Čini se da s Eugenom, RZ3EC, kao QSL Managerom, nema problema. Odlično to radi.
Bio sam kod njega u stanu u Orelu. Živi dosta skromno, no, ipak ima posebno odvojeni mali PPS. Kod njih je radioamaterizam neuporedivo više priznat u društvu nego kod nas. Od države je za svoj rad dobio najviše priznanje koje se dodjeljuje u toj kategoriji. To kod nas ne možeš očekivati ni od HRS-a, kao krovne udruge.
Vidimo ga na prvoj QSL-ki. I Sergeja, RA3NAN. Obojica su bili kod nas, u slavnim IOCA danima. Provili smo od marine Dalmacija u Skušanu pa sve do Blitvenice, aktivirajući brojne otoke.
Nakon što smo uživali u ribljim specijalitetima u restoranu na Žirju, zadivio ih je - pršut. Takvo što nikada nisu jeli.
I još jednu stvar su pohvalili kada su se vratili u Rusiju: Čistoću na koju su kod nas nailazili...
Odlično odrađuju svoje aktivacije te ih stvarno treba podržati s ponekm $.
Odavno nisam navodio Emirove umotvorine. Evo jedne. Svaka "činjenica" ima lice i naličje. S Eugenom smo se u početku "mučili" za doć do QSL-ki, di je zapinjalo ne znam, u Rusiji, u Hrvatskoj, Mirku i Slavku, i/ili Emiru, ne znam, tek nakon javnih prosvjeda je to profunkcioniralo, i od tada, poslije, funkcionira uredno.
Ma kud se Emir upustio u priču o QSL-kama, još čekamo odgovore na Kamik od tramuntane, i desetak drugih...
Napisa Emir "u slavnim IOCA danima". Stoji, iako ne napisa razlog ; glory days bijahu dok je program vodila osoba, odgovorna prema programu i participantima. Kad je to uzeo HRS, kao "svoj" program, sve je išlo u prdac. Zbog poznate fige vladajućih u džepu. Zaludu Mato i Neno puste dušu dajući svoj maksimum. Figa je jača od samoprijegora.
Ali, imamo tajnicu koja će ustvrditi s skupštinske govornice da, citiram, "šta ja tu pričam, osigurana su sredstva za promidžbu IOCA programa" !
Ni lipe, utrošene u 2015.g.
Bitno je da ona dobije "nagradu" za deset godina dolaženja na posao. Od naših novaca.
Rezultati rada su natruha socijalizma.
A odgovorna osoba Saveza bi kao Lukašenko, sedmi mandat, ako mu se dopusti...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja