Ko je jamija, jamija...

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Ko je jamija, jamija...

Postby 9a2jg » Wed Dec 23, 2020 10:18 am

Kako im je, odjedanput, priša za godišnju skupštinu, pa je oće otaljat za 5 dana ! Valjda su svjesni da odluka IO-a u bivšem sazivu za YOTA 2021 ne vrijedi ništa, pa će pokušati progurati tu odluku kroz skupštinu ?
Ista je stvar s ugovorima , starim i novim, za smještaj DMR repetitora, sve hoće da ima plašt zakonitosti, u stilu, "pa amenovala je skupština, kao najviši organ!".
Prozirno, ka čovječja ribica.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Dec 23, 2020 1:59 pm

Onda,jeli ti insider javija,kad dolazi DMR rep.na ZS? :)
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Dec 23, 2020 2:19 pm

Nije. Zauzeti su kako predočiti zastupnicima da je sve bilo legalno.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Dec 23, 2020 3:05 pm

:lol: :lol: :lol: :lol:
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Dec 24, 2020 4:49 pm

Javlja mi se čovik iz metropole da mu objasnim tri stanja uma novoizabranog predsjednika. Naime, u postupku tzv. prethodnog kandidiranja je zaključio da , ako ga se izabere, neće bakćati s prevaziđenim časopisom.Nakon toga, potpisao je plan, koji mu je sastavila tajnica s Zlatkom, di piše da će časopis izlaziti tri-četiri puta godišnje. Na kraju, u financijskom planu za 2021.g. je predviđeno izdavanje JEDNOG časopisa.

Znate šta san mu reka ? Evo ti brajo broj, pa ga zovi. Samo, nemoj se iznenadit ako ti ni on ne bude zna odgovor. On nije svoga tela gospodar.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Dec 25, 2020 8:44 pm

Zove me jedan kolega zastupnik, veli, Koki ti znaš sve, de mi kaži jesu li one dvi uhljebnice primale naknadu za prijevoz i dok su "radile" od doma, jedna od ožujka, druga od svibnja ? Prika moj, velju ja, to ti je pitanje za NO, a odgovor bi trebao biti u materijalima za zakazanu elektronsku skupštinu. Čisto sumnjam da će biti i slova, baš kao i QSL biro u materijalima za 2021. !
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Dec 26, 2020 5:09 pm

Zlatko Matičić nadopunjuje izvještaj činjenicom da postoji i problem koji se odnosi na zaostatke – oko 20
neposlanih paketa QSL karata.

Ovo je sramota kako funkcionira Savez. Ne za izvještača, Matičića, nego za bivšeg predsjednika Pilata. Jer, nakon otkazivanja Marinku, nitko živ nije vidio papire, do kada mu je plaćano po ugovoru, a što je , navodno, poslije, bilo na ugovor o radu, dogovorom njega i Pilata ?
Minimum minimuma poštenog odnosa prema poslu, i novcima, je ostaviti QSL biro bez repova. Sada , konačno, imamo crno na bijelo, da desetak mjeseci čekaju paketi za ekspediciju !
Ovo je van pameti !
Ove sve mjesece nije mogla, jedna od službenica, odnijeti pakete na poštu ? Da je odnijela JEDAN mjesečno, ne bi bilo "repova".
Ali, ne krivim ja njih, nego njihovog pretpostavljenog. Ali, tu je zajeb, i to sistemski ! One su samo iskoristile osobe u HRS-u za zaposliti se, a predsjednika HRS-a ne doživljavaju kao nadređenog, pa se tako i ponašaju. Usudim se čak reći da im je "bliži" predsjednik HZTK-e, nego HRS-a. To su shvatili pok. Krešo i Mate, pa su se žurno zahvalili na vodstvu HRS-a.

Ovo je tek sitna anegdota, vrh ledene sante. Na žalost, ovako je kad takneš bilo koji segment u HRS-u.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Dec 29, 2020 6:01 am

Sinoć kasno, kad je ovdje bilo jugo od 130 km/h, zove me prika iz Zagreba. Veli, kad milošću božjom, i novoizabranog predsjednika, nema javne rasprave, smijem li se tebi izjadati, kao prika priki, zastupnik zastupniku, amater amateru ?
Pucaj brajo, velju ja, zato rame i služi, a da kuda će, nego za plakanje ! Kaže on meni, ma gledaj, pročita san sve materijale za ovu elektronsku skupštinu, nema ni riječi o seljenju ureda HRS-a i QSL biroa, ipak je to bilo seljakanje, na jednu, pa drugu, pa treću lokaciju, tu su ljudski resursi, troškovi...
Znan ja šta pitaš, i zašto pitaš, a odgovorit ću ti na ono šta nisi pita, a visi u zraku. Brajo moj, nema besplatnog ručka, on je u pravilu najskuplji.
Sva ta lutanja, od organizacije posla, do izrade strukture, s ljudskim resursima koji su takvi kakvi jesu, sve to mi plaćamo, samo to budeš čitao dogodine, ove hefte se samo peru i ispiru grijesi iz 2019 ! Pa, kad si ti vidio da smo išta saznali u tekućoj godini ? Nikad ništa, od Sun City-a, preko Lufthansinih avionskih karata, Vanuatu-a, do Reuniona. Jer, sve te dubioze nastaju zbog jedne riječi, koju je izgovorio i napisao drug Laureat, a glasi : Mostly. Ta riječ sve omogućava, ali (poštene) ljude prati ostatak života. Jer, ako si za neki projekt uzeo i jednu društvenu kunu, imaš moralnu i društvenu obvezu prezentirati javnosti kompletne financijske izvore, i njihovo izvršenje, po projektu.
Svi veliki ljudi, kao i oni koji to pretendiraju biti, ili su umislili da jesu, padnu na male stvari, službena putovanja, dnevnice, "mali rešetkasti stup" od 15 ili 25 m , svejedno, beam, linear, ili band pass filteri. Ne zaboravite ni beneficirane uređaje...
Događaji koji su uslijedili nakon Marinkovog pada, samo potvrđuju moja pisanja svih ovih godina, kao i očekivanu Jerkovu inicijativu. Ne umanjujući njegove nesumnjive zasluge, ipak mogu reći da je on samo zapalio fitilj, a dinamitno punjenje, korda i fitilj su već bili (odavno) postavljeni !
Reakcija je došla baš od tamo od kud je trebala, iz vlastitog kluba, HFF kluba, Daruvara i još par lokacija. Sad vjerujem (jednoj) Marinkovoj izjavi, istrgnutoj iz širokog konteksta, citiram, "da je imao više posla" ! Je, ali ne za hrvatske porezne obveznike, radioamatere ! Tu prestaju sve priče. Emir umro, samozvani doajen preselio u novi-stari matični klub u Dubrovnik, ostali uminuli, kao da se ništa nije ni desilo.

Mene muči, tko je HRS-u ukrao Božić ? Jer, lani je čak bila i stavka u financijskom planu, božićni domjenak, da ove godine ne bi bilo ni spomena ? Pao je snijeg, ali ne da pokrije zemlju, nego da se (nanovo) pokaže tko je, makar i deklarativno, slavio Božić, a tko samo hinio ? Slučaj Cvijetnica, zna se.
A i nije zgodno službenicama doći u Zagreb zbog jednog domjenka, ipak su one, sudeći po naknadi za prijevoz, stotinjak kilometara od Zagreba ! Za koje mjesece im je obračunata naknada, to pitajte NO ! To je prije 4 godine pitao i Ivo iz Zadra, pa su ga brže-bolje makli. Za javnost, sam je dao ostavku, isto kao pokojni Emir IOCA program. Umro je , žalostan na HRS, i pojedince u njemu.

Za kraj, dragi zastupnici, ima u financijskom Planu za 2021.g., koji Vam je ponuđen, da glasate za njega, i stavka kompjutorski programi, samo je treba naći.
Valjda će onda, konačno, nestati onaj Excel 97 na kojemu smo dobijali tablice ovih dana ?

Ima još, kamara, pa tek se zahuktavamo... Ovaj put bez alkohola. ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Dec 31, 2020 5:45 pm

Prošli tjedan je bila 19-a obljetnica da je jedan stari magarac maznija klupski Atlas 210X i odnija ga doma. Kad je skuril izlazne tranzistore, onda je još zva predsjednika kluba da ima li rezervne !!! Ali to nije sve ! Kod ishodovanja dozvole za rad ga je naveo kao svoj !
Jadnik stari, ne zna da su egipatske faraone sahranjivali sa rukama vanka, da se vidi da nisu ništa odnili na oni svit...
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jan 01, 2021 5:07 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/od- ... 43135.aspx

Najviše me se dojmilo
Tada je postalo jasno da, ako je Crveni križ humanitarna organizacija koja se bavi raznim oblicima pomoći ugroženima u različitim situacijama - od pomoći u prirodnim katastrofama do skrbi o socijalno ugroženima, dobar dio njihovih rashoda odlazi na hladni pogon, najviše na plaće zaposlenika.

Svaka sličnost s hladnim pogonom HRS-a je namjerna.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK