Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Postby 9a2jg » Sun Feb 21, 2021 9:38 am

Jutros san se ugriza za jezik, glede zadnjeg posta. Otišla 2,5 miljuna u Daruvar. Neka naših ljudi. Zagorci veliju da vrag sere sve na jednu hrpu !

Nego da se mi vratimo remote station-u. Čitam tamo, update-iranu stranicu, mila braćo, ispada po napisanom da je vlasnik Majka Tereza za mlade 21. stoljeća ! Maltene da YOTA ne bi mogla funkcionirati bez njegove stanice ! A onda, u svom tom zanosu i količini emocija, se sitiš da je on to sam pisa, pa se oladiš. Rekla je Trogirka : A ko će me pofalit, ako ne moja justa !
I na kraju, slika sa sivom eminencijom HRS-a ! Prika, nisi triba to okačinjat, ta mi i bez toga znamo ko je duhovni guru, i ko stoji iza toga. Ta nije Djani bez veze odma ispalija : Kozjača-gate !

Prije 4 godine MF Porezna uprava je donijela postupnik oko usluga privatnih iznajmljivača, koji koriste usluge travel agencija, tipa AirBnb. Veliju, oni u Kaliforniji (!), ne plaćaju PDV na uslugu provizije, morate je plaćat VI ! I odmah je zapriječena kazna, za naše prilike vrlo visoka, ka da smo najteži kriminalci.
Sad se vi , dragi čitatelji pitate kakve to ima veze s naprijed napisanim. Mislite, što napisa predsjednički kandidat (u fino) "da smo se mi potrošili u ratu", oće reć, u celofanu , da imamo PTSP , pa da ne znamo što pišemo ?
Znamo, drugovi i gospodo, i te kako, jer svaki mali iznajmljivač je : 1. registriran za tu djelatnost, 2. plaća porez na tu djelatnost, i 3. plaća PDV na uslugu posredovanja inozemnom agentu.

Remote stanica ima dozvolu za rad kao RADIOAMATERSKA, i vlasnik se, sve i da hoće, NE MOŽE registrirati kao davatelj usluga uz naplatu, sa te i tako registrirane postaje. Kako se isti javno, u internetskom prostoru oglašava, za iznajmljivanje, za novce, očito je da krši osnov po kojem je dobio dozvolu za rad. Što krši iz domena Ministarstva financija, nije na meni da pišem o tome, prije konačnog pravorijeka, no razvidno je iz opisanog stava o iznajmljivačima kakav je njihov stav i postupanje. Pametnom dosta.

A da će HAKOM izdati nekom dozvolu za radioamatersku postaju, a on s njome obavljati privrednu djelatnost, to pak bude na Sveto Nikdarjevo. Tu ne pomažu ni Nikša, ni Boca, ni ostali.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Feb 23, 2021 7:53 am

54 dana u 2021.g. , mi još nemamo spisak plaćenih članarina u 2020.g. ! Da li je to efekt rada od kuće ? Ili možda skrivanje dokaza koji potkrepljuju tvrdnje onih koji vele da su podaci, još od 2019. naovamo, namješteni i frizirani ?

Krunski dokumenti, ko je pripadao kojem matičnom klubu, i koji su klubovi na dan 31.12.2019. bili legalni, nikako da izađu iz HRS kancelarije. Razumljivo je, jer bi time sami sebi napisali osuđujuću presudu.

Inače, wannabe predsjednik je poznat po transparentnosti. Javnost u Hrvatskoj još čeka podnošenje računa za izlet na Reunion, jer je tamo bilo i društvenih novaca ? Nisu napisali koliko im je bilo osoba na godišnjoj skupštini RK Marjan, da je bilo više od duzine, orija bi se Fejs !
Biti odgovorna osoba u dva kluba, i u HRS-u je amoralno, protuzakonito i u očitom sukobu interesa.
Ko je onda naručija vokce za Petrinju u Funtanu ? Biće Pilat, nema ko drugi ! A ko je potpisa ? Biće tajnica, ka i naručitelj vanjske tvrtke za provođenje elektronskih izbora ?

Čujem, priča čaršija, da se ne mogu odgonetnuti potpisi na Prijedlozima za pozivne oznake izdate Amerima ? Oće to, pogotovo kada se sve dela u pravnom vakuumu. Važno je da predsjednik daje izjave i intervjue kao da to jest, bilo bi mu bolje da prvo skoči, pa kaže hop.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Feb 28, 2021 10:10 am

Verifikacijom mandata predsjednika i potpredsjednika HRS-a od strane Ureda za udruge grada Zagreba, njih su dvojica postali i službeno odgovorni za izdavanje pozivnih oznaka Amerima, dozvolama za rad, i sva saznanja oko protuzakonitih radnji remote stanica.
Znali su i prije, samo nisu prijavili. Sada, službeno, mogu prijaviti samog sebe !
Ovo me podsjeća na Naše malo misto, kad je načelnik reka brici : Evo ti ključi, pa se sam zatvori u pržun !
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Mar 14, 2021 4:07 pm

Cili vikend mozgan jednu stvar, kako je Amerikanac moga dobiti dozvolu za rad od HAKOM-a, a nema prebivalište , uređaje i antene u Hrvatskoj ? Dapače, ne skriva činjenicu da radi preko TUĐE remote stanice.
Vlasnik te remote stanice NE skriva da naplaćuje emitiranje preko svoje remote stanice.
Dozvola Ameru izdata na 31.12.2020. Znači, u doba kada smo imali predsjednika MIlina. Pretpostavljam da je i znak dobijen uz njegovo znanje. Ne po redu, kao Hrvati, nego baš taj, koji je htio.

Mislim da bi predsjednik HRS-a trebao dati ostavku.
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Mar 14, 2021 10:39 pm

Ti tražiš ostavku predsjednika HRS-a a čujem neki traže opoziv predsjednika države. :o
Zajebana neka vrimena došla. :?
Odoh ja u Minken.
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Mar 15, 2021 10:30 am

Pazi Reni, ima jedan svevremenski vic koji kaže da otac sve zadnji sazna, da u kući nema love, da su dica slabo u školi, da se žena kurva...

Po toj analogiji bi trebalo Milinu progledati kroz prste one stvari koje sam opisao u mom prethodnom postu ? Malo morgen ! A tko je, ako ne on sam, urgirao da Rus dobije znak 9A8UA, ta kod njega je ljetovao, a njegova kćer QSL manager, preko 9A QSL biroa (izvor : QRZ.com) ?

I sada, gledaj, Jerko, kao predsjednik CBM-a i član IO-a HRS-a u prošlom sazivu pokrenuo lavinu, koja je dovela do smjene Marinka. Ono što se zove "notorna i bezobrazna demagogija" je činjenica da mu je kćer "dobovoljnog" tajnika hendlala QSL-ke za Rusa, a on to nije ni spomenuo. Zar mu nije bio pred nosom samozvani doajen, koji je hendlao desetine tisuće karata, za Hercegovce po svijetu, a na račun hrvatskih poreznih obveznika, HRS-a i NAŠIH novaca ? Naravno da nije ni onaj prvi, ni ovaj drugi to mogao raditi bez dobrohotnosti i aktivnog sudjelovanja Marinka. I tu se ne završava kružok ! Važna uloga u njemu je i druga Hrleta, koji je, osim što je (po svojem iskazu) kontrolirao račune, i tvrdio da QSL biro radi sve bolje i bolje !!!

Kako su u to svi umočeni, od komisije za dodjelu pozivnih oznaka, do kompletnog IO-a u starom sazivu, do predsjednika, ne čudi da NISMO dobili izviješće koliko je Marinko dobio novaca u 2020.g. , za koji (NE)rad, za koji period (NE)rada, zašto je ostalo dvadesetak paketa outgoing pošiljki. Ukratko, hrvatskim jezikom, latinica, nitko od te bratije nema moralnu čistoću i snagu, da opali šakom po stolu, rekne DOSTA, izvrši inventuru, reset, i krene od nule, ali pozitivne.

Puno je lakše kupiti DMR vokac, preseravati se po Splitu i županiji, i propovidat viru Isusovu ! Ta imamo predsjednika koji kao prvi među jednakima ne šalje QSL karte ! Što onda očekivati od takvog IO-a, Povjerenstva, i Saveza ?
Taj isti Milin je požurivao cijeli proces izglasavanja povjerenja bivšem sazivu, samo da bi što prije zasjeo na tron. Zaboravio je da taj isti HRS ima dugovanje prema RK Split iz 2018.g. !
Čitajući iskaze predsjednika radio klubova iz Pregrade i Pazina, taj isti duguje i njima, jer ih je HRS prevario, "navuko" da mu plate, a onda ih onemogućio da konzumiraju svoja demokratska prava.
Sa svim tim je Milin upoznat, ali se pravi lud.

Pisa san onome pravniku u Nizozemsku, da znan da radi na pola radnog vrimena, da dođe u Bol, da ga ugostim, i da, bar mene, poduči kako opslužiti 20 PUTA više radioamatera, u pola radnog vremena.
Poslin ću ja to prepričat Hrletu, i pametnom Martinu.
Za rujan san zva Austrijanca u goste. I njega su ova naša dva balkanska mufljuza prozvali da su "gori od nas". Za početak, da malo razmišljate, tamo nema strukture tipa HZTK, ni ZTK.
Pametnima dosta.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Mar 22, 2021 9:00 am

Još uvijek nema popisa članova koji su platili LANJSKU članarinu. A da djelatnice na peterocifrenoj plaći ne štrajkuju ? Kod kuće.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Mar 30, 2021 3:20 pm

Nije dobro. Nepristojno je starome ćelavome, bradatome s velikin štumkom, reć da laže. A to je on upravo uradio svojom drugom poslanicom, od kako je predsjednik, u vidu emajla zastupnicima.

zamolio bi vas da prenesete svojim kolegama u klubovima zamolbu da ne plaćaju članski doprinos direktno na račun HRS već da to rade preko klubova a klubove molimo da prilikom uplate zajedničkog članskog doprinosa pošalju Stručnoj službi popis članova za koje se uplaćuje doprinos. Dosta je teško pohvatati konce i razlučiti kojem klubu pripada taj koji je platio direktno i tko su članovi kluba koji je uplatio bez popisa.
Broj članskih doprinosa već godinama pada, mislim da ćemo teško ove godine doći do 1000 članova. Svjestan sam da je gro članstva nezadovoljno zbivanjima oko Saveza proteklih godina, prvenstveno mislim na aljkav rad Stručne službe te na činjenicu da su pojedinci gledali na Savez kao na kasicu prasicu. Truditi ću se promijeniti percepciju Saveza koliko god budem u mogućnosti.

Prije mjesec dana, u mikrofon i kameru HTV-a reče "više od 1200 članova" ! Govorila je moja pokojna mater da se niko nije u laži utopija. Neće ni on.
Ali, to nije sve. Imali su posebnu točku na IO-u "broj članova". Nije valjda da su pokušali rekonstruirati onaj japanski kanistar od 5 litara, u koji stane 25 ? Ne bi me čudilo, s obzirom na izjave...

Ali, ni to nije sve. Ovo šta on piše o članarinama članova s pripadajućim spiskom platitelja, pa mi to radimo zadnjih 15-20 godina, redovito, kao normalna stvar !

E, ali sada dolazi zajeb. On ovo pizdi bez veze upravo zato da otkloni mogućnost prezentiranja javnosti spiska članova, s oznakom pripadnosti matičnom klubu za 2019.g. Jer kad bi se to objavilo, letile bi tužbe ! Ja odgovorno tvrdim, da je velika većina tajnika po klubovima odgovorna, i da je tako i radila, te da bi se taj spisak mogao i rukom napisati u 15 minuta za sve članove HRS-a ! I bez excela starog 20 godina, na kojemu nam šalju tablice u predizborno vrijeme !

I, za sada, na kraju, zar nikoga nije sramota što nemamo predlanjski i lanjski spisak članova ? Zašto službenice primaju plaću ? Za rad na monografiji HZTK ? Ili na YOTA2021, koje neće biti ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Apr 02, 2021 6:44 am

Dragi štioci,
jučer Vam nisam htio pisati ove retke, jer bi svi VI, do jedan, mislili da je prvotravanjska šala. A nije. Stvar je puno dublja, i poziva na krupne rezove.

Dakle, jučer je RK Split zaprimio odgovor Gradskog ureda za upravu grada Zagreba, pri kojem je registriran HRS. RK Split se , po drugi put, žalio, istom organu, da nije bio informiran o izdavanju rješenja HRS-u o verifikaciji izabranih odgovornih osoba.

Gradski ured je mišljenja da RK Split NIJE stranka u postupku, te zbog toga uopće NIJE uzeo u obzir naše argumente u razmatranje kod donošenja rješenja !
U ukazivanju na pravni lijek na putu pobijanja tog njihovog rješenja, oni nas napućuju na moguće upozorenje skupštini HRS-a koja MORA to razmotriti u roku od 30 dana. Ukoliko to ne razmotri, i sve nepravilnosti ne otkloni u daljnjih 30 dana, klub može podnijeti tužbu u roku od 30 dana.

RK Split će učiniti sve da se poštuje zakon, postupiti će odmah po njihovu naputku, ali , po savjetu iskusnih upravnih pravnika, tužiti njih upravnom sudu, zbog toga što nam nisu priznali status stranke u postupku ! Ako RK, zastupan po svom zakonskom zastupniku u skupštini, kao članica HRS-a, nije stranka u postupku, onda bi to bio jedan pravni presedan. Nećemo se libiti, i u ovom dijelu ćemo iskoristiti sva svoja pravna sredstva, u obrani zakonitosti, i prava da biramo.

Da rezimiram, predsjednik HRS-a SVJESNO dezinformira javnost, a neke činjenice prešućuje, i neke stvari laže. On je, u svojoj poslanici zastupnicima, poslije ponovljenom na HRS web naslovnici, a prethodno na sjednici IO-a, izrijekom rekao da je Ured za udruge grada Zagreba izdao rješenje o registraciji novih odgovornih osoba HRS-a, nakon što im je Stručna služba HRS-a, navodno, dostavila sve tražene dokumente.
On NIJE informirao javnost činjenicom da Gradski ured uopće NIJE razmatrao razloge i argumente RK Split, zbog kojih je i podnijet prigovor na registraciju.
Daje javnosti privid da je Gradski ured to sve obavio, maltene, u redovnom postupku, a tamo neki iz Splita se žale, da im prođe vrijeme, ili ne znam što !

Jutros idu odgovarajuća pismena nadležnim tijelima, a i HRS-u, kako uslugom Hrvatske pošte, tako i mailom, da ne bi opet tri puta otklanjali primitak, kao moj paket QSL-karata u prosincu 2020 !

Ono što ODMAH tražim od predsjednika HRS-a jest, da na istom mjestu, gdje je iznio neistine, kaže članstvu, urbi et orbi, da postupak NIJE gotov, iako je on s namjerom i znanjem o toj stvari, krivo informirao javnost.

Ovakvim postupcima HRS-a, naputcima i (ne)djelima Stručne službe i predsjednika samo će biti manje članstva. Svjedočili smo javno da je već jednom bio Pinokio, u samo mjesec dana. Nakon objave SVIH relevantnih dokumenata, bit će toga i manje.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Apr 09, 2021 3:13 pm

Ko o čemu, kurva o poštenju, vojska o skraćenju.

Dakle, pošto sam opetovano, tražio pojašnjenje od Ureda za opću upravu grada Zagreba, dobio sam odgovor Klasa : 230-01/2021-01/98 Urbroj 251-07-11-21-2 od 10 ožujka 2021.g. U njemu nas dotični ured ne doživljava kao stranku u postupku, te nas, kao one koji ukazuju na kršenje zakona, upućuje na skupštinu HRS-a, te da zahtijevamo od nje da se nepravilnosti otklone, te, ako se upozorenje ne razmotri u roku od 30 dana, od dana dostavljenog pisanog zahtjeva, i po zahtjevu ne postupi, odnosno ako se u tom roku ne sazove nadležno tijelo, ili skupština, i nepravilnosti ne otklone u daljnjem roku od 30 dana, član može podnijeti tužbu općinskom sudu nadležnom prema sjedištu udruge radi zaštite svojih prava propisanih statutom udruge.

Rekli bi trezveni i mudri ljudi, za pametnog dosta.

Što to znači u praksi ? Znači, u prvom redu potvrdu naših navoda, koji su se u međuvremenu samo pojačali novim materijalnim dokazima. Stručna služba HRS-a je svojim postupcima SAMA nama dala u krilo pregrsšt materijalnih dokaza, koje smo mi poslije potkrijepili i iz drugih izvora. Cijeli proces, od legitimiranja validiteta zastupnika, njihovog dobijanja prava na glasanje, glasanja i rezultata glasanja je kontaminiran u svakom svom segmentu.
To je ono ključno, što čelništvo HRS-a neće da prizna, i da, u isto vrijeme kad i skenirano rješenje o registraciji, NEĆE da upozna zastupnike skupštine ! Na ovaj način, čuje se i vidi samo "njihova" istina, i činjenično stanje kakvim ga oni hoće prikazati. Naravno da mislimo da je to krivo, želimo upoznati zastupnike skupštine s istinom, ne kako je mi vidimo i tumačimo, nego prema materijalnim dokazima.

Kako može skupština donijeti ispravnu odluku kojom se osigurava prosperitet HRS-a, a ne nazadovanje ?
Zastupnici bi trebali sagledati sve činjenice, i uvjeriti se da su mnogi klubovi bili ilegalni u promatranom baznom periodu, samim time i zastupnici ! Neki zastupnici su dobili pravo da biraju iako im to nije matični klub ! Stručna služba je javno poticala nezakonite da se usuglase u minutu do 12, iako je bazni period bio prije godinu dana ! Nije samo radioklubu iz Pregrade onemogućeno glasanje, predsjednik RK iz Pazina je javno progovorio da se i kod njih dogodilo isto !
Javne rasprave nije ni bilo, jer bi onda zastupnici bili informirani o svemu ovome, pa ne bi bilo ni glasanja na ovakav način. Kandidat za predsjednika se javno sprdao s institutom javne rasprave !
To mu nije bio prvi put, ta i u siječnju je bila elektronska skupština, i tada je javna rasprava izostala, i svi to smatraju za normalno !!! Šta je ovo ? Diktatura ?

Neovisno o činjenici da su HZTK i HRS sazreli za dubinske , korjenite i strukturalne promjene, te da treba krenuti u suštinske izmjene strukture i statuta, postoje neki koraci koji se mogu, trebaju, i poželjno je da se dogode, s postojećom legislativom.

Prvo, i osnovno, "češljanje" svih radio klubova, u smislu Zakona o udrugama, kontrola ispunjavanja svih zakonskih postavki, i zadataka i strukture koji proizlaze iz vlastitog statuta udruge. Po mom skromnom sudu, otpalo bi odmah između 25 i 30 klubova.
Drugo, reafirmirati pojam "matičnog kluba", jer, od kako je svijeta i vijeka, od 1946. do danas, prava i obveze se ostvaruju SAMO iz osnova članstva u JEDNOM, MATIČNOM klubu ! To svi znaju, ali se oni na vlasti prave ludi. Prave se, jer im to paše, i jer oni PRVI krše zakon.
Treće, pojedini klubovi otvoreno krše zakon "pumpanjem" članova, tako da imaju dva ili tri zastupnika. Takva članarina se plaća iz donacija mecena (u kešu, bez evidencije), ili iz novaca koje je dala DPZ-a.
Četvrto, i letimičan pogled otkriva da su neki klubovi u broj članova računali i strance, kao i one kojima to NIJE matični klub. Hrvatskim jezikom, latinica, PRIJEVARA.
Peto, javne rasprave, informiranje zastupnika o nečijoj diskusiji, stavu, mišljenju ili prijedlogu, ne može, i ne smije zamijeniti posprdni apsolutizam predsjednika HRS-a, onoga koji je najpozvaniji da kao odgovorna osoba se stara da se to i sprovodi !
Šesto, van pameti je da se cijeli postupak oko biranja, glasanja i prebrojavanja glasanja odvija u režiji onih snaga koji su baš kršili sve naprijed navedeno ! Sprdanje s transparentnošću izbora, i daje se široko manevarsko polje za malverzacije, i otvorenu sumnju u tijek i rezultate izbora. Dalo vuku da čuva janjce !

Ima još, ali vas neću zamarati. Želim vjerovati da ću doživjeti dan, kad ću ja, ili netko drugi, svejedno, sve ovo prezentirati zastupnicima, koji će nakon toga donijeti samo jednu moguću odluku, da se u razumnom roku organizira nova, izvanredna izborna skupština, kojoj trebaju prethoditi sve navedene korektivne mjere, isključivo bazirane na pozitivnim zakonskim propisima u RH.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK