Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a2jg » Wed Apr 21, 2021 12:32 pm

Wrong ! Smartfon služi meceni i donatoru za "naručit" novu zemlju, novi slot, novu vrstu rada.
DMR , remote i Hamsphere, dobitna kombinacija za sahranu radioamaterizma.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Apr 22, 2021 8:41 am

I jučer cipa 9A/IZ3NVR priko remote stanice. On je jedan od dva "promotora" privatnog biznisa te vrste. No, kad se obiđe njegova qrz.com web stranica uvidi se sjaj i bijeda lažnih podataka HRS-a i pojedinih radio klubova, zadnjih 28 godina. Jer, on napisa da je bio posadom momčadi 9A0HQ u natjecanju, onda gdje su one stotine djece , omladine i operatora što nam ih prikazivaše da su oštancani, svih tih godina ? Odgovor je jedan, i jedini, i svi ga znate : LAGALI SU ! Falsificirali stvarna stanja, i na bazi tih falsifikata uzimali novce, priznanja, dotacije, programska sredstva RTL-a, ZABA-e i sl.
Pojedinci, na čelu s drugom Milinom su se peli na toj njihovoj virtualnoj ljestvici uspješnosti, i putem kupili priznanja, novce, stvarali nevidljivu moć. Što će im ta ? Pa upravo da se oni prikažu "meritornim" kad se objelodane ova sva sranja, od izdavanja pozivnih oznaka, dozvola za rad, komercijalizacije radioamaterskih opsega, do forsiranja Obrovaca tipa YOTA. Nikad nemojte zaboraviti da je taj program izglasan rukama polutrijeznih zastupnika, desne strane sale za sastanke u prizemlju Dalmatinske 12. Jedini koji je na toj strani bio trijezan je Hrle, zato je je njegov crimen puno veći, on je sve radio SVJESNO ! Kao i dovođenje i promociju talijanskih operatora u Hrvatsku. Jer naših NEMA. Jer su baš on, Milin, Pavišić i slični SVJESNO godinama lažirali, i varali sistem, koji je takav kakav je, nemamo bolji, za sada.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Apr 24, 2021 5:45 am

Prvo što sam jutros vidio na dx clusteru je spot postaje 9A/TA7AZC. Jedina mi je nepoznanica da li radi sa remote stanice u Bujama, ili kraj Zagreba ?

I dok mudrijaši na HRS forumu prenose nepogrešive zamisli svojih nepogrešivih vođa, samozvanih elitista, nitko se ne upita zašto je baš Hrvatska odabrana za ovaj eksperiment ? Da nam pokažu i dokažu da smo kolonija ? Da su se pojedinci "prodali" za šaku dolara ? Nije sve ni u dolarima, ima toga u opremi, stupovima, linearima, transiverima...

Gledam da li je momak dobio i hrvatsku dozvolu za rad, i tako se priključio onom ešalonu koji nije nikad bio ni radio iz Hrvatske ? Nije još.

Zašto smo jedina zemlja u Europi u kojoj se nešto ovakvo događa ? Nismo mi , valjda, "napredni", a svi ostali nazadni ?

Za ovo se nismo borili.
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Apr 24, 2021 5:45 pm

Bilo je dosta toga i u filterima.
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Apr 24, 2021 7:51 pm

Zato je on grlija filter-donatora u Murteru, a tebi i meni nije htio dati ni ruku. I pošteno je, ipak je dotični naš dobročinitelj, i logističar.
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Apr 24, 2021 10:48 pm

I bolje da nije.
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Apr 25, 2021 3:22 pm

Žale mi se neki jučer, da je bilo malo stanica u HRS kupu. Meni je žao, ali biće i manje. Upravo čelnici HRS-a guraju Savez u propast, nerazumnim odlukama, uperenim direktno protiv radioamaterstva.
Tko sumnja, neka mi se javi, sve ću mu lijepo objasniti...
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue May 04, 2021 3:45 pm

I nadalje , jedina postaja na remote stanici u Bujama je 9A/TA7AZC. I još predsjednik HRS-a ima obraza reći da se "sve više radi remote, i da je to budućnost" ! Lijepa nam je budućnost s ovakvim liderima.
A lijepo je govorio Isus, da ne možeš služiti Bogu i denaru ! Pardon, dolaru.

Nitko mi u Zagrebu nije znao odgovoriti na jednostavno pitanje : Tko je odgovorna osoba te postaje u Bujama, na čiju se dozvolu šlepa, i što vlasti kažu na taj neviđeni hibrid ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed May 12, 2021 8:25 am

Gledam kako Emila spotiraju Ameri, i di će baš nego KU1CW, provjereni remote user ! Ne da na Balkanu nije ništa slučajno, nego i na svijetu, globalnom selu.
Sad je, bože mi prosti, i ćoravome jasno tko je cijelo vrijeme stajao iza privatnih remote postaja u Hrvatskoj, po principu amatersko - komercijalno.
Ja to zovem radioamatersko javno-privatno partnerstvo, po uzoru na Sunčani Hvar, i ostale nebuloze i zbunjoze.

I koliko su jadnome predsjedniku utirali straha u kosti, ti samozvani elitisti, i drmatori iz drugog plana, da nije smija ni slova napisati u godišnjem izviješću za 2020, od protupravno dobijenih znakova, dozvolama za rad na bazi lažnih podataka, remote stanicama koje se rentaju, do sprdačine u Bujama, gdje je HRS bio davatelj podataka, i nekakvog kredibiliteta, a sve ostalo je u privatnim rukama. Neodoljivo podsjeća na Kozjača - gate, zar ne ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu May 13, 2021 8:13 am

Na opsegu sve po starome, 9A/TA7AZC radi s javno-privatne postaje Buje, nastavlja se cementiranje kulta ličnosti sa 9A2CHRIS, od strane onih istih snaga koji su se slikavali u crnim majicama. Camice nere, Dalmacija i njeni ljudi ih ne zaboravljaju. Od Kalabreza sa levantinskin bafan, preko ricinusa, do vješala na Solinskoj... Dođoši, domoroci nisu bedaci, a i dobro pamte... Obazrite se, i promislite koga veličate...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK