Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Postby 9a2jg » Sat Nov 14, 2020 5:23 pm

Ovo je poruka koju sam poslao skupštinarima:

Poštovani zastupnici, kolege radioamateri

Rezultate glasovanja elektroničke skupštine imate na WEB stranicama HRS-a. Tumačenja voditelja Skupštine još nemamo. Danas sam pokušao kontaktirati gosp. Pilata 9A2R ali nisam uspio stupiti s nijm u kontakt. U razgovoru sa nekolicinom članova IO i skupštinara nisam došao do relevantnih činjenica koje vam mogu podastrijeti.
Činjenica je da je, u skladu sa člankom 22. Poslovnika o radu Skupštine, za izglasavanje odluke potrebna većina svih zastupnika elektroničke Skupštine a ne samo onih koji su glasali tako da možemo reći da prijedlog produžetka mandata sadašnjeg predsjednika, IO i NO nije prošao.

Sa druge strane, moj prijedlog protivljenja toj odluci također dobio apsolutnu većinu i pristalice produženja mandata imaju relativnu većinu (37 ZA, 17 PROTIV i 3 suzdržana) što mi ne daje placet da organiziram inicijativu sazivanja izborne Skupštine u skladu sa člankom 32. Statuta HRS-a. Ja sam spreman na to ali mislim da nemam moralno pravo da to pokrenem.

Stoga molim gosp. Pilata da se izjasni o svojim namjerama budući se nešto mora poduzeti.

Zahvaljujem svima koji su podržali moje traženje da glasaju PROTIV i tako pokazali da se treba povući crta..

73, Rolando 9A3MR

Došlo doba, da se ljubav proba...

Dragi štioci, doživili ste i to čudo da se ja slažem s postom druga Kandidata, osim u jednoj stvari. Smatram da ne stoji ono "nemam moralno pravo" !
Koliko je samo moralnih, institucionalnih i pravnih načela pogazio Pilat, ne prezajući pred ičim da ostvari tzv. tehnički mandat, do 30.6.2021.
I zadnja budala znade da se u srpnju i kolovozu ne dešava ništa, praktički bi to bilo do jeseni ! Za što ? Za konsolidaciju svojih snaga, ucjene, prijevare i falsifikate ! A zašto ? Zato jer grozničavo žele održati YOTA 2021, za koju su donijeli nelegalnu odluku o održavanju, to je posao skupštine.

Čekam njihov pokušaj registracije, da je oborim, iz niza valjanih, i zakonitih razloga, za razliku od njih.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a4db » Sat Nov 14, 2020 7:52 pm

Više od 10 godina imamo tamo privremeno zaposjednuti ili okupirani forum,
predviđam slijedećih 10-tak privremeno/nelegalno zaposjednutog Saveza :mrgreen:
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Sat Nov 14, 2020 8:28 pm

Prijatelju Djani, prijevara je bila očita od samog početka. Nije je vidio samo onaj koji je nije htio vidjeti. Najočitiji dokaz je bio svakom vidljiv u trenutku kada Stručna služba NIJE HTJELA i NIJE distribuirala svim zastupnicima radne materijale za IZBORNU skupštinu, u naravi molbu i životopis kandidata !
To je bilo puno prije navodne sugestije šefice ureda gradske uprave, koju nitko nije vidio ! Znači, opstruiranje izbora od samog starta !

Ljudi, pa nisam ja ni izdaleka najpametniji u HRS-u, a zašto samo ja to vidim ? Očito muljanje, prijevara, i opstrukcija izbornog procesa, to su najnevinije kvalifikacije koje mogu izreći !

Poslao sam dvojici ljudi, koji su glasali za Pilata, a meni se kleli da neće, mail za objašnjenje. Nisam dobio ikakav odgovor, a situacija mi "miriše" na čuveni slučaj Šporer-Buković. Znači kupovanje žetona...

Pilat nam do dan danas nije poslao listu plaćenih članarina po imenima, i oznaku pripadnosti matičnom klubu. On je to dužan, a zašto nam nije dostavio jest činjenica da bi se otvorila dodatna Pandorina kutija.

Najveći šamar Pilat je dobio u Zagrebu, tri su mu kluba poslali prazne listove, Dubrava, FER i HFF, usprkos nesumnjivim i nedvosmislenim "uvjeravanjima".
Znamo i ime onog koji je "uvjeravao", jedan od 4 jahača Apokalipse !
Pitajte njega kojom je kombinacijom došao do dva zastupnika, ja znam, svrstavanje tečajaca među članove ! Što je dopušteno Purgeru, nije Dalmošu.
Quod licet Iovi, non licet bovi.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Nov 15, 2020 5:47 pm

Poštovani zastupnici Skupštine HRS-a, prijatelji radioamateri,
glasovanje je završeno i tajnica HRS-a je odmah po pregledu i prebrojavanju objavila rezultate glasovanja.
Rezultate možete vidjeti na web stranici HRS-a http://www.hamradio.hr.
Prema Statutu i Poslovniku SKupštine, tajnica je obavezna napraviti Zapisnik kojeg moraju pregledati i ovjeriti ovjerovitelji Zapisnika i nakon toga su Zaključci i Odluke Skupštine pravovaljani.
Zapisnik će biti poslan elektroničkom poštom svim zastupnicima i biti će isto tako i objavljen na službenoj stranici HRS-a., Nakon toga ću postupiti prema Statutu HRS-a i kao zadnja osoba za zastupanje HRS-a, sazvati Izvanrednu Skupštinu koju će sačinjavati novoizabrani zastupnici čije su vjerodajnice dostavljene u stručnu službu HRS-a za mandatno razdoblje 2020-2023 godine.
Skupština će biti sazvana sljedeći tjedan sukladno Statutu i Poslovniku Skupštine HRS-a.
Još jednom se zahvaljujem svima koji su glasali i sudjelovali u radu Skupštine.
73 Željko, 9A2R

Ajde, da i ja u 4 godine doživim pismeno na kojem u potpisu stoji predsjednik HRS-a. Istina, bog, nije upućeno baš meni, nego cirkularno, ali stiglo je mailom.
Koliko ja razumijem hrvatski jezik, ovo je pismo na odlasku, i najava za Skupštinu idući tjedan. Samo, fali ključna riječ , pridjev IZBORNA !!!
Sprema li nam se nova balkanska ujdurma, ili ćemo, konačno, imati poštene izbore, bez varanja, bosanskih lonaca i balkanskih marifetluka ?
Previše smo se toga nagledali, ne samo ove zadnje 4 godine, nego, usudim se reći, od 2003.g., do danas.
Vjerujem da se neće imati obraza ponovo natjecati, jer bi to bila golema farsa.
Želim drugu Kandidatu, kao jedinom koji je podnio prijavu za kandidaturu, i svima koji misle da mogu bolje od njega, svu sreću, razboritost i mudrost.
Jer, tko god dođe na čelo, nitko mu ne treba zavidjeti, ni zapinjati nogu, nego mu pomoći, shodno pameti, volji i mogućnostima.
Očekujem nova, svježa lica, nemam ništa ni protiv starih, pod uvjetom da nisu bili umočenih prstiju u pekmez.
Predobro znamo tko je tko, i šta je šta na RA sceni u Hrvata.

Pozivam naprijed potpisanog Željka Pilata da dadne zapovijed Stručnoj službi HRS-a da kao zalog i preduvjet ikakvog poštenog natjecanja za mjesto predsjednika, objavi listu plaćenih članarina, po imenu, i oznake pripadnosti matičnom klubu, HRS-u, za 2019. i 2020.g.
Tim malim potezom za operatorku na računalu (excel), a velikim za demokraciju i validnost, i legitimnost , kako zastupnika, tako i klubova, izbjeći ćemo stalni Damoklov mač nad procesom, koji je konstanta, a koji nas upozorava da nije demokratski, transparentno, a kako tvrde upućeni, ima i nezakonitih radnji.

Želim osobno, i u ime RK Split, da taj posljednji (?) čin ove burleske završi u miru, dostojanstvu, civiliziranom ponašanju, i zakonitom radu. Sretno.

P.S. Kako ono reče Ante Markotić 2007.g. na izbornoj skupštini : Nemojte, molim vas, da bude kao na ronilačkoj skupštini !
P.S.2 Neće Ante.
P.S.3 Nije do 2023. , nego do 2024.g.
9a2jg

Postby 9a4db » Sun Nov 15, 2020 6:43 pm

Nakon toga ću postupiti prema Statutu HRS-a i kao zadnja osoba za zastupanje HRS-a, sazvati Izvanrednu Skupštinu koju će sačinjavati novoizabrani zastupnici čije su vjerodajnice dostavljene u stručnu službu HRS-a za mandatno razdoblje 2020-2023 godine.

O D L U K U Imenuje se Zlatko Matičić 9A2EU kao osoba koja će zastupati Savez od trenutka isteka mandata sadašnjeg predsjednika i IO HRS-a pa do Izborne Skupštine Hrvatskog radioamaterskog saveza.

Jel ovo prvo & ovo drugo zaista po Statutu?
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Sun Nov 15, 2020 7:24 pm

Dragi Djani, mlađi si, i pametniji od mene, ali ne čitaš sve što ja pišem ! ;) ;) Ja sam napisao, doslovno, "da mu je šefica gradskog ureda rekla telefonom, da izvede elektroničko glasanje za izbornu skupštinu, a da će oni, zbog opće situacije, progledati kroz prste činjenicu da to nije u Statutu HRS-a" !
On to nije htio. Zašto ? Zato jer je bio uvjeren u plebiscitarnu podršku, na krilima procjena člana IO-a, druga Hrleta. Kako je zijanio, ko Velež u Sarajevu, tako se promijenila i retorika, stil i način ponašanja ! Sila boga ne pita. Drug kandidat je pokazao zube, i predočio fakte, znači, misli ozbiljno, te je ovaj okrenuo kurs za 180 stupanja !
Sada može, odma, idući tjedan, izborna skupština, a ovaj tjedan nije mogla ? Jer, ne zaboravimo, beštija je najopasnija na izdisaju, on u svoj tekst nije stavio ključnu riječ, IZBORNA ! Stoga, čekamo prečišćeni tekst, objavu pristiglih kandidatura, postupak koji bi garantirao transparentno glasanje, neovisnu kontrolu, brojanje i objavu rezultata.
Jer, bez obzira što on svojom porukom praktički najavljuje uzmak, ja mu ne vjerujem. Između ostalog, i stoga što su mi dvoje rekli da su glasali NE, a tamo piše DA. U ovakvom odnosu snaga, i odsustvo neovisnih promatrača, nitko živ ne može tvrditi da je sve bilo pošteno, ili nepošteno, svejedno.
To tvrdim kao osoba koja već 30 godina nadgleda izbore, na svim nivoima, a bio sam i predstavnik OESS-a iz Hrvatske, na parlamentarnim izborima u inozemstvu.

Ono što je napisao Željko Belaj na HRS forumu danas je točno, samo ih ima u crvenom više od 10 ! Belaj je samo kontrolirao suhu faktografiju. A gdje su svi ostali parametri ? I to su baš Pilatovi žetončići, čudne li koincidencije ? ;) ;)

Ima još...
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Nov 16, 2020 8:33 am

I nitko da se upita, čitajući točku 8. novopridošlog zapisnika sa sastanka IO-a, kako je to odjednom trebalo "žurno iseliti" iz DVD-a u Brezovici, i kako se to poklopilo s prebijanjem nezakonite pozajmice (?) RK Zagreb ? Uvjeravali su nas da će to tamo u Brezovici biti rješenje dok se ne sanira zgrada u D-12, kad najednom, salto mortale !
I NO ni da trzne ! Pa nismo svi bedaci. Ako vi jeste, zadržite to za sebe.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Nov 19, 2020 2:01 pm

Uvik se, i cili život sve vrti oko Dalmacije, i njezinih svevremenskih poslovica. Jedna od najjačih je : Dok dite ne počme plakat, mater ne vadi sisu.

Dočekali smo (skraćeni ) zapisnik elektroničkog glasanja skupštine HRS-a. Kako reče drug Kandidat, HRS više ne postoji, niti je IKOME iz prethodne garniture dato povjerenje, ili, ne daj bože, placet za neki njihov parcijalni reset.

Sad je sve u rukama reformista, čitaj, hrvatski, latinica, 5 klubova, koji su podržali Kandidata.
Što se čeka ?
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Nov 19, 2020 2:20 pm

Ti položeš dosta povjerenja u tog kandidata sa 5 klubova :?: :roll: Podsjetilo me na otel sa 5 zvjezdica. :lol: :lol:
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Nov 19, 2020 2:24 pm

Sjedi, minus dva. Otel u Kraljevici ima DVIJE zvjezdice. To sam još vidio samo u Komiži, u privatnom smještaju, kad sam bio na Planinarski križni put bračko-hvarsko-viške biskupije.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK