Ja sam ravnodušan glede tog kluba
Ja nisam. Zbog mnogo razloga, navesti ću samo neke... Radio klub Split (tada Ante Jonić) je imao društvene prostorije na vrh Pjace, Ispod ure. Sada je tu kultni privatni restoran. Imali smo preko 400 članova, a bilo je najmanje 200 ljudi, prijatelji prijatelja, koji su tu svraćali. Izgradili su nam prostor na Vrhu Sućidra, "izgubili" smo sve one "građanske" članove, dobili smo "ruralne", doseljene, djecu vojnih lica, i ostalih službi, sve ono što smo u starom prostoru mogli izbrojiti na prste. Od preko 400, preko noći, u 1978 na 1979.g. smo došli na 265 članova. Bilo bi ih još i manje, ali je Komitet, preko Socijalističkog saveza insistirao da klub primi i sve CB-eaše, od Marine do Zaostroga, sve otoke, a gori do Knina i Imockoga. Kibi situaciju, ni onda se građanski režim nije pouzdava u RK Marjan ! U njega nitko, u nas svi ! Sve smo mi to amortizirali, filtrirali, uljudili, i tehnički opismenili. Lokacija Vrh Sućidra je bila "bogu iza leđa", ali u isto vrijeme i zadnja linija obrane klubova Narodne tehnike.
Nešto kao u onoj kultnoj češkoj seriji
Nemoćnica na kraju grada.
Čuo sam ja glasine o skorom preseljenju društvenih prostorija RK Marjan, iz Smodlakine ulice, na Sirobuju. Ako se to dogodi, njima će se dogoditi još veći rasap, nego što je nas bio zadesio !
Da bog da ja jezik pregrizo, ali, sumnjam.
Pretpostavljam da je na njihov prostor, inače vlasništvo MORH-a, netko bacio oko, sve ostalo je stvar tehničke izvedbe.
Odmah iza Nove godine sam pisao o pričama koje kruže oko sudbine cijele zgrade u Dalmatinskoj 12. Pouzdanik OZNA-e nam javlja da će sasvim sigurno cijela promijeniti korisnika ! A dobro se država i sitila !Onoliko koliko ih ima u zgradi, svi stanu u dva četverosobna stana. Koliko ih dolazi na posal, u jedan. Pametnima, ma gdje bili, dosta.
Nije mi ovo šapnija oni pravnik iz Nizozemske na pola radnog vremena...

64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja