by 9a2jg » Mon Dec 28, 2020 9:18 pm
Predloženim radnim materijalom, se predlaže zastupnicima da usvoje i zaključe 2019. i 2020.g. Time bi sve nebuloze, nepodopštine, amoralne i nezakonite radnje bivše garniture bile pometene pod tepih.
RK Split čeka, od siječnja 2019.g. , znači 23 mjeseca, odgovor na svoju tražnju za povrat sredstava po osnovu uplaćene članarine za 2018.g. , i još nismo dobili odgovor odgovorne osobe HRS-a !
Moram li ponavljati da u zadnje 3 godine nismo dobili ISPRAVAN račun za uplaćene članarine ! Ove godine slali tri puta, sva tri puta naopako, obećali i četvrti, nikad nisu poslali !
Treba li, još jednom ponavljati njihovu sramotu, da su mi ove godine suprugu ucjenjivali mjesec dana da MORA platiti članarinu kada oni to kažu, ili nema potvrde o pozivnoj oznaci ! Pisao sam o tome HAKOM-u, oni šute. Pitao sam Stručnu službu gdje to piše da čovjek, ili klub, ne mogu platiti članarinu do zadnjeg radnog dana u godini, nisu mi odgovorili, iz prostog razloga što ne piše nigdje. Te male, sitne, ucjene, su njihov hir, iživljavanje, dokaz balkanizma, kad nekome daš malo vlasti, pa se uzoholi, gori dahija, od kabadahija !
Preko svojih službujućih teklića na HRS forumu proturaju svakojake laži, od toga da je poslat časopis u klubove, do laži da su poslate sve QSL-ke koje su se kiselile kod Marinka.
Zadnji sastanak IO-a je iznjedrio informaciju da negdje stoje pusti (outgoing ? ) paketi QSL-ki. Koliko je u 2020.g. plaćeno Marinku, i za što ? Da li je bilo isplata u vremenu od raskida ugovora do preuzimanja posla od strane v.d. QSL managera ? Čaršija priča, ja neću iznositi neprovjerene podatke, ali, gdje ima dima, vjerojatno ima i vatre.
Koliko cijeli sustav dobro funkcionira, moj paket QSL-ki šutaju već 27 dana po Zagrebu, od nemila do nedraga, nema ga, po riječima poštara, tko (pre)uzeti ? Uhljebnice za peterocifrena primanja, ili v.d. manager za 6.100 kuna, koliko ta avantura košta HRS, za četvrti kvartal 2020.g..
U IO-u sjede dvije osobe koje ne znaju, ne priznaju, i ne rabe QSL-ke, u Povjerenstvu za izradu novog postupnika za rad QSL biroa sjedi tajnica, koja o tome nema pojma, i novi predsjednik, koji ne šalje karte. Ne samo da ne šalje, nego mu ne šalju ni klubovi, di god dođe, kako u Gomilicu, tako i u Split ! I takvima dali da rade Postupnik ! Dobro reče jedan političar devedesetih : Kad hočeš da se nešto ne odradi kako spada, osnuješ Povjerenstvo !
Pomoćnica tajnice se u koronskim vremenima bavi evidencijom tko je iz kojeg kluba umro, ali ne svi, samo selektivno. Od moje supruge tražila da joj pismeno dostavi suglasnost o uporabi njenih osobnih podataka, slali smo tri puta ! Ne zbog nas, nego zbog njih, nikakvih, sad im ne valja elektronski, pa im treba vlastoručni potpis, a ima sve podatke, sve smo to otrpili, nadajući se, za dobru stvar. I nakon i tog maltretiranja, nema je u 9A adresaru, a duže je u HRS-u član, nego ta službenica ima godina ! Šta češ, sve smo rekli, daj nekome zeru vlasti, da vidiš kakav je.
I onda, u doba najvećih priprema za sve ovo krajem godine, ona se bavi, citiram, "skupljanjem građe za monografiju HZTK"!!! Može li bizarnije ? Neka jedu kolače !
No, da se iščitati zašto su je 4 jahača Apokalipse zadužili, za tajnicu YOTA 2021 ! Nikša se "stara" za financije, sve je tako prozirno i predvidivo, oni zaista misle da su ostali članovi HRS-a bedaci ?
Još puno toga mi ne znamo kako je išlo, mislim na tijekove novca, a iz ikakvih materijala se ne da iščitati.
Dovoljno je samo ponoviti gradivo, wannabe predsjednik zakazuje skupštinu, iako na to nema pravo, jer nije to, dok se ne ispunu svi uvjeti, Usprkos tome, jer on nije glup, on to dobro zna, saziva je, i to objavljuje večer prije Badnjaka, da bi ista počela danas, prvi radni dan idućeg tjedna ! I s Jupitera se vidi da je teška muljaža. I, nije mu dosta što mulja, nego se još i sprda s osnovnim demokratskim zasadama, kao što je javna rasprava, posprdno dobacujući, citiram, "nema veze, svojim će glasovima ljudi reći što misle"!
Kako mali Rolando misli da funkcionira demokracija. Mili bože, kukavnih svatova.
Zastupnici su ključni faktor u cijeloj priči, doktorirao sam na izradi geneaološkog stabla za svakog od njih kako je to postao, da li je ispunio uvjete, i koga, ustvari, on predstavlja ?
Cijela priča je pomno zamišljena 2015.g., kad su odlučili maknuti Pukija, zbog previše masla na glavi, i ustoličiti nekog drugog poslušnika. Pilat još nije bio ni u planu. Oni su stvarali okvir, strukturu, shemu, a lutku na koncu je lako naći, bar častohlepnih osoba koje imaju visoko mišljenje o sebi, ne fali !
Pazili su na broj plaćenih članarina u sredinama njima sklonim, čuvali i njegovali žetončiće sa 0, 1 i 2 člana, i koliko su šuplji, i koliko im ljudi ne vjeruju, taj Pilat NIJE prošao u prvom krugu, a ja sam imao više glasova za NO nego on za predsjednika !
Šta su učinili za ove izbore, i ovu cijelu farsu ? Osim onih kategorija koje sam naveo, još nekoliko "novih" klubova i udruga, sve njihovi vjerni podizači ruku, Udruga SRKVS, Novi Bokanjac i DVA kluba u Petrinji ! Sve iz straha za rezultat ! Ni to im nije bilo dostatno, jer Pilat nije dobio zeleno svjetlo. Znači da je zasro do balčaka.Samo on osobno, i oni koji su ga ustoličili, to nisu vidjeli ?
Možda i jesu, ali, tko šljivi stado papkara biljojeda. Oni su nevažni u priči.
Priča je da navodni omladinci trebaju "uslugu" Amerikanca i njegove remote stanice, da bi se javila u eteru postaja 9A0YOTA i 9A20YOTA ! Korisnici, pretežito stranci, omladina i ostali.
Ja mrmljam sebi u bradu samo dva pitanja : 1. Gdje su stotine i stotine naštancanih operatora , po papirima iz izvještaja radio klubova nadležnim tijelima, u zadnjih 28 godina ? Zašto hrvatski državljani-operatori ne smiju, i ne mogu, koristiti lokacije diljem Hrvatske, izgrađene društvenim novcem ? Od Daruvara, preko Jaruna, Kozjače, Velikog Broćanca, Vidove gore, do naše Istre !
Kad smo već kod remote rada, i stanica, na bandu slušam različite priče o korištenju istih, iznajmljivanju (društvenih) lokacija, primanju sumnjivih donacija i poklona. Vjerujem da će nam 2021.g. dati bar neke od odgovora na ta pitanja.
Da ne bude po dalmatinsku, "prominili se prajci, a korito ostalo isto".
Ima još, ta zasjedanje je tek počelo...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja