by 9a2jg » Sun Jun 06, 2021 12:24 pm
Slažem se, neprirodno je stvarno stanje na terenu, ali ne i zamisao ! Ideja je, baš kao i ideja socijalističke doktrine, odlična, ali su ljudi kvarni, njihova djela, i bjelodana praksa, stalno dokazuju da su im mladež, i visoko podignuta letvica svevremenskih postulata Narodne tehnike, samo poslužili kao izgovor, i "argument", da od društva dobiju (i dobijaju) novce, da bi uživali u privatnom feudu.
Jedina razlika između srednjevjekovnog feuda, i današnjeg, je da je onda bio samo JEDAN feudalac, korisnik i vlasnik konkretne lokacije, a danas ih je nekoliko, najčešće između 3 i 6, a i za to ima razlog. Razloga za to je nekoliko. Da je jedan , ili dva, bili bi sumnjivi državi, koja to sve plaća. Mora ih biti 5-6, jer, jedan kolo vodi, dva su pobočnika, sa svojim sektorima pokrivanja, a trojica su nešto mlađi, upravo da se, kad ovi odu prirodnom smrću, nastavi ta golijada, kako bi to u očima HZTK i Ministarstva, bilo očito kao najbolji model, za samozvane elitiste i doajene.
Neki dan u Zagrebu sretnem jednog RA iz Varaždina, on će ti meni odmah : A je Koki, stvarno nas "štediš", opleo si po svima, samo ne po nama ! Slušaj brajo, velju ja, pisao bi ja i o Varaždincima, Čakovčanima, ljudima iz istočne Slavonije, ali nemam elemenata. Za sve ovo što pišem, imam dokaze, izjave, snimke, mrtvih i živih, ta ne bi pisao da nije tako.
Ista je stvar i s remote postajama. Evidentno je čemu (ne) služe, i kome. Jedan propali privatni projekt, kojeg naša vrhuška oće prikazati kao uspjeh, a valjane kritičare, kao one koji "ne uče i ne idu s vremenom" ! Moš mislit !
I na kraju, pitanje za miljun dolara : A koji su onda motivi i ciljevi nekog projekta koji ne zarađuje ni za struju na objektu ? Ja znam, ali ne smin pisat, za sada.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja