QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a2jg » Tue Mar 09, 2021 11:55 am

Stalno me zovu iz metropole, šalju screenshot-ove sa Fejsa. Nemojte drugovi, znan ja sve i bez vaših informacija, da predsjednik prvo podmiri neplatiše, one s kojima je u kompi, poslovnoj, ideološkoj, da ne kažem neku težu (i adekvatniju) riječ. Obistinile su se riječi Pukija , citiram, "plati jednu godinu, pa tri ne moraš...." Takvi PRVI dobiju karte.

Jesu plaćeni vokci iz Funtane ? Moji ljudi u metropoli javljaju da predsjednik kuka da nema para !?! Za QSL saobraćaj, dakako. Zato su i ustanovljene Internacionalne brigade u Španjolskoj.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Mar 10, 2021 9:45 am

Jučer sam radio analizu primljenih QSL karata, zadnjih 5 godina, od 2016. do kraja 2020. Rezultat je, na žalost, očekivan. Sve one karte gdje je odgovorno lice bilo odgovorno lice iz HRS-a, nisu došle. Nisu ni poslane. Pretpostavljam, ni štampane.
Ni karte sa postaja na kojima je radio, ili bio odgovorna osoba NOVI predsjednik, nisu stigle. Kao ni od postaja kojima je matični klub gdje je on predsjednik.

Normalan čovjek, koji gleda to sve sa strane, bi se upitao kako su onda dali razrješnicu staroj momčadi na čelu s Pilatom ? Odgovor je jednostavan, dali su, i dali bi bilo šta, jer bez te razrješnice nisu mogli ući u novi izborni ciklus. Njima vazda cilj opravdava sredstvo !
No, time su, po ne znam koji put, dokazali da drže do 9A QSL biroa, i protoka QSL karata, kao do lanjskog snijega ! Oni to "trpe", isto kao i samozvani elitisti dalmatinske klubove. Nužno zlo.

I sada, tima, i takvima su dali da oblikuju nova pravila QSL-iranja u 9A ! Dali lisici da čuva piliće...

Od cijelokupnog sastava IO-a , dvojica nemaju QSL-ku, niti su je kada imali, dvojica ne šalju. U startu razgovor gluhog i nijemog. Da, nisam zaboravio našu vrlu tajnicu. I ona je u Povjerenstvu za QSL biro, da zbunjoza bude još dublja.
Zar nitko u Hrvatskoj ne vidi da sve rade da to temeljito razjebu ? Ili, možda prijemčljivije pitanje : Zar to samo ja vidim ? Ne vjerujem. To implicira ono suštinsko pitanje : A, zašto ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Mar 12, 2021 8:48 pm

Nema mira među maslinama...

Predsjednik, umjesto da pripremi, sazove i održi jednu kvalitetnu seansu Povjerenstva za QSL saobraćaj, preko svojih pouzdanika širi glasine... Najnovija je "buba" da bi korisnici QSL biroa trebali više plaćati ! Kud će suza neg na oko ! Leglo, ko budali šamar !

Ajmo ispočetka ! Naša uzdanica, i simpatija naša, ljubljeni Hrle je sam izjavio prije dvije godine , citiram, "da je on zadužen za kontrolu Marinka, i da to ide sve bolje i bolje" Kad me žena izgrinta, ili mušterija naljuti, odem u povijest pretraživanja, nađem Hrletove "bisere" i umotvorine, vrati mi se osmijeh na lice, koliko je djelotvoran !

Paj sad ! Iza Marinka ostalo dvadesetak (većih, po izjavi očevica) paketa za odlazeći saobraćaj ! Jedan je odnija Rolandov zet u Španjolsku (skupo ćemo mi to platiti, ali, o tom - potom, pod jednim drugim naslovom), ko će odniti onih 19 ? To nije retoričko pitanje, nego suštinsko ! Jer, uzeše drugovi plajvaz i artiju, abak u pomoć, i prsti ruku i nogu, izračunali da im treba poprilično novaca !
Za to nisu trebali osnivati Povjerenstvo, to im je mogao prišapnuti svaki član HRS-a !

Što izglasaše na IO-u da se sufinancira dubioza RZ HZTK po izgubljenoj parnici protiv bivše tajnice. Mogli su za te pare dvije godine komodno QSL-irati po bijelom svijetu ! Ali ne, mi smo takav narod, uvijek treba biti veći katolik od Pape !

E sada, Rolando bi uzima pare od ono malo DX-era što je ostalo. Što ne pita korisnike DMR repetitora, čiji ugovori sa OiV-om premašuju godišnje, dvogodišnju potrošnju QSL biroa ! Provjereno !
Jer, DX-eri ne koriste DMR repetitore, baš kao ni (golema većina) vlasnika DMR uređaja QSL biro. Ako ne može nikako, onda bi trebalo - pošteno.

QSL biro je postojao, radio i bio jedan od stožera RA aktivnosti, dok se ti mladci sa DMR-ovima nisu ni rodili. Oni su samo došli u jedan uređen i zakoniti sustav, kojega sada bezobrazno iskorištavaju.
Ali, ne krivim ja njih. Od glave riba smrdi. Na žalost, redovito, čisti se od repa. I onda najebu oni mali, iskonski operatori, i DX -eri. A da kuda će, ta zar u IO-u ne stoje dvojica koji uopće nisu radiooperatori ? Zalutali, u vremenu i prostoru...

Da zaključim, za sada, priču, neplatiše su odavno dobili paketiće, mi, platiše, NIŠTA.
Svi smo jednaki, samo su neki jednakiji.
Da imaju obraza, bilo bi ih sramota.
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Mar 13, 2021 10:17 am

Nađi njegov znak u logu nekih DXpedicija.Ako ga pronađeš častim te koliko moš pojist i popit.Ali doma nesmiš nosit. ;)
Ali zato je dežuran na DMR mreži.Pošto nisi tamo,nemoš ga ni čut.Nisam ni ja ali su mi drugi rekli.Tamo mora bit,zna se i zašto.
I sad kako očekivat od njega da mu je jako bitan QSL promet ako ne DX-a,ne haje za QSL-em ka ni za priklanjskim snigom koji nije pao?
Ali nameće se pitanje svih pitanja.Zašto ta velika količina QSL kartica nije poslana od strane bivšeg QSL managera Marinka,9A3JB
:?: :twisted: i prevažno pitanje..... DI SU NOVCI :?: :?: :x
Vidiš koje san ikonice zalipija nakon upitnika.Sad nemaju love za odaslat te njegove zaostatke.Jer je to poprilična lova za tamo neke "papiriće" 14X9 cm.Naravno da je tako.Je HP je među najskupljima na svitu.Za to nisu krivi,naravno.Tako se odavno odnose prema 9A QSL burou.Neka bivši manager digne kredit na svoj ili HRS na svoj konto.Jebe mi se ko će,neka se dogovore. :!: Jer mi smo sve te novce za poštarinu ODAVNO UPLATILI :!: :!: :!:

Govori otvorenim tekstom da te ceo Kosmos razume.
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Mar 13, 2021 1:58 pm

Puno si ti pitanja postavio, svako ima svoje zašto, ja ću se, za sada, fiksirati na jedno.

Ti znaš da ja stalno "ratujem" sa HP-om. U jednoj od tih svojih bitaka, imao sam dugačak razgovor s jednim od čelnih ljudi u HP-i, rekli bi novovalci, decision maker-om. U jednom trenutku razgovora, postavio sam mu pitanje : Zašto smo mi dobili Hrvatsku, a izgubili pravo na povlaštenu poštarinu, uporabu onog famoznog pečata TISKANICE/Printed matter, i plaćanje cca 1/5 od punog iznosa za takve pošiljke ? Odgovor me je prenerazio, i ostavio bez teksta : Zato jer nikada, u neovisnoj Hrvatskoj državi to niste ni tražili !

Šta bi trebalo, napisat velikim štampanim slovima, uokviriti, i dati svim predsjednicima HRS-a, i časnicima za vezu s državnim tijelima u neovisnoj RH ? Sramota je mala riječ za ovo.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Mar 16, 2021 12:58 pm

Vade mi mast, ovi što dobiše QSL karte sa 9A QSL biroa, a kronične su neplatiše članarine, kako klupske, tako i osobne. Od glave riba smrdi, problem je u predsjedniku, on promovira takav stil i način rada. Kupi nekoga za siću, na račun vječnih platiša, i evo sigurnih žetončića, za svaku prigodu !
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Mar 18, 2021 9:00 am

Zamalo me nije kolpalo ! Ne, nisu došle QSL-ke sa biroa , ta ja redovno plaćam, ne bojte se ! ;) Posla san ćeri paket u Zagreb, doša u dva dana, donili ga na kuću ! Kad mi je ćer rekla, mislija san da zajebaje, ali nije. Do sada san drža da to mogu samo sanjati...
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Apr 06, 2021 11:46 am

Premijeru i predsjedniku se, po stupanju na dužnost "daje" 100 dana poštede od (dobronamjernih) kritika. V.D. QSL manager je dobio više od 200 dana. Nema više popusta.

Potpuno van pameti je da je netko nakon 7 mjeseci v.d. Takva situacija ne tangira čelništvo HRS-a koje , pretežito, nije nikada radilo u realnom sektoru, pa samim time i ne zna da je to neprihvatljivo.
No, neznanje ne opravdava !
Čega se boje ? Javnog natječaja, pa da se netko drugi javi ? Ta ne bojte se, ovaj je, s klubom već primio svoju plaću, mora odraditi najmanje do kraja godine, takav je deal !
Možda se nešto drugo valja iza brda, što mi, obični smrtnici, ne znamo ?

Ono što ZNAM, jest činjenica da moj klub i ja NISMO dobili NIŠTA od v.d. QSL managera u zadnjih 7 mjeseci, a to je neprihvatljivo. Sve ostalo su bablje priče, i naklapanja za šankom.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Apr 10, 2021 7:56 am

I nije bas istina da se nista ne mjenja jer neki pojedinci koji imaju.... , u proslom sazivu
vodstva stali su na kraj kaosu koji je vlada u QSL birou .

Dobro me je nasmija naš dobri 7PJT, dužan sam mu pivu... Ne znan je li ozbiljno piše, ili nas zajebava ? A činjenica da taj isti Jerko bijaše tamo 4 godine, i 4 godine muča, to se ka nije dogodilo ?
Prije toga drug Milin, dva mandata, pravio se da je sve med i mlijeko, u potocima... I cijelo vrijeme je imao u klubu managera koji hendla na desetke tisuća karata gastarbajteru, od naših para ?

To se zove licemjerje, dvostruka mjerila, i samo su "oni" kriminalci, mi nismo. A svi znamo da to nije tako...
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Apr 13, 2021 10:13 am

U sklopu Hrvatskog radioamaterskog saveza djeluje QSL ured kojeg trenutno vodi Zlatko Matičić (9A2EU).

Ovo piše na HRS web naslovnici. Mene, a i sve ostale normalne ljude, zanima dokle je ono "trenutno". Jer , tko je učio hrvatski jezik u redovnom sustavu školovanja, razumije riječ tren, od kojeg je nastao pridjev trenutno. Možda vlastodršcima taj izraz ljepše izgleda nego v.d. ?
Kaj god, od njega mi ne dobijamo ništa. Od 2015. , naovamo, smo DVA puta slali ispunjen pismeni formular, s pečatom kluba, i potpisom odgovorne osobe, na koju se adresu šalju paketići.
Članarinu, na žalost, redovno plaćamo. Što bismo još trebali ? Naručiti im muzičku želju ? Mitar Mirić, Ne može nam niko ništa... ?
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK