Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Mon Aug 23, 2021 6:46 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/da- ... 98932.aspx

Rijetko dobar članak, poduprt razgoljenim činjenicama.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Aug 23, 2021 9:34 am

Ka ća je Picaferaj reka u Velom Mistu "Plakat ćete vi za Auštrijom",tako i ovo.Amerika sama sebe doživljava kao nekoć Rimski Imperij.Konačno u Senatu na velikom štapu stoji isti orao raširenih krila.
Ja vojsku,panduriju,nacionalnu gardu i sve što je militantno ne volim ni vidit ali ako ih makneš eto ti kaosa,anarhije i svega još puno goreg.I svjestan san da oni moraju postojati dok smo kao čovječanstvo na ovom nivou (ne)svijesti. :( Tako je oduvik,koliko god pogledamo u povijest.Sigurno da se Kini to nebi dogodilo jer bi oni to sve satrali,imaju puno iskustva sa svojima i Tibetom.SSSR je bija tamo 10 godin i popušija.Spominje se i Ramba koji je i meni pa na pamet ali ono su bili muđahedini koji su mu pomogli jer im je neprijatelj bio isti.I za kraj...nije Afghan pao u 10 dana,on je predan u ruke vjerskih fanatika.
A razlika između njih i ostalih tamo je u pola debljine ženske vlasi .Svi podržavaju šerijatski zakon! Plaću oni koji su surađivali sa okupatorima i cure,žene koje su okusile dašak emancipacije,slobode,prava koje imaju žene po svijetu.Njihova svijest je na nivou kojem jesu i to se ne može priko noći ili u 20 godina prominit.Treba nekoliko generacija proć za takvo što.Ako do žena drže kao do tegleće marve,moš mislit što misle o nama :?: :? Ovdje ću stat a moga bi pisat do večeras.Jedan čovik mi je za mojim stolom na široko priča o tom dijelu svijeta.Nije sve za eter. :o
9a6r

Postby 9a6r » Tue Aug 24, 2021 12:29 am

Anemija opet priča pizdarije o Krimu,Rusiji,Ukrajini...progovorija je i na ukrajinskom....dao je snažnu podršku Ukrajiini ali ne svoju već Hrvatske.Opet tuđim kurcem mlati po drači. :x Metak nije ispaljen na Krimu a on "Krim je Ukrajina!" Sve za što bolju poziciju u EU kad završi sa svojim sranjem u ovoj udbaškoj đamahirijici. :evil:
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Aug 24, 2021 6:28 am

Mlađi ljudi ne poznaju povijest naših naroda i narodnosti u Jugoslaviji. Kako je ona bila tvorevina raznih naroda, interesa, želja, trebalo je svaki od tih naroda zadovoljiti. Tako je Tito i Prezidij partije, odlučio da dadne Neum s okolicom Bosancima, da imaju "izlaz na more, i da se imaju gdje okupat". U to doba je bio ministar naš Splićanin, prvoborac i narodni heroj Vicko Krstulović. On se jedini, od sveg partijskog i državnog vrha usprotivio. Ubrzo je bio smijenjen, a škveru, koji se zvao Vicko Krstulović je odmah promijenjeno ime u Split, a sve slike druga Vicka maknute iz dokumenata i javnog života.

Nešto slično je bilo i sa Krimom. Širokogrudni partijski prezidij SSSR-a je velikodušno dao Ukrajini Krim, koji nikada nije bio ukrajinski, kao što ni Neum nije bio bosanski ! Šta ih je koštalo, ta nisu davali ćačino ?

Kad se braća i sestre glođu oko ostavine, nakon smrti roditelja, nikada nisu oni krivi, nego roditelji, jer su nešto propustili učiniti za života, po božjoj i ljudskoj pravdi.
Stoga, za poznavaoce povijesti, to je skoro identična situacija, Krim i Neum, samo, političari koji su na vlasti su toliko pokvareni da to neće da priznaju.
Onda se narodi glođu, dođe i do rata, i sveg onog što rat nosi sa sobom, i što vrati te narode 50 do 75 godina unatrag.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Aug 24, 2021 8:36 am

Slažem se sa navedenim,s tim što je Krim Tatarski,a Rusi su ih raseljavali,nepoćudne elemente likvidirali a naseljavali rusko stanovništvo pa ih sada ima više od Ukrainaca,a Tatare nitko i ne spominje osim povjesničara i oni koji se zanimaju za povijest kao ja.Promijenili su na silu demografsku sliku Krima.Pa Krim je predan bez ispaljenog metka! Donbas ne.Tamo ima barem 13000 poginuih.I opet više Rusa nego Ukrainaca.Ima X takvih primjera u svijetu a i u Hrvatskoj.To nekad ide brže,nekad polako a najčešće na silu,preseljenjem stanovništva.Tome smo sada živi svjedoci sa škurima.Zaboravih Kosovo...tamo su velikim natalitetom Albanci pregazili Srbe.Neću više,imam nekog posla.Ugodan dan želim.9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Aug 24, 2021 1:52 pm

Ne želim secirati , ni tebe, ni ikog, u poznavanju povijesti, ali ima puuuuuno više od toga.
Kad je VJ pobjedonosno krenula u 7. i 8. ofenzivu, Staljin je stavio prst na čelu, i to veoma zabrinuto gledao. Dumao, dumao, i poslao najviše vojno izaslanstvo u Beograd kod Tita da im DOZVOLI da uđu u sjeverni dio Jugoslavije, i pomogne u krvavim bitkama na srijemskom frontu, najžešćim, u cijelom četverogodišnjem ratu na Balkanu. Tito im je dozvolio, jer nije htio odbiti Staljina, kao ideološkog partnera, i kao izglednog pobjednika u ratu. Staljin je pak tim potezom osigurao sebi potencijalnu interesnu sferu, po završetku rata.

To je šturo, faktografsko štivo. U naravi, Staljin je poslao Tatare i Kozake, u startu im dao odriješene ruke, da na tim područjima rade što hoće. Slušao sam preživjele, u živo, nitko mi nije pričao iz druge, ili iz treće ruke, takvih ubojstava civila, pljačke i silovanja, nisu vidili Srijem , Banat i Bačka, cijeli rat ! Kako smo bili kolonizirani tamo, čuli smo sve što se dešavalo.
"Bratske trupe" Sovjetskog saveza, u naravi, Tatari i Kozaci iz Ukrajine, su bili miljardu puta gori od najgorih nacista !
I onda Anemični na ukrajinskom govori da je Krim ukrajinski !!! Je, ka i Neum bosanski ! Ako ćemo se zajebavat.

I za kraj, već sam pisao nekoliko puta o tome, UB5ARTEK, postaja u najvećem omladinskom kampu na svijetu, na Krimu.
Imao sam ludu sreću da sam imao gosta iz Mađarske, i iz Rusije, koji su tamo bili u doba Sovjetskog saveza. Oboje, neovisno jedan od drugog, su mi rekli da su bili u RUSIJI , ne u Ukrajini, da je cijeli aparat bio ruski, i da su polaznici bili iz cijelog socijalističkog lagera, osim Jugoslavije.

To nešto govori, kad ti pričaju sijede glave povijest, ne koju su učili, nego bili dijelom te povijesti.
A nije ni premijer kriv, kad mu vidim najbliže suradnike, čudi me da je i ovoliko dobar !
Tuđman je imao Anđelka Mijatovića, mog profesora iz Hrvatske vojne akademije, koji mi je predavao domoljubni odgoj, iako je bio povjesničar. I tu se vidi dalekovidnost i dalekosežnost dokturovih poteza, on, kao povjesničar je predobro znao da domoljublje ne može predavati nijedan ostrašćeni desničar, ili klerik, već povjesničar, kojem je hrvatstvo u krvi, a ne u profesiji !
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Aug 27, 2021 6:09 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/nap ... 99703.aspx

Sav razuman svijet je vidio nelogičnost brzog povlačenja američkih snaga, i kuraženje ISIL-a. Nažalost, očekivano.
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Aug 27, 2021 6:47 pm

Sad se priti ujka Sam da će on sve to potaracat :?: :roll: Kako je on to naglo, od uspavanog,na tabletama staroga čovika, najednom posta tako militantan? Da mu Kamila nije štogod krivo došapnula? :D
Ili su blesimetar isprid njega krivo naštimali? :lol: :lol:
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Aug 28, 2021 8:50 pm

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/sv ... ta-1123210
Ma baš me čudi, naručitelji iz Dubaija, sve piše u članku...
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Aug 29, 2021 1:45 pm

I mene čudi da se ta braća pomažu :roll:
A pobigle od rata ne primaju u te bratske zemlje već tiraju prema EU.Sa karticama punim love i pametnim telefonima.Fale im samo te Toyote,ali h..i ga,ne može baš sve a bili bi i sumnjivi. ;) Jel ti beduini stvarno misle da smo mi Hlebinci :?: :evil:
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK