by 9a2jg » Sun Jan 10, 2021 8:54 pm
Kad su kupovali beneficirane Kenwood uređaje, prije 11 godina, odgovorna osoba kluba je morala potpisati da se , u slučaju elementarne nepogode, katastrofe, ili rata, taj uređaj stavlja u funkciju, onamo gdje zapovijedajući odrede. Ja sam tada, to nazvao svojim pravim imenom, ugovorno domoljublje, jer ima sva obilježja nečasnog djela ; pa i na početku rata smo sva sredstva stavili u funkciju obrane ! No, netko se time htio "osigurati" da će, ukoliko zatreba, uređaj s operatorom biti tamo gdje je najpotrebniji.
Još sam tada znao da to neće štimati, onako kako su to oni zamislili. Viđao sam te "beneficirane" uređaje na radnim stolovima predsjednika radio klubova. Kad bi me vidili da zurim u nj, rekli bi, ka da su se dogovorili, istu rečenicu, bez da sam ja otvorio usta : " Ma znaš, donija san ga doma, da ga oni mulci u klubu ne razjebu, ja ga pazin, ka da je moj!" Koliko su pazili te uređaje, još su uvik kod tih istih predsjednika klubova ! Iz jednog dalmatinskog grada su mi se lani pofalili da su njih trojica išli kod predsjednika, i uzeli klupski uređaj ! Dobro su se i sitili, nakon10 godina.
Ali, došao je ovaj strašan potres, sa svim svojim posljedicama, zvoni meni telefon, kaže prika :"Čuj Koki, evo ti na 3675 tvoja dva omiljena predsjednika kluba, pokušavaju raditi u mreži, očito su se sjetili, negdje u malom mozgu, što su potpisali ! Jer, i mi pamtimo ! "
11 ili 12 godina klupskog uređaja doma, je čisti ćar od 1.500 do 2.000 eura, lako dokazivo.
To je jedna od cijena, besplatne usluge tajnika, ili predsjednika, svejedno.
Radioamateri nisu bedasti, dapače, odgovorno tvrdim, iznadprosječno su inteligentni. Što nas onda pokušavate držati nas za budale ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja