QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a2jg » Tue May 11, 2021 6:04 pm

U materijalima za elektroničku redovnu godišnju i izvještajnu skupštinu ima desetak rečenica i o "radu" QSL biroa u 2020.g. Rad stavljam u navodne znakove zbog više stvari. Prvo, po ne znam koji put, javno pitam, kao zastupnik, i kao član, po kojem osnovu i za koji (ne)rad je isplaćivana naknada Marinku do 30.6.2020. kad je odluka o otkazu ugovora bila u veljači, a nije ni radio ništa ?
Drugo, u ovim dokumentima stoji da je Zlatko preuzeo njegov posao 1.srpnja, članstvu je bilo prezentirano da se isto dogodilo u rujnu, ili 1.10. ! Tko laže ? Ja ne, dokumenti još vise u zapisnicima.

Kad smo već kod laganja, u ovim materijalima nema zeta, nema kamiona, nema golemog paketa za Espanju, ukratko, da je bilo, sigurno bi se pohvalili. A dokaz da to nije ni bilo jest činjenica da je paket za Španjolsku, kojeg su spakirali Zlatko i Marija bio najveći, bez konkurencije ! Ako laže Koki, ne laže vaga ! Ko je laga pri rata, laže i sada.

U tekstu su vrlo perfidno podvalili kukavičje jaje, napisaše, citiram, "a koristili smo i uhodanu kurirsku službu" ! Istina je , dakako, obrnuta, 54 dostave preko Prleta, Tihog i Dimnjačara, a 13 uslugom Hrvatske pošte ! Zašto to rade, ja znam, a vi dumajte, ali, ne rade nam dobro, i ne žele nam dobro.

Da pometem malo ispred svog praga, iz radnih materijala sam doznao da mi lanjski "dobrotvor" nije bio RK Marjan, nego 9A4NA. Znači, njemu sam dužan, u ime kluba, i svoje osobno, 22,50 + 6,20, sveukupno 28,70 kuna, za dvije pošiljke HP-om, sveukupno 821 gram.
Kako sam ja baš neki dan (NAKON poskupljenja tarife za pismonosne i paketne pošiljke) poslao paket od 2,230 kg na 9A QSL biro, i platio 30 kuna, normalan čovjek, među koje ubrajam i sebe, ne može a da se ne upita tko koga ovdje zajebava, i hini da mu radi uslugu ? Jer, ionako je trošak usluge HP-e konstanta, zašto mi se odmah nije poslalo na moju adresu, nego mora postojati međupostaja, kojoj ja i klub moramo dugovati uslugu i novce ? BTW, te novce smo mi odavno unaprijed dali HRS-u, ne pitamo mi ništa tuđe, nismo mi privatni vlasnici privatnih DMR repetitora !

Šećer na kraju, dolce sul fine, zucker zu ende ! Ni riječi o hendlanju za bidne Talijane, gastarbajtere, i djelatnike u specijaliziranim agencijama UN-a, UNHCR-a, UNICEF-a i sličnih ? Ispada kao da se nije hendlalo za njih u 2020.g. ? A je, i ja imam dokaz !
Da, za sada, zaključim, izvješće o QSL-iranju je tehnički dobro, ali nas interesira ono što NE piše u njemu. Nećemo ni saznat, jer je sami vrh umočen !
Amere nisan ni spominja, to ide u novoj sezoni...

Jutros su kontrolori ZET-a u Zagrebu dobili cirkularni mail da im je onemogućen internet je je Grad dužan davatelju usluga. Počeli ispadati kosturi iz ormara pokojnog gradonačelnika.
Kad-tad će i iz onih u Dalmatinskoj 12, di se još suši pitura i glet, već 4 miseca...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed May 12, 2021 4:01 am

Ne sekiraj se . Kad dođe na vlast sve će to sredit "lubenica".Oli "vulkan" kako bi Miro reka. :D Buš videl . ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Wed May 12, 2021 8:30 am

Ma čekaj Reni, ta HRS vrhuška, na čelu s prešidenton nas sve drži za mone, i da smo išli u Juraj Bonaći collegge ! Ako su u veljači ove godine plaćani računi za glet i pituru, znači da su PRIJE toga bili gotovi, znači, nakon desetak dana se moglo useliti u SVOJ prostor u D-12 ? Prike iz Zagreba me uvjeravaju da su kočničari one snage koje su se navikle (ne)radit od kuće.

A što se tiče hendlanja QSL-ki u 2020.g. , ne Koki, nego cijela 9A RA javnost traži mnoge odgovore koji NISU u narečenom izviješću.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu May 13, 2021 8:41 am

Zovu ljudi, pričaju, komentiraju one iste radne materijale koje sam i sam dobio. Tako jedan prika mi govori : "Gledaj zašto je Tom prominija matični klub, da bi kilogrami QSL-ki koje on privatno hendla sad išle u Dubrovnik, na BHI !?" Odgovorio sam mu u stilu gospon Vide "Ne gledaj sve tako crno, vidiš da na spisku nema 9A4J, znači, njima QSL-ke ne dolaze ? A baš su, nakon stanke, opet počeli sa 9A25RBM!"
Govorila je moja pokojna mater : "U svakoj lupešćini, ima onaj koji krade, onaj koji drži vriću, i onaj koji drži stražu!" Pametnima dosta.

Gledan radni materijal i dalje. 9A4NA ima matični klub 9A1CBM, za kojeg stoji da mu je poslato poštom , preko HP-a, za njega nije uzeja karte, a za AKL i mene osobno je ! Nije ljubav na prvi pogled, nego zajebavanje u zdrav mozak, s znanjem i dopuštenjem v.d. QSL managera.

Vidio sam se, prije desetak dana s Zlatkom, i pitao ga jednostavnu, prostoproširenu, rečenicu : Jesi dobio spisak plaćenih članarina za prošlu godinu, i jesi dobio ispunjene obrasce, koje smo od 2015. DVA PUTA slali na Stručnu službu, ko u kojem klubu hendla QSL-ke, i na koju adresu se trebaju slati ?
Odgovor, naravno, nisam dobio. Rekao je da sada u podrumu zgrade u D-12 ima dosta kartonskih kutija s dokumentacijom i arhivom Saveza. Sad je svima kriv potres za nered i javašluk !

I, za sada, na kraju, ukupan broj klubova kojima su, na sve moguće načine, poslane karte, je 60. Kad ih se odbije 15 do 20 kojima su na klupsku adresu došle samo karte za ličnjake iz kluba, dolazimo do REALNOG broja, između 40 i 50 klubova u kojima se rade veze, pišu i šalju karte. To je realitet, to je istina, to treba biti referentna točka u razgovorima i promišljanjima, a ne kule u zraku.
Ako utrnemo tu vatru, nikad se više razgoriti neće...
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri May 14, 2021 10:27 am

Nije moje pitanje Zlatku, iz prethodnog posta, bilo jedino na koje nisam dobio odgovor, ima ih još ! Jedno od tih je bilo : Kako netko tko nije 5 godina platio članarinu, ni klub, ni ličnjaci, dobije QSL-ke prije mene i mog kluba ? Kako ih dobije uopće ?
Ima tu žetončića, ali ima i "kupovanja" ljudi, tim, sitnim, ustupcima, koje plaćam ja, i ostali redovite platiše. Zajedno s bijelosvjetskim jebivjetrima, čije hendlanje tisuća karata plaćam ja, a vrhnje ubire njegov osobni manager. Ima još osoba u tom lancu, koji uzimaju svoj dio vrhnja, ali, o njima se ne govori.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat May 15, 2021 8:57 am

Koji nered i nemarnost vladaju u kancelariji Stručne službe, najbolje svjedoči i ovaj podatak. U zadnjoj uručenoj pošiljci (kad sam "glumio" Dimnjačara) sam našao dvadesetak karata za 9A2FM.
Veze iz 2018, 2019, 2020... Međutim, kako očito Stručna služba nije dala Zlatku nikakve papire, koji mu olakšavaju i usmjeravaju ga na pravilan rad, oni mom klubu šalju QSL-ke čovjeka koji je umro prije 3 godine ! Zaludu sam ja, po službenoj dužnosti, kao tajnik, slao podatke o umrlima Stručnoj službi, na njihov zahtjev, prije godinu dana, očito je da ne postoji normalna i ispravna komunikacija na relaciji Stručna služba - QSL manager. Da idem korak dalje, da čovjek i nije umro prije 3 godine, on nije platio članarinu zadnjih 5 godina, i po tom osnovu ne bi trebao primati karte ! Ta nije 9A QSL biro ured Majke Tereze u Zagrebu ?! Nije ni Caritas !

Posebna je okolnost što se pojavljuju veze i QSL-ke u doba kada je čovjek bio odavno mrtav. To nije predmet mog pisanja, i ne spada pod ovaj topic, ali je sigurno zahvalna tema, odsustvo kontrole rada na opsezima... Jer kako se drugačije može objasniti da se izdaju dozvole za rad, i odgovorne osobe stanice u Dubrovniku, ili Zaboku, a radi se iz Dalmacije ?! I to baš oni koji su izabrani da brane i čuvaju ispravnost rada po opsezima.
I sada, kad stranac to vidi, shvati, u hodu, da je došao u Afriku sa strujom, i on se ponaša protuzakonito, i smatra da je to normalan način ponašanja... Kolonijo i Bogu si teška...
9a2jg

Postby 9a6r » Sat May 15, 2021 3:35 pm

Ovo je EU-i provincija kao što je Judeja bila Rimskom Carstvu.Pa zar ne vidiš da će sorošev plaćenik postat gradonačelnikom Zagreba? A i ovaj prije je bija ludilo,ono. :roll:
Kako u tako posloženom sustavu očekivati funkcionalan savez,udrugu? Jednu od...... :?
9a6r

Postby 9a2jg » Sat May 15, 2021 4:02 pm

Mene muči zašto uređene prostorije u D-12 čekaju od veljače na useljenje ? Zli jezici tvrde da zaposlenice čekaju da prođe sezona (pedagoških) godišnjih odmora, čitaj, rvaski, latinica, cijelo ljeto !
Kad ovi iz HZTK vide da ih nikad nema, jamit će nan i još jednu prostoriju, rezoniraju ljudi zdravoseljački, nema ih, ne triba in, a i QSL biro se ne useljava u predviđenu prostoriju u prizemlju !
Arhiva in u desetak kutija... Mili bože, kukavnih svatova...
9a2jg

Postby 9a6r » Sat May 15, 2021 4:44 pm

Ništa ti loše nisi reka.U stan kojem niko ne živi, znaju se uselit beskućnici ili neki drugi. ;) Pa ga ti posli izbacuj iz njega ! :o
Ne bih se začudio kad bi ostali bez još jedne prostorije. :?
9a6r

Postby 9a2jg » Sat May 15, 2021 6:01 pm

Mudro zboriš. I oni je pravnik u Nizozemskoj, na pola radnog vremena, samo u jednoj prostoriji.
Sad će Uzdanica, kako tamo ništa ne štima, za razliku od njegovih i Marinkovih računa, ovjera, i izjava...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK