra, dva dana AKL-u, dva dana CBM-u, i dva dana CB klubu Split, nedjelja zatvoreno. To što sam predložio imam i napismeno. Koliko su mi USMENO rekli, taj moj prijedlog je bio opstruiran upravo iz RK Marjan, i to ne od druga Laureata, nego od druga dva, od kojih je jedan prebjeg iz AKL-a !

U kratkom prijedlogu sam bio zorno pokazao da je onda jedna čistačica, jedan domar, jedan fit, jedna voda, jedna struja, jedan ZAMP i jedna TV pretplata. I dite pučke škole bi to razumilo !

No, kako su poslijeratni čelnici RK Marjan bili (i ostali) duboko slizani sa ZTK Split, oni su to bahato odbijali, i još "pomogli" tajnici ZTK (čitaj : jatak) da predloži CB klubu Split besplatan prostor na jednoj, pa kad nisu tili, onda na drugoj lokaciji (Blatine), bez da plaćaju fit, vodu i struju ! Bez uvrede CB-eašima, registrirano ih je između 5 i 8 u tome klubu.

BTW, kad smo mi pitali ZTK da nam dadne na korištenje taj prostor na Blatinama, nisu se udostojili ni odgovoriti. Jedina smo organizacija NT koja je uopće pitala taj prostor, u naravi atomsko sklonište.

To je onaj balkanski jal, zavist, bolest mozga, neizlječiva bolest. Kad je već zaraza, neka crkne i susjedova krava, kad mora i moja ! Tak i treba. Zato i jesmo tu gdje smo.
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Oct 04, 2021 12:06 pm

Zato i nismo imali državu 888 godina. :( Rekao bih nešto kraće ali crveni se odma dižu na sve četiri. ;)
Sve je to manje važno sada.Mi smo u teškoj banani.Ima i ona zajebacija jeli ovo banana republik ili republik u banani? Jeli čaša poluprazna ili napola puna?
Ovo vrijedi za sve segmente našeg društva.Svjedok sam svakodnevnim ucjenama.Onaj ko je u mirovini,star čovik to i ne vidi ali i ne haje jer je star i bolestan i to je normalno.Ali san razočaran na našu mladež.Ona je NEZAINTERESIRANA za ovaj naš hobby.Ja sam jučer,prekjučer i danas po par uri bija na teraci,ricava antene,priteza vide,prominija zatege(konop),prigleda koliko san moga jeli di šta popustilo.Jer ide ružno vrime,jaka Bura,kiša itd.Jučer i prikjučer mi je sin da ruke jer je bilo posla za 4.Oće pomoć ali nije zainteresiran za ovo ma koliko ga ja upućiva,objašnjava srž hobby-ja.Radim to od kad je krenija u O.Š.Čak san ga sla na Mosor onih par dana da položi P razred.Imam uređaja,da bi mu kojega da se koristi,naravno.Ali zalud ,nemam ja pirju sa kojom bi nekome nešto usuja u glavu.Kad se nema volje,od toga nema ništa.Ovo je neka nova,mobitel generacija.Meni je žaj ali već san se i pomirija da će poza moje smrti sve ovo završit u nekom kontejneru.U mojoj fameji ja san 3 generacija vezista! Pok nono je u partizanima bija u vezi.Ja i pok.otac smo bili rezervni oficiri veze(u onoj državi).I RA i radili u telekomunikacijama.Kad odem,ta nit se prekida.Ne mogu reć da mi je svejedno. :cry: Ne može ovo svak ni shvatit.
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Oct 04, 2021 2:54 pm

Evo da zaključin, za danas (jer je u biti tema neiscrpna), ono što nisam napisao u prijašnjim postovima. Drug s Muzila je u mnogo navrata, ko fol slučajno, navraća u ZTK Split, i trova in dušu lažima, kako se u AKL-ovim prostorijama pije, loče, igra na karte, da je sve na granici ekcesa... Napojeni s tog djevičanskog izvora, predsjednici Skupštine ZTK su i sami, uz pomoć vrle tajnice, prišapnuli gradskim ocima da nas deložiraju.
Nastranu što je drug Goran bez imalo morala i časti, da, nakon te svoje prljave rabote, dođe gori u AKL-a, sidne ka paša u prvi red, a pokojni barba Ivan i ja nosimo kante vode, da imaju šta zalit nakon pišanja, jer je već bila isključena voda i struja.

Ali, tu izvrnuti moral tek počima ! Da, točno je, naš domar je krčmio, u sitno, kavu, sokove i pivo, iz jednog jedinog razloga, što mu posao domara nismo mogli plaćati, a pokojnu mu ženu Jagicu, koju smo imali na pola radnog vremena, bi plaćali po nekoliko mjeseci kasnije za teško odrađeni posao ! Šta je trebalo ? Ostati đubre do kraja ?

E, ali crescendo tek dolazi ! Mi sokove i pivu, a u isto vrijeme u Marjana se krčmila žestica , od 40 gradi ! I tko je sad tu alkoholičar, oni na sokovima i pivi, ili ovi na "unučičima" ? I sada bi ja, da sam htio biti zločest, treba pisat predstavke tržnoj inspekciji Splita, inspektorima Porezne uprave, a posebno pismo MORH-u, kao vlasniku prostora, da mu otvorim oči, da je tamo Alcoholic united, a ne armija mladeži, koja uči, lemi, kuca i stječe tehnička znanja.

Tko zna, da sam upravo tako postupio, možda bi stekao preduvjet da se, jednog dana, kandidiram i za predsjednika HRS-a ? Još mi samo ti križ fali...
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Oct 06, 2021 10:06 am

Slušam jutros Radio Milevu, javlja da su se sinoć našli Marjanovci na Sirobuji. Neka ljudi, meni je drago... Samo, ja san sinoć do ponoći bija u eteru, nije se oglasio znak 9A1CBM ! Mislin, da nisan što propustio, pođem na qrz.com , u povijest opsega zadnjih 30 dana, ni tamo ništa.
Pitam jednog bivšeg člana Marjana, oli se nema tko javit, ako nema Mikija ? Lipo mi je odgovorija, veli, Koki ne pitaj pizdarije ! Da mi je mislit...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK