QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a2jg » Sat May 22, 2021 1:41 pm

https://www.hamradio.hr/download/Pravil ... L_biro.pdf

U HRS-u je sve kibi-dabi. Na HRS web naslovnici stoji okačen Pravilnik o radu qsl biroa, ali, sam naziv pod kojim je usejvan nam kaže da je to radna verzija !!! Onda je li to to, ili nije ?

Napisan je u stilu da je sada muljanje moguće s blagoslovom IO-a, i dealu s njim, a ne samo na relaciji QSL-manager - privatni manager u 9A , koji radi za nekoga vani.

Najvažnije, niti riječi o desecima tisuća karata, u oba smjera, koje su špartale zadnjih 20 godina, a mi plaćali to hendlanje ! Pojeo vuk magare, skupa sa kožom i papcima !

Zato je i osvanula postaja na opsegu 9A21Y, kaže da je QSL via 9A biro. Parola : "Amerika i Engleska, biće zemlja proleterska"" na djelu, samo ovdje sirotinja hrani bogate.

Blago onome koji to neće da vidi.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun May 23, 2021 8:54 pm

Taman ja da ću ručati, zvoni telefon. Zove prika iz kontinentalne Hrvatske, veli, Koki pogodio si u srž mućki. Sada je, ovim Pravilnikom, izbačen QSL manager kao neki faktor, odluka IO-a je jedino važna. A tamo, prijedlog daje, zna se ! A zna se kome treba antena, lineara, stupova, filtera. Jer, kako odavno napisasmo, nije sve ni u parama, nešto je i u materijalu ! A brate mili, i ne bode oči ! ;)
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed May 26, 2021 1:18 pm

Razgovarao sam s osobama bliskim privatnim QSL-managerima. Na moje jednostavno pitanje : "Da li znate da to traje već 20 godina ?", svi se ko fol čude, ko pura dreku, ili pizda na nove mudante !
A to je jedina istina. Tragedija je što se najnovijim postupnikom upravo odškrinjuju vrata novim malverzacijama i mućkama. Sve legalno, na nivou !

A šta će sada, nakon ovih mojih riječi , guštati cijela bulumenta istomišljenika, Marinko, Mato, Martin, Ivo, Hrle...
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri May 28, 2021 3:54 pm

Koliko će još miseci, ili godina, QSL manager biti v.d. ?
Ovoga nema ni u Kinshasi...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat May 29, 2021 8:23 am

Ne nisam ja zaboravio kako je 9A8UA dobio znak, i da mu je predsjednikova kćer manager, znači, ide preko 9A biroa. I on, mrtav ladan, našao diskutirati, a sa mjeseca se vidi kontaminiran proces, i da je on umočen u to. Zato se on i javlja, bez da ga je tko šta pitao, jer zna da mi znamo.
Znači, bilo je bitno nać jednoga, ili dvojicu za razapeti, ostali prolaze ispod radara ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun May 30, 2021 11:18 am

Zove me jučer prika iz Zagreba, pravnik po profesiji, radioamater po hobiju, veli, ne postoji institut v.d. u organizacijama Narodne tehnike ! Pustimo neka struka govori, kaj ne ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon May 31, 2021 5:04 pm

Vozim se autocestom, zvoni mobitel. Tko, Ivo, 2GF iz Milne. Šta je, pitam ja, jer mi nije drago voziti i pričati mobitelom. Veliko sranje, veli on. Šta je, je li neko bolestan, pitam ja. Još gore, prije 10 - 12 dana sam poslao paket QSL-ki na v.d. QSL managera, na kućnu adresu, sve lijepo napisao na paketu, čak i mobitel primatelja, i svoj mobitel, kad me jutros zovu iz mjesnog poštanskog ureda u Milni, da dođem uzet paket. Ja tamo, kad ono moj paket ! I za dobit ga u svoje ruke, morao sam platiti još jednu poštarinu !!! Kad sam platio, nastavlja on, pitam zašto nije uručen. Oni mu odgovoriše da, po onome što piše u popratnom dokumentu, primatelj ga nije došao preuzeti ! Zamolio me da ja nazovem Zlatka, jer da je on previše uzrujan. Ja nazva Zlatka, sve mu lijepo ispričao. Zlatko će ti iskreno da nije dobio nikakvu obavijest iz zaprešićke pošte o paketu, niti je imao ikakvih saznanja o tome !
Ovo se uvijek u životu događa kad netko ima monopol, učvrsti ga raznim zakonima i propisima, i tko redovito najebe ? Pošiljatelj, u naravi DX-er, koji šalje jedan, dva, ili najviše tri, puta paket outgoing QSL-ki godišnje na 9A biro.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jun 01, 2021 8:49 am

Zvalo me je dvoje radioamatera, pričaju mi identičnu priču, doduše, njihove pošiljke nisu bile QSL karte, ali je davatelj usluge bio isti - Hrvatska pošta. Što reći nego da ne obavljaju svoj posao kako treba. Nisu ni jeftini, pogotovo kada se uzme u obzir kvaliteta usluge. Sve u svemu, treba ozbiljno razmisliti o alternativnim davateljima usluga te vrste.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jun 03, 2021 6:06 pm

Osim što ovaj forum svakog lipnja, na Petrovdan slavi obljetnicu rada, proslavismo još jednu. Godinu dana od obećanog organiziranog tiskanja QSL-ki u "organizaciji" HRS-a. Čuo sam se s par kolega, svi govore isto, razočarani, i frustrirani. Poruka je : Nemojte nam više pomagat, ni išta organizirat !

Ali, to nije sve ! Čovjeka iznutra, iz naše organizacije, koji je nudio , i nudi, bolje uvjete, nisu htjeli ni saslušati, a kamoli uzeti u obzir njegovu ponudu. Znači, bilo je pogodovano, u startu, jednoj pravnoj osobi. Po narodsku, u Ercegovini, zvano štela.
No, neki, kojima je trebalo brzo karata, ne budi lijeni, nazvali čovjeka, sve dogovorili u nekoliko rečenica, QSL-ke tiskane, ispisane, poslane u Zaprešić, a vrijedni Zlatko u bijeli svijet.
Što reče naš narod : Vuk po poruci poštu ne nosi ! A može i ona : Uzdaj se u se, i u svoje kljuse !

Ali, ni to nije sve ! Bode u oči analogija s programom za elektronsko glasovanje. Ni tamo nisu htjeli razmotriti ponudu provjerenog domaćeg čovjeka, koji je to nudio besplatno ! Predsjednik je to "objasnio" nemuštim jezikom, maltene da je čovjek dobre volje, hoteći učiniti svom Savezu nešto pro bono, postao sumnjivo lice !

Odgovor takvog ponašanja predsjednika ćete naći u analogiji postupanja ministra Beroša koji, navodno, također nije htio besplatan program za evidenciju cijepljenja, nego dao miljune za to.
Razlog je vidljiv s Marsa.
Dodatnu sol na ranu su mu utrljali iz sjevernih županija Hrvatske kad su javno objavili da od prvog dana imaju takav program koji odlično radi, a platili su ga nekoliko stotina kuna !

Primljena QSL-karta za održanu vezu, znači završetak veze.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jun 06, 2021 8:02 pm

Ne znam zašto pojedini drugovi šalju meni informacije kako su se neki namirili u hendlanju tuđih karata. Spominju se neki (rešetkasti) stupovi, lineari, filtri... Svima sam rekao isto : "Svoja saznanja šaljite predsjedniku, ne NO-u, on ima sve odgovore, za svaku prigodu, pa i za hendlanje karata onih koji na to nemaju pravo!"
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK