Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Tue Dec 01, 2020 6:16 pm

U ovom kandidacijskom vremenu se nastojim izolirati, i ničim ne utjecati na javno mišljenje, no, sve zaludu, ono utječe na mene.
Primam dosta mailova, i , u pravilu, ne odgovaram na njih. No, dva su me takla u šuštu, pa, dosljednosti radi, moram reagirati.

Prvo je pametni Martin napisao
pukom igrom slučaja saznao sam da jedan od kandidata nema čak ni dozvolu za rad.

Onda je, brže bolje , drug Kandidat reagirao
Željko Vidović 9A3DVI nema dozvolu za rad a u životu nije napravio ni jednu vezu. To nikome nije smetalo kad je trebalo voditi radioamaterski kamp na Mosoru i lobirati za sredstva za YOTA kamp u IO HZTK u kojem je član?

Sad ste me raspizdili. Par puta sam napisao da kakav bi to bio direktor HAK-a bez vozačkog ispita? I danas čvrsto stojim iza te izjave.
Sve konstrukcijske riječi rečenice u kojoj drug Kandidat pokušava, nama neukima, nešto objasniti, u najmanju ruku, ne stoje.
Prvo, što će nekome, tko nije operator, pozivni znak ? U rangu tajnice, njene zamjenice, Pčelice, Pukija, i mnogih drugih...
RA kamp na Mosoru, poglavito ovaj zadnji, je karikatura RA tečaja, rezultata nema, niti ćemo se naslušati veza tih tečajaca !
Lobirati sredstva za YOTA kamp ? Ti lobisti, i uopće zagovaratelji tog YOTA kampa, nisu "prijatelji" HRS-a i njegovih članova.
Za prvi su glasali polutrijezni zastupnici u skupštini, a za drugi (zamjenski), koji bi se trebao dogoditi 2021. su nelegalno glasali članovi IO-a HRS-a u upravo završenom sazivu. Taj kamp je prohtjev i suluda ideja par faca, a sadržaj je takav da nam ništa dobra ne donosi ; samo nam se mnogo bogatije zemlje smiju , siromašna zemlja da organizira tako nešto...

Da završim, da ne bi netko pomislio da ima i trunku osobnog u mom pisanju, ja tu osobu ne poznam, niti mi je poznato njeno djelovanje. Samo pišem , u skladu s čuvenom irskom poslovicom, "Treba osuditi grijeh, a ne grešnika!"

Slažem se da individualna lista , sa dva kandidata, za članstvo u IO HRS-a "bode" oči. Ako već iza te dvojice stoje zagrebački klubovi, što ne ponudiše svog kandidata za predsjednika, u paketu s punim brojem članova IO-a ?

Inače, iako nije uobičajeno, i bez da sam pravnik, mogu utvrditi da su i te dvije kandidature valjane, i treba ih staviti na JEDNU listu kandidata za IO, pa koliko ih dobije najveći broj glasova, upadaju, oni ispod crte vritnjak, takav je život.

"Prijetnje" druga Kandidata da će podnijeti ostavku, ako bude izabran on za predsjednika, i "oni" za članove IO-a, su pokazatelj djetinjeg ponašanja istog. U životopisu je pokazao da nije prijatelj s hrvatskim književnim jezikom, a ovim i da nije na domaćem terenu kod konstruiranja rečenica. Mali broj jezika trpi "ako" na dva mjesta u istoj rečenici. Promašena konstrukcija, u stilu kibi-dabi. No, u četiri godine nismo vidjeli ni slova od Pilata, pa bi ovo, valjda, trebao biti neki iskorak nabolje, a... ;) ?

Ni meni se nije svidio stil, način i praksa provođenja predsjednikovanja Pukija, ni ja ga ne bi tija vidit u IO, a opet, kao legalist, ako dobije potreban broj glasova, za mene će biti izabrani član.

Kaže naš narod, udala se ona ćorava, i gobava, i hroma, i nepočešljana....
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Dec 02, 2020 7:46 am

Sada imamo krunski dokaz da narečena osoba zaista spada u ešalon druga Laureata :
a da ja iziđem pred neko povjerenstvo koje bi utvrdilo jesam li dovoljno sposoban za odbor?

očito da ga ne rese skromnost i poniznost, dapače, baš kao i uzor mu, u stilu "usta moja, falite me"...
Ma di se nađu... ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Dec 03, 2020 2:37 pm

Mislio sam se, što veže druga Kandidata, i predloženika za sastav njegovog IO-a ? Odgovor mi je bio pred nosom, vještina kako postati laureat, i kako neuspjeh na Zvjezdanom selu prikazati (prvenstveno) kao svoj uspjeh.

Ja sam, prošle godine, nehoteć, pogrešno nazvao aktivista iz RK Novi Bokanjac štrajkbreherom, bio je to dobro osmišljeni manevar, u režiji druga Kandidata. Oba laureati, šta nam još ostaje, jedan mandat Kandidat predsjednik, drugi mandat, "logično", zvijezda u usponu. Kad je moga Puki bit predsjednik, a nikad ga nitko nije čuo na opsegu, bez QSL-ke, i bez suštinskog razumijevanja ovog hobija, što ne može netko drugi ?

Imali smo period od petnaestak godina gdje su "carevali" tzv. uzdanički klubovi. I letimičan pogled, na ono što je ostalo nakon njih, sliči na Dresden, ili Zadar, poslije savezničkog bombardiranja u drugom svjetskom ratu. U Pazinu 2 članarine, Kaštelima 24 (velik broj odraslih članova iz drugih mjesta i županija!), Supetru 12 (više od pola starijih ljudi)...
Ne trebate vjerovati meni, uzmite izviješća iz tih klubova prema ZTK, HZTK, općini, gradu, županiji, ZABA-i, RTL-u, saberite sve završene tečajce, u zadnjih 28 godina. Zavrtiti će vam se u glavi od brojke, graniči sa naučnom fantastikom. Zašto ovo pišem ?
Pa upravo stoga što su pojedinci stjecali image, kredibilitet, priznanja, nagrade i novac za nešto što se zove magla.

Priča druga, Zvjezdano selo. Od prvog tečaja na njemu, do danas, pišem kako je to (također) prodavanje magle. Javno sam okačinjao program i satnicu, iskrivljavanje istine o duljini trajanja, da bismo svi u RH svjedočili istini, da je to bio jedan izlet, sa kupanjem, ili bez, svejedno, ali da je to ono što jest, karikatura radioamaterskog tečaja.

Sjećam se, ko danas, "obrazloženje" za prijem tajnice su bile njezine marketinške sposobnosti, za prijem njezine zamjenice "da će raditi na dobivanju novaca iz EU fondova", sve je bila laž, o čemu svjedočimo već 15 godina.

Očito je da su se svi dionici ovog hrvatskog cirkusa dogovorili da se ne ide na gašenje HRS-a, pa istodobno, dubinski reset, i stvaranje novog, na temeljima i pozitivnim zasadama starog HRS-a. Očit je truli kompromis, u stilu, ti ne diraj nas, mi ćemo pustit tebe da predsjednikuješ. Nešto nalik na rat u Bosanskoj Posavini, i paralelnoj liniji zapovijedanja. I nitko da izvuče pouke iz tog nesretnog rata u BiH ? Jer, te su pouke i poduke životne, i aplikativne u svim sferama života.
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Dec 03, 2020 5:04 pm

Siti se mojih riči! Sve ovo sam predvidija.
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Dec 03, 2020 7:34 pm

Ne čita se bez veze, jučer i danas, na misama, prvo čitanje po proroku Jeremiji. U jučerašnjem on kaže, "vuk će sa janjetom spavati, a dijete će ruku gurati u zmijsko leglo...", a danas priča o gradnji "kuće na pijesku, i kuće na stijeni ".
Naravno, jučer nas podsjeća da je svijet oko nas, takav kakav je, da moramo suživjeti i trpjeti nevjernike, a danas ponavlja, prispodobom o gradnji kuće, ta onaj koji gradi kuću na pijesku je nevjernik, a onaj koji je gradi na kamenu, vjernik.

Mnogo puta sam pisao, u ovih 10 godina, kako me Pilat pitao u Kraljevici : Šta je to Cvijetnica ? Ne krivim ja njega što ne vjeruje, ali čak i on , s ovim vremenskim odmakom od 10 godina, mora shvatiti da sve što počme po vražju, s vragom i završi. Kako je sijao, tako je i požnjeo.

Pišu meni o raznim kandidatima-bezbožnicima, svakom odgovaram isto : Tko sam ja da određujem tko je podoban za neku funkciju?
Ministarstvo morala i normalnog građanskog ponašanja ne postoji. Postoji samo suživot, o čemu nam jučer govoraše prorok Jeremija.
Danas nas podsjeća, da će samo ona kuća opstati koja je sagrađena na stijeni. Ta stijena je vjera. Uz Domovinu i obitelj ono što nas drži na okupu.
U ovo vrijeme Došašća, u vremenu mira i opraštanja, budimo mudri, odaberimo one koji mogu živjeti za vjeru, domovinu i obitelj.
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Dec 03, 2020 7:49 pm

Mudro zboriš.Ka da si završija teologiju a ne ekonomiju.Ali kako to da niti jedan na čelu nije vjernik već uvik nevjernik? Ajde ti to meni neukom i neobrazovanom objasni.
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Dec 03, 2020 9:27 pm

Oću. Čovjek vjernik se prvo boji Boga, pa onda tek ljudi. Nevjernik se ne boji ničega, zatomi svijest, a zaboravi da ima obraz.
Iz toga proizlazi da na putu do "uspjeha" ili probitka, gazi po leševima, spreman je na varanje, falsificiranje, krađu, pronevjeru, i još puno drugih nedjela.
Zna se u koje se službe regrutirao kadar koji nije virova , ne u boga, nego u ništa. Imaš ih u svakom sazivu, kad manje, kad više.

Sve ti je nikidan napisa Vincek, evocirajući naš davni međusobni razgovor, kad sam mu ja spočitnuo, i otvorio oči izjavom zašto ga ne vole, citiram sebe, "ti izdaješ knjige, ne ljude..." !I, opet su mu kucali na vrata, s molbama, isti oni koji mu zabraniše pisanje na HRS forumu.
9a2jg

Postby 9a4db » Thu Dec 03, 2020 11:02 pm

Meni se pari, da samo tebe muče ti "izbori" u "HRS-u"
" (navodnici) su namjerni ;)
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Fri Dec 04, 2020 10:13 am

Zanemariću navodnike... ;)
Kao prvo, uopće me ne muče. Kao drugo, nisan flegma tip, da me se jebe šta će bit s MOJIM savezom, kojeg je osnovao (između ostalih) MOJ matični radio klub. Savez je, vjernički gledano, kumče mog kluba. Sječaš se što svećenik izgovara pri krštenju,
"kumovi, dužni ste starati se, i paziti na ovo dijete, u sve dane života njegovoga..." !

Imamo situaciju da su zakazani izbori, s jednim kandidatom, što nije nikakva novost. Pa bio je jedan kandidat Puki, pa jedan kandidat Pilat, i nitko nije protestira. Primio sam nekoliko mailova u kojima mi se spočitava da ne osuđujem tu pojavu. Zašto bih?
Što se ti isti, veliki demokrate, i čovjekoljupci, nisu javljali kod izbora u prethodna tri mandata, s jednim kandidatom ?

Mislim da znam odgovor. Samozvani elitisti i uzurpatori ekskluzivnog prava na predstavljanje SVIH RA u Hrvatskoj su spoznali da su usrali motku, i sa Pukijem, i sa Pilatom, i sad im treba vremena, da mogu biti vjerodostojni, da ikog predlože ! U konačnici, njih se hebe, jer imaju trojanski konjički par, ostavljen u kancelariji HRS-a. One dvije su i dovučene od te ekipe, i rade za njih, a ne za Savez. To jedino ne vide oni, koji neće da vide očito. Pa radi takvog ponašanja su svojedobno digli ruke Mate i pok. Krešo.

Nije tajna da ću ja glasati po savjesti, a to je ZA predloženog kandidata. Ne zato što ga volim, nego iz praktičnih i pragmatičkih razloga. On je bio dio tog ešalona, i on najbolje zna kako treba delati, samo obrnuto od onog ponašanja kako su delali zadnjih 11 godina. Analogija sa 90.000 priokrenutih kaputa.
A da će mu biti lako, neće. Zato mu ne zavidim, naprotiv, želim svaku sreću, mir, i dobro.
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Dec 04, 2020 11:07 pm

Nima tu sriće.Starog psa ne možeš naučiti novim trikovima.
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK