QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a2jg » Fri Dec 18, 2020 10:14 am

Zar ste, i za trenutak, mogli pomisliti da ćete danas ostati bez današnjeg "bisera" iz bogate riznice Hrvatske pošte ? Nema šanse ! Oni misle na vas.

Dakle, dođem jutros u poštanski ured , pitam uljudno, što je sa mojom pošiljkom. Službenica, priko volje, uzvrati : A šta se vi bunite, vaš paket je tri dana na dostavi, nema ga ko (pre)uzeti ! A, bi li bili tako ljubazni, pa da mi date to napismeno, pitam ja. Nema šanse, odgovara ona, ovo je interna informacija.

Sve mi se pari da će i Guinness imati posla.........
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Dec 18, 2020 10:48 am

Srića, nije pokvarljiva roba u paketu.Inače bi se plis uvatija da su recimo masline u pitanju. :? :o
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Dec 19, 2020 4:55 pm

Dragi štioci, čekate današnji primjerak Alana Forda ? Nema, svi poštari imaju SVAKI vikend slobodan.

Ali, to ne znači da vam neću uljepšati dan. Bio sam danas u prike koji ima preko 20 kg QSL-ki na stand-by-u , jer je upao u totalnu zbunjozu, šta da radi, kad vidi kako ovi paketi za Savez (ne) idu ?
Još kad sam mu ja ispričao moje muke, još je više u depri, a kilogrami se povećavaju...

I opet mene zove prika iz metropole, veli, skladište kancelarijskog materijala HZTK-e je bilo puno kad su napuštali Dalmatinsku 12.
Pa kako onda meni dođoše QSL-ke ko što smo ih slali krajem šezdesetih ?
Nemojte samo da je materijal pokraden od strane Srba, ko na odašiljaču Tovarnik ? Nit su tamo šta maznuli, niti u Dalmatinskoj.

Ali, uvijek treba imati dežurnog krivca, jocker zovi.

Zato su nove mjere od jednog do drugog Božića ! Da se (eventualna) krivnja podijeli. Zato se i ona maxi dvorana u Prištini zvala Boro i Ramiz. A radio klub u Ljubuškom Enes Orman. Sad nema Srba u Prištini, a muslimana nije nikad ni bilo u Ljubuškom. Kaj god.
Ko je mogao reći riječ protiv bratstva i jedinstva kad se klub u srcu Hercegovine zove Enes Orman ? Ili protiv Šiptara, kad staviše Boru u naslov ?

A gdje je u toj priči logističar iz Konavala ? Ne, nisu ga Konavljani zaboravili. A ni primatelji donacije. Svatko zbog svog razloga.

Ima još.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Dec 20, 2020 12:23 pm

Zove me jedan, veli, ima ih dosta šta se bune, a nisu platili članarinu ni ove ni lanjske godine !
Dao sam mu dva savjeta, prvi, da se registrira i piše ovdje, te da, po svojim saznanjima, javno prokaže te i takve. Drugi, da javno podrži moj prijedlog da se izvrši distinkcija u plaćanju članarine, tko koristi QSL biro, a tko ne.

Samo sam ga ljubazno upozorio, s obzirom da snage iz drugog plana forsiraju što više DMR repetitora, i, samim time , što više ugovora sa OiV-om, izračuna koliko to košta HRS. Već sada je taj iznos veći od onog koji se potroši na QSL saobraćaj ! Vidiš kako batina ima dva kraja ! Spustio mi je slušalicu.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Dec 22, 2020 4:48 pm

Božićno vrijeme je magično, niste znali ?
Prije 2 sata mi piše na stranici gdje se prati tracking pošiljke da je "dostava u tijeku". Po njihovim riječima, po treći, jubilarni put.
U ovoj corona krizi i poštarima treba odati priznanje, drže nam duh i živce na nivou.
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Dec 22, 2020 7:05 pm

Srića nije bila janjetina u paketu! :D
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Dec 23, 2020 10:54 pm

Danas sam poslao, na nekoliko naslova, u metropolu, snimke dokaza da je Hrvatska pošta bila DVA puta na uručenju mog paketa s QSL-kama, ali ga nitko iz HRS-a nije predigao.
Zar se nitko ne srami u HRS-u ? Gdje je odgovorna osoba ? Zar mi moramo trpiti nerad, javašluk, i teror nad članovima ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Dec 24, 2020 2:21 pm

Opet san pisa na HRS, odgovornoj osobi, zašto ne preuzimaju moj paket. Od tamo, muk. Znači li to da nema odgovorne osobe ?
Morti je u toku božićni domjenak, pa nema tko odgovoriti ? Ili službenice žive u Udbini (sudeći po naknadi za prijevoz), pa su ih pustili malo prije sa posla da stignu na blagdanski objed ? Ne valja da bakalar čeka...
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Dec 29, 2020 12:10 pm

Mislite da sam zaboravio na vas, dragi štioci ? Pa Saga o QSL-ki je još u zapletu radnje ! Paj' sad.

Dođem ja jutros u poštanski ured, pitam šta je s mojim paketom. Službenice sliježu ramenima. Pitam ih da li znaju da je i jučer paket bio na dostavi, ali neuspješno. One odgovaraju, u zboru : Znamo !
Onda lijepo tražite od vaših službi da mi vrate paket, velim ja. Tad se jedna sjeti : Mislim da imam jednog poznanika u glavnom skladištu u Velikoj gorici, sad ću ga ja nazvat. Nazove ti ona njega, sve mu ispripovijeda, on odgovara : Znam ja za taj "slučaj" !!! To je za Hrvatski radioamaterski savez ! Pa kad znaš, učini nešto, moli ga kolegica. Ja ne smin ništa, veli on, ali pitaću, vidjet ću, samo zato jer sam i ja radioamater !!!!!!!!!
Zna san ja da u ovoj državi ništa se ne može riješiti bez Mirka i Slavka. I poslije Tita, Tito.

P.S. Za one koji nisu pratili ovu štoriju, riječ je o paketu QSL-ki, koji lunja bespućima metropole već 28 dana...
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Dec 29, 2020 10:38 pm

Zaključujem priču. Večeras mi Zlatko šalje mail da je u posjedu mog paketa. Hvala Zlatku, i (za sada) bezimenom radioamateru koji radi u Velikoj gorici, u skladištu Hrvatske pošte. Ne želim ni najgorem neprijatelju da prolazi 28 dana ono što sam ja prolazio. A tako malo treba. Samo da svatko radi svoj posao. I bude odgovoran i pošten prema kruhu koji ga hrani.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK