by 9a2jg » Thu Feb 18, 2021 3:47 pm
Reni ja mogu komunicirati sa svakim tko pokaže mrvu volje i želje za SLUŠANJEM, i uvažavanja onoga što drugi kaže. To je problem, jer ja NE MOGU nabrojiti 10 radioamatera iz Hrvatske, koji su prošli (moj) normalni put, bili SWL, stekli DXCC, na SVOJOJ opremi, imali i slali QSL-ke, dnevnik, i sve što uz to ide.
Više puta sam pročitao što si, u više navrata pisao o ovoj problematici. Komprimirajući moje razumijevanje problema, s onim što sam čuo u kuloarima, da ne rečem čaršiji, sklon sam rekonstruirati i sublimirati saznanja : Netko ti je priznao IOCA HR standing na riječ, bez QSL-ki, njegov nasljednik (ici) neće, problem je prost ko pasulj, još je prostije njegovo rješavanje ! Na IOCA HR on line vidiš koji su ti otoci priznati, one nepriznate, skeniraš QSL-ke, pošalješ Neni, zajedno s zahtjevom-spiskom, i, koliko ga poznajem, problem se riješi u 24 sata. Ima i varijanta B, da čekaš gdje znaš sigurno da će se Neno pojaviti, zaskočiš ga sa QSL-kama i spiskom, ishod bi trebao biti isti.
Ponavljam, sve je ovo moje viđenje, ne govorim u ničije ime, samo mi je stalo da IOCA HR odražava PRAVO stanje na IOCA nebu !
Neka cvijeta tisuću cvjetova !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja