https://www.index.hr/vijesti/clanak/vla ... 13711.aspxO tome sam pisao bezbroj puta, evo sada i indeks piše o tome, kao da je sažeo sve moje pisanije u jedan članak ? Samo, nije ni izdaleka sve obuhvaćeno. Od bolnice koja troši abnormalna sredstva, preko muzeja kojih se ne bi posramio ni Luvr, pa preko dvorca Eltz, engleske travice i olimpijskog bazena. To je za javnost.
Ono što se ne prikazuje je stanje u tvrtki slijednici Borovo obućare, koja tavori dva desetljeća, male i neredovite plaće...Što sada, kada nije predsjednica, KGK ne obuće žute čizmice i ne prošeta Trgom republike, ili po Vukovaru ? Očito, ono je bio PR.
Preseljavaju jednu bojnu profesionalnih vojnika u Vukovar da bi bar malo bilo novaca u opticaju, podsjeća me na Zadar ili Knin, prije rata (u smislu kupovne moći).
U socijalnoj samoposlugi nikad ništa na policama, jer kad pukne glas da nešto dolazi, isto se razdijeli jadnim ljudima na kamionu.
Ista je stvar i u Karlovcu, i u Kninu. Nisam čuo od druge ili treće ruke, nego od redovnih primatelja te pomoći.
Prije 20 godina sam pisao o obnovljenim kućama i stanovima u kojima nitko ne stoji, nepripadnim braniteljskim i invalidskim mirovinama, stanovima u Zagrebu koje ne vraćaju, i puno drugih stvari, onda su mi dahćali u telefon...
Nisam i ne mogu biti savjest Vukovara, ali mogu dignuti glas protiv ovakvog Vukovara, kojeg netko sustavno i smišljeno pretvara u grad muzej, Potemkinovo selo gdje teče med i mlijeko potocima, grad koji je prije rata imao preko 20.000 radnika u kombinatu Borovo, sada ima stotinjak radnica u ostatku Obućare, koje rade za malu, i neredovitu plaću.
Dižem glas, kao onaj koji je pomogao Vukovaru, kada mu je bilo teško, i koji je samo davao, ništa uzeo, kako i spada.
Na kraju, što svi znate, da je u Vukovaru dobro, zar bi stalno dolazili mailovi raznih udruga za pomoć, od kompjutera, do peći na drva. Da, dobro ste pročitali. To je stvarnost, a ne ono što službena politika hoće prikazati kao Vukovar. Grad bez ljudi.
Da zaključim na radiomaterstvu, 36 izdanih znakova, u zadnjih 20 godina sam čuo dva ličnjaka, i čuo sam da neki pod klupskim znakom rade na UKV contestima. To je to.
Mogao bi još, do prekosutra, ali čemu ? I kome ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja