by 9a2jg » Wed Sep 15, 2021 6:06 am
Dobro jutro radni narode Crne gore, ustaj se, podne bije !
Dvije stvari su konstanta, imamo vjernu i nepokolebljivu armiju čitatelja, i uvijek isti pljuje po nama, i našim napisima.
Kaže kineska poslovica da prijatelja trebamo blizu, neprijatelja još bliže.
Dežurni pljuvač sterilnog foruma piše, svojim standardnim skučenim vokabularom, isključivo iz potreba bolesnog uma, za mržnjom, prema svemu što je slobodomisleće i istinito. Ali, to je njegov problem, i problem određenih liječnika - specijalista.
Ono o čemu sam pisao jest realna pogibelj u koju su poslani naši momci, ko grlom u jagode, ili prase u surutku ! Zašto tako ? Pa, večer prije njihova odlaska, prvi među hrvatskim stručnjacima za vanjsku politiku, a posebno za Balkan, Zlatko Cvrtila, je u dnevniku HTV-a izjavio da je Crna gora nesigurna, nestabilna, i još puno toga, što ja kao laik neću ovdje raščlanjivati, ima pametnijih i kvalificiranijih za tu raščlambu.
Paralelno s tim, gostuje u NU2 ugledni crnogorski književnik, priča o "buretu baruta" i sve, samo ne normalnoj situaciji !
I onda se ja sjetim 1991. kad sam, nevoljko, pustio svoju kćer na školsko putovanje u Dubrovnik i Igalo. Pitao sam nju, i ostalu djecu, po povratku za impresije, Dubrovnika puna usta, za Igalo da su bili lijeni i indiferentni prema toj djeci na eskurziji.
Sve u svemu, dobro bih promislio, da sam u istoj situaciji, bi li ponovo pustio svoje dijete na takav izlet tamo.
To je što se tiče sigurnosti. Što se tiče društvene, moralne i zakonske odgovornosti, napisati ću isto što i za ekspediciju na Reunion, i sve ostale slične eskapade, moralni je standard da, ako je u financijskoj strukturi bila i jedna društvena kuna, da je normalno da se, po završetku, podnesu javni računi, kako o izvorima prihoda, tako i o strukturi troškova.
Što se tiče rezultata, ako je netko išao tamo i rekao da predstavlja Hrvatsku i HRS, onda je normalno da se objave rezultati.
Bez posipanja pepelom (kako su to u skoroj prošlosti radili ARG-aši), ili seciranja rezultata, i možebitno pravdanje, nego samo suhi podaci.
Ako je netko išao za svoje ime, svoj džep i u svojoj organizaciji, onda ne mora ništa.
I, na kraju, dežurni kritičari nisu makli ni malim prstom, a kamoli pomogli financijski, kad je trebalo čupati Dakija i ekipu iz uzavrelog Skoplja.
Ima još, pomalo...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja