by 9a2jg » Fri Dec 11, 2020 10:46 am
Stari ljudi su rekli da je jutro pametnije od večeri.
Tako sam ja jutros, natenane, pročitao Matin post, i njegovu "repliku" upućenu na adresu Tomislava, 9A9EE. Na početku tog posta Mato otkriva svoj lajtmotiv, kojega se ne može osloboditi u svom cijelom poslanju, kako ga je sam zamislio. Ono glasi, citiram, " onda si ili UNUTRA ili VAN" !
Znači , što je netko od njih zamislio je sve najbolje, vrhunaravno, i nije podložno ikakvoj kritičkoj misli ! Moš mislit !
Drugi su opisali bolje ponude od izabrane, a i sam konzumiram tiskara koji je isti po kvaliteti, jeftiniji, i donja granica mu je 5.000 komada, a ne 80.000.
Ali, nije to poanta. Poanta je da nam je HRS vrhuška netom svršenog mandata htjela nametnuti osjećaj "zahvalnosti" prema "blagodati" koju nam nude, a mi, eto nezahvalan narod, pa to ne koristi ! Naravno da je istina dijametralno suprotna.
I još nešto. Mato, nalik na Horvatinčića, ili Modrića, ima sinkopu, ali blažu. On zaboravlja ono što ne bi htio diskutirati, jer nema argumenata, kako su tekle uplate zadnji put, i kako je HRS vabio korisnike da uplate preko njega. Dokumenti i postovi su još javno dostupni ! Zašto to Mato "zaboravlja" ? Jednostavno, zato što je to bio onaj mračni period rada QSL biroa, kada se manager javno hvalio da je "uštedio" HRS-u, neslanjem pošiljaka (?!), i zato je sve trebalo prikazivati na istom kontu.
Nisu kumovi i prike kumpiri, njih se brani do zadnje kapi krvi. Pogotovo ako su u krivu.
Ja, svojedobno, nisam ni spomenuo Marinka, Mato je ispalio svoje dvije čuvene rečenice "Dobro dobijate koliko platite ! QSL biro radi odlično." Ušle su u antologiju "bisera na 9A RA nebu ! Koliko je dobro radio, dobio je otkaz ugovora.
Sada ponovo, Mato ustaje u obranu Zlatka, kojega nitko, a najmanje ja, ne napada ! U čemu je onda stvar ? Jednostavno, on se "nalazi" u moru mojih postova, i postupa po "poučku o QSL manageru", brani, nije važno što nisi u pravu.
A o čemu sam ja to pisao, gdje su se oni "prepoznali" ?
Prvo, pisao sam da su se Pilatu ponudili četvorica, s jasnom ponudom za posao QSL managera, on je odabrao PETOG ! Nevažno je što on na to nije imao pravo, prije natječaja za to mjesto, odluke komisije, koja se predlaže IO-u na usvajanje. To je jedini ispravni put.
Baš kao i u slučaju tiskanja QSL-ki, oni se nisu ni obazirali na preostale 4 ponude ! Emir, koji je bio jedan od ta 4, i koji mi je sve ispripovjedio, dao mi je detalje ponuda. Čuo sam se s drugim kandidatom, i čuo identičnu priču. Znači, za doznati istinu ne mora se imati svoje privatno "duboko grlo" u Zagrebu...
Drugo, o čemu sam pisao, proizlazi iz prvog, RK u kojem je Zlatko ne plaća članarinu do kraja godine, da bi se na zadnjoj sjednici IO-a to "prebijalo" s njihovim uslugama oko QSL biroa i/ili arhive. To se sve nije moglo toliko odugovlačiti da netko nekome nije obećao i garantirao baš taj scenarij ! Javno sam napisao koliko su uprihodili članarina, i nije bila riječ o besparici u klubu, nego o odluci koja je donesena mjesecima prije, a sada samo "provučena" kroz IO.
I treće, ali ne i zadnje, javno sam protestirao što sam u mandatu vršioca dužnosti QSL managera dobio QSL karte iz RK Marjan, i što ja moram nekome dugovati uslugu i/ili zahvalnost, i još mu naknaditi poštarinu ! Nakon što sam javno proskiča, gdje su mi karte od kluba, dolazi druga,malo deblja kuverta, s kartama za AKL ! Nova obaveza, zahvalnost, i refundacija troškova (28,70 kuna).
Zašto ?
Zato što v.d. QSL managera očito nije uzeo JEDINI MJERODAVNI DOKUMENT u tajništvu, a to je ispunjeni i ovjereni formular, kojega smo, BTW, DVA puta ispunjavali i slali na Tajništvo, a u kojem piše GDJE I NA KOJU ADRESU se šalju QSL karte sa 9A QSL biroa.
Osim tog dokumenta on treba imati još samo jedan dokument, opet iz kancelarije HRS-a, spisak plaćenih članarina.
Trebam li pisati da (opet) dobiju neplatiše ?
Neću više, opteretiti ću kandidate za IO, i zavesti misli zastupnika, koji imaju odgovornu zadaću glasati za najbolje.
Neka im nadolazeća sveta Luce providi dobar vid, da vide za koga (ne) glasaju.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja