Kako smo glasali

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kako smo glasali

Postby 9a2jg » Sat Nov 14, 2020 10:46 am

A "samo" je prošlo 40 godina od Kosova republjik !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Nov 14, 2020 12:15 pm

Kad san nakon druge godine posjete ZRF-u doša doma i predložija nekima da bi i mi mogli osnovat savez radioklubova Dalmacije a ja san mu da i ime DARS,neki su mi upravo to rekli.Isto ka da san reka da se idemo odcipit od HRS-a :?: :o A nisam.Već da se ustrojimo kao i oni u ZG.Pita san zašto oni mogu a mi ne možemo? Nisu mi znali odgovorit.U to vrime su nam gotovo svi RK bili koliko toliko aktivni i malo koji ugašen.Davno je to bilo.Sad je kasno i nebi imalo smisla jer nam je dosta nekoliko klubova dužu 900km obale i zaleđa.Naime, toliko nas je malo aktivnih ostalo da bi svi stali u nekoliko klubova.Istra,RI,ZD,ŠI,ST,DU.Nađi mi sedmi.Nema ga.Mislim da je i ovo puno.Naime u ŠI osim jednog,dva operatora ne čujem aktivnosti.
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Nov 14, 2020 2:16 pm

Onda smo se zvali Savez radio klubova zajednice općina Split, skraćeno SRK ZO Split, i obuhvaćali smo područje od Prevlake do Rovanjske, a na kontinentu do Pađena, Kamenskoga, Imockoga, Vrgorca, i Konavala. Bili smo respektabilna snaga koju se moralo uvažavati. Sada jedemo svoju supstancu.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Nov 15, 2020 7:22 am

Situacija nakon objave rezultata mene neodoljivo podsjeća na oni vic, kad je Mujo trča za Faton, i vika : Daj pičke ! I trče, on trče, ferma, stavi prst na čelo, i upita se : A šta ako stane ?
Hrvatski, latinica, ili gaće uz guzicu, ili gaće niz guzicu !
Il pukovnik, il pokojnik.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Nov 15, 2020 9:38 pm

Wow (kak bi rekli ameri)!
Ovo puno toga objašnjava i to smo trebali svi imati prije ove
elektronske Skupštine

Došlo je dotle da je i pametni Martin progledao, i shvatio da bi mnogo onih koji su im dali zeleno svjetlo, dali crveno, da su za ovo znali !
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Nov 16, 2020 6:47 am

Kod mene je bilo zadržavanje od 2 sata jer ipak je nedjelja i vrijeme za popodnevni odmor, hi

Ovo ih hebu "njihovi", dojučerašnji piloni režima...
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Nov 17, 2020 7:59 pm

Eto, Skusptina je prosla, navodno IO i predsjednik vise ne postoje i sto se dogodilo?
Ja sam predlagao da se IO HRS-a produzi mandat da se to privede kraju (Skupstina je navodno rekla NE), a na kraju je ispalo slijedece:
- HRS vise ne funkcionira?
- sve sto potpisuje predjsjednik nema vise (diplome, placanja, ..itd) jer nema predsjednika i nema tko to potpisati?
- IO ne postoji pa ne moze donijeti ni odluku o visni clanarine za iducu godinu?
- Skupstina ce po sadasnjem Poslovniku biti u sijecnju ili veljaci 2021.g.?
- treba mijenjati Poslovnik koji donosi Skupstina, a ona ce biti - ne zna se kada jer jos nema ni zapisnika od ove Skupstine?
- Strucna sluzba HRS-a je bez nadzora dok se ne uspostavi IO, predsjednik, NO i sve ostalo?
- nemam pojma kako ce na to reagirati HZTK? Hoce li doznaciti proracunska sredstva ili ce cekati nove izbore jer mi (HRS) u stvari za sada ne postojimo?
Zakljucak:
Prebrzo i bez previse razmisljanja se islo u promjene?
Mark

E moj Stjepane, ne želeći biti prost, moram konstatirati da se ti čudiš događajima ko pura dreku ! Svi su vidili i očekivali neizbježno, samo ti ne ?
Nijedna ti rečenica ne valja, evo mog komentara :
- HRS funkcionira
- predsjednik je sve potpisao, od plaće do božićnice, pa čitali smo to
- u pravu ne postoji vakum, dok se ne donese nova odluka, vrijedi stara
- nevažno je kada će biti skupština, jedino je važno da je inicijatori promjena dobro pripreme, i to što prije
- isti ljudi trebaju, zajedno s Stručnom službom inicirati i predložiti zastupnicima izmjene Poslovnika
- zar je do sada bilo nadzora ? Pamtim riječi pok. Kreše, i živućeg Pukija, nitko od njih je nije kontrolirao
- najmanje važno je kako će reagirati HZTK, sve dok vlada demokracija, idu demokratski i na zakonu osnovani procesi, oni su svjesni da će imati novu-staru članicu

Sad ću ja malo mojih razmišljanja. Običan čovjek, član HRS-a ne brine za Stjepanove brige. Taj mali čovjek, kakav sam i sam, hoće i želi uređen Savez, otvoren, transparentan, bez amoralnih i nezakonitih odluka, kakvih smo se nagledali od 2003. do studenog 2020.g.

Malome čovjeku je sve jasno, onome koji misli da je velik, ili to pretendira, on zamata probleme u maglu, a živio je s njima zadnja dva i po desetljeća !
Ja ću reći direktno, ono što Stjepan ne želi reći, on "plače" umjesto one dvije uhljebnice, jer je njima PRESTAO radni odnos. Novi Savez donosi novi Statut, radi novi ustroj i nove profile zaposlenih, onih po ugovoru, i volontera. O tome pišem već mjesec dana, i onaj koji to treba shvatiti, shvatio je.

Riječ dvije i o dinamici predvidivih budućih događanja. Tko kaže da se sve potrebno ne može dogoditi do zadnjeg dana ove godine ? I HRS, baš kao i svaki radio klub, ili Savez klubova, ima svog likvidatora, za očekivati je da on neće mrdnuti malim prstom ako je uvjeren da je sve u tranziciji, i u kontinuitetu, s predvidivim datumom završetka procesa.

I , za sada, samo par riječi o sintagmi "prebrzo i bez razmišljanja". Dragi Stjepane, to je tipično razmišljanje i izričaj onoga koji bi htio održati status quo, i kojemu je uvijek "prerano i prebrzo". Početak poniranja kalifornijskog rasjeda je počeo puno prije Pilata, baš onda kada su pok. Krešo i Mate digli ruke !
Uslijedile su fašističke metode, perfidni prijeki sudovi za zaprečavanje javne i slobodomisleće riječi, pa samo budala nije očekivao ovakav kraj !
Svi koji su slobodno mislili ste izbacili sa foruma ! Izbacili ste jednoga Denisa Vinceka, a besramno ste ga koristili u Pilatovom mandatu, kao da se ništa nije dogodilo !!! Ima još, glede toga, a u svezi Emirove smrti, ali o tome ću opširno u petak, s dozvolom aktera. Postoji samo jedna riječ : SRAMOTA !

Držite nas u neznanju, a pozivam vas, koji glumite vlast, na sučeljavanje znanja, zvanja i sposobnosti, na "našoj" strani će biti samo "izopćeni" ! To bi bilo za vas kombinacija Mohačkog i Kosovskog polja. Daleko od toga da smo mi "izabrani" i najpametniji, ta ima ih u HRS-u na stotine mlađih, boljih i visprenijih. Oni imaju "samo" jednu manu, klasičnu hrvatsku šutnju. A dokle god oni, kao kritična masa, šute, vi se kočoperite vladanjem, u kojemu se nemate čime podičiti.

Stoga, prijateljski, bar otiđite sa scene dostojanstveno, s ljudskim dignitetom, kad već niste tako vladali. Pametnome, dosta.
9a2jg

Postby 9a4db » Tue Nov 17, 2020 9:37 pm

Ja ću reći direktno, ono što Stjepan ne želi reći, on "plače" umjesto one dvije uhljebnice, jer je njima PRESTAO radni odnos. Novi Savez donosi novi Statut, radi novi ustroj i nove profile zaposlenih, onih po ugovoru, i volontera. O tome pišem već mjesec dana, i onaj koji to treba shvatiti, shvatio je.

Ha, da mi je i to vidit :D
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Tue Nov 17, 2020 9:44 pm

Vidit češ, prije nego što misliš, pod uvjetom da svatko odradi svoj dio (samozadanog) posla.

Ovakvo Stjepanovo pisanje, je na istom tragu kao nekidan Pukijevo, puko držanje ostatak RA populacije za idiote. Groze se kataklizmičkim situacijama, jer ne znaju bolje. mi, izgnani, znamo. ;) ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Nov 18, 2020 6:15 am

Eno mu je, mlađi, i pametniji od mene, 9A9EE, lijepo odgovorio, isto što i ja, samo manje direktno, bolji je diplomat od mene.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK