by 9a2jg » Wed Feb 03, 2021 12:23 pm
U Kaptol se ja ne diran. Ne zato što sam vjernik, nego zbog drugih stvari. Ka prvo, imali smo presvlačenje cca 90.000 kaputa na drugu bandu. Zamisli koliko je tu bilo "prekorednih" krštenja, pričesti, krizme, vinčanja u 5 pari očiju, a sve da budu podobni u novoj državi. Crkva je to sve revno obavljala, i sakupljala kredite, koje je (ne u cijelosti, da se razumimo) iskoristila kod sklapanja Vatikanskih ugovora. Mi smo njima sebi natovarili teško breme financijskih obveza, samo zato što je tribalo vraćat uslugu za onih 90.000 duša, plus članovi obitelji, brat bratu cca 400.000 ljudi. Ta masa, je jednaka masi onih koji primaju braniteljske mirovine, u RH i BiH, iz hrvatskog budžeta. Kad bi se samo na tome zaustavili, ja se čudim da crkve nisu (pre)pune, i da HDZ hametice ne pobijedi na svakim izborima ! A zašto se to događa ? Zato jer je sve ono bila gluma, da se osobna fasada stopi s novokomponiranim Hrvatinama, a glasanje protiv HDZ-a, i neodlazak u crkvu, je pravo lice, oni ventil di falša osoba pokazuje svoje pravo lice.
Crkva u Hrvata ne uzima na silu novce od vjernika, ja svojom voljom dam župniku kod blagoslova kuća, na nedjeljnoj misi, za Caritas, za misije, za BiH. Dava san i za narkomanske komune u Cisti i u Biteliću, no kad sam se višekratno uvjerio da se to zlorabi, više ne dajem. Da san i za crkve Sveta mati slobode na Jarunu, i crkvu Hrvatskih mučenika na Udbini, bez pritiska, svojom voljom.
Za razliku od drugog objekta na Jarunu, Hrvatskog hrama tehničke kulture, gdje nepoćudni Hrvat nije mogao, i ne može ući, ali (podobni) Amer može. Pogotovo ako je mecena.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja