Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a2jg » Sat Jan 16, 2021 6:42 am

Miloga ti Boga, nisan ni objavija prošli post, pod ovim topicom, zvoni telefon. Čovik sa sjevera Hrvatske veli : A ne pišeš kako su stranci dobijali 9A1TA, 9A1TT...

Samo šta mu nisan reka, ka Rene, u Alo, alo , "You, stupid women!". Pa nastavih, slušaj brajo, priču o mom priki Tadeju sam sa nekim Istrijanima počeja i završija prije više od 10 godina. Na ovom forumu sam o tome pisa 3 - 4 puta, pa i niki dan, sve se zna.
Pretpostavljam da je znak 1TT dobijen indukciono-iskustvenom metodom iz prvog slučaja. Oni koji drmaju HRS-om vide, raja (ovce) se ne bune, što da ne radimo što nas je volja.

E sada, da li ovoj hrvatskoj državi više vridi Hrvat, nesumnjiv domoljub, i dragovoljac Domovinskog rata, koji ne pita nikakvu privilegiju, nego samo da ima ono, što ima stranac u Hrvatskoj , ili onaj koji to plati, a prethodno je zadužio nekoga, ili neke, pa mu vraćaju uslugu ?

Odgovor zna svatko kome je Hrvatska na srcu, a ne u portafoju.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jan 17, 2021 8:14 am

Mislili ste da je priča završila ? Wrong, tek je, izgleda, počela ! Netko je pustio duha iz boce, a to nisam ja ! Zovu ljudi, iz cile Hrvatske, a i šire. Nabrajaju mi jednoslovne i dvoslovne znakove stranaca u Hrvatskoj, sa jedinicom, trojkom, četvorkom, peticom, i osmicom u znaku. Ima naših, a ima i njiovih. Hrvata, Rvatina, Rusa, Austrijanaca, Nijemaca, Talijana, pa čak i Švicaraca. Divota jedna.

Što reče Milas, kilo mozga - marku.
Livno, Duvno, i Borova glava, nema cure, koja ne bi dala...
Austrijo ne gledala sunca, Kuprešanke ostale bez .....

Zvirnjača se ne konta, ostala jedna baba sa stadom ovaca, ostali dođu u sedmi misec, za Dan kosidbe...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jan 18, 2021 9:37 am

Objasnio je meni prika iz metropole zašto Amerima izdaše dozvole na 9A5 , zato da ne moraju davati 9A/ ! Jer kad bi davali, onda bi i zadnjoj budali bilo jasno da rade sa remote stanice ! Ovako nas, samo njih par, prijateli "elitista", vuku za nos, smiju nam se, i drže za budale.

Cili vikend prebirem po čitanci za prvi razred pučke škole, i nikako mi ne može u staru sijedu glavu ići, ni unići, da je slovo S prije slova A ! A upravo to me pokušava "naučiti" stručna služba HRS-a.

Pa ste naši šiljiti neku stvar, i trenirati strogoću na hrvatskim dragovoljcima ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jan 19, 2021 11:42 am

Jasno mi je zašto znakovi izdati Amerima nisu u 9A adresaru ! ;) Da ne bi ljudi propitkivali...

Unutarnji neprijatelj mi šapće da je svojedobno i drug Milin urgirao za neke strance, od Rusa do Nijemaca, za dobijanje baš takvog pozivnog znaka ! Ja u to ne vjerujem. Di bi on ... ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jan 21, 2021 7:41 pm

I jučer ste mogli gledati na DXC-u i slušati na opsegu 9A/.... koji emitira sa remote stanice. Valjda će državni organi i izabrana tijela reagirati na kršenja zakona, tamo gdje ih ima... ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jan 22, 2021 1:17 pm

Javlja mi čovjek iz metropole, izdato je još znakova strancima, samo ih nema (za sada) u adresaru ! Svašta. Misle da se išta može sakriti ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jan 23, 2021 1:02 pm

9A5ZTT...
Pomalo, ima ih još...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jan 24, 2021 7:18 pm

Sada dolazi na naplatu "mudra" odluka samozvanih elitista da se ukine institut obavljanja tehničkih pregleda amaterskih radio stanica. Ta kako bi inače, u jednoj normalnoj i uređenoj zemlji neko dobio dozvolu za rad bez adrese stanovanja u Hrvatskoj ? O dobijanju znaka da i ne pričam.
U HRS-u sve može, ako si po volji vladajućih. Dobra je, pače i poželjna, osobina da si mirne ćudi, ne puno pričljiv, poželjno široke ruke. Naši bi rekli, mecena koji ne talasa. ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jan 25, 2021 3:13 pm

Dokle je ovo došlo, kad meni poznanik iz USA piše kako da dobije 9A znak !!! Sve je pisalo na onoj web stranici, navedenoj na HRS forumu, no, nakon početka mog pisanja na tu temu, sve je izbrisano !
I Ameri imaju svoga druga Đžugašvilija, i službujuću dektivu ! Šta su oni gori od nas ? ;) ;)

Problem je , očigledno, mnogo dublji, nadilazi HRS, HAKOM, i pojedince s prstima u tegli pekmeza. Koki tu nema što tražiti, ta nemam financijska, tehnička, sistemska sredstva, a ni ovlasti !
Sada neka rade institucije sistema.
9a2jg

Postby 9a4db » Mon Jan 25, 2021 10:08 pm

Na (ne)sreću Internet ništa ne zaboravlja... ;)

https://archive.org/web/
9a4db
Site Admin

PreviousNext

Return to PHRK