QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a2jg » Mon Nov 02, 2020 10:01 pm

Slušam večeras, na Radio Milevi, da "opoziciona" predsjednička kampanja ima i svog QSL managera! Ime se taji, za sada... ;) ;)
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Nov 04, 2020 1:45 pm

Rolando imam ja pitanje iako nisam član skupštine tj.delegat ali me interesira nešto.
Da li postoji u državi Hrvatskoj pri odabiru novih članova IO i novog predsjedika " 10 novih ljudi " koji budu predloženi ili birani za novi mandat ???
Svi smo puni vijesti i čitanja čak i ponekad teških objeda na još uvijek aktualnog Predsjednika, članove IO, članove NO kako oni ne rade svoj posao kako trebaju, da čuvaju sebi stolice i ledja ili drugome i slično i onda kada dodje do novih izbora gle čuda u HRS imamo " Šeksov sindrom " tj dugovječne članove koji su iz saziva u saziv zamijenili mjesta na stolicama ili čak ostali na trenutnim .. sad mene interesira s obzirom na tvoju listu predloženih članova IO za tvoj mandat od 6 predloženih članova 3 su iz starog ( po mnogima nevaljalog IO ) i 3 su nova od kojih za jednog ( 9A3DVI ) se čak ne može vidjeti tko je i od kud je jer nema adrese niti u HRS adresaru kao niti na QRZ.COM .. dalje čemu udvajanje funkcija ili zaduženja ( član IO i trenutni menadžeri ) zar zaista nema ljudi kojima možeš vjerovati i da sastaviš listu potpuno novih ljudi sa kojima možeš ići u realizaciju tvog ponudjenog programa za vođenje HRS-a u naredne 4 godine ?
Zagreb i Zagrebačka županija nema nekog drugog kandidata osim 9A2EU ?
Osječko baranjska osim Marijana 9A2C ?
Splitsko dalmatinska osim 9A3EME ?
Gdje su radio amateri od Splita prema Dubrovniku, od Splita prema Karlovcu , Istra, od Zagreba prema Slavoniji ( ne računam Željka kao menadžera ) zar tu nemamo pametnih radio amatera sa vizijama i znanjem koji bi mogli nešto novo predlagati i uhvatiti se u koštac sa novim izazovima .. svi se pozivate na stručnu službu i tajnicu da ništa ne rade, ZAŠTO ? Šta su radili članovi IO i Predsjednici i prijašnji i sadašnji da to riješe ? NIŠTAAAAA ... Ako isti to nisu znali ili mogli riješiti u prošlom periodu dok su bili članovi IO zar misliš sa tim ljudima da ćeš to ti riješiti .. NE PRIJATELJU - NEĆEŠ, naravno da ovim kad kažem "bivši" 2EU,2C ili 3EME mislim da su loši ( sve ovo sam ja rekao i svom prijatelju 2EU ) tako da netko ne pomisli da mu radim iza ledja ali oni su imali svoj mandat ili mandate i to sve završava na staroj narodnoj KERE LAJU - KARAVANE PROLAZE .. DAJMO ŠANSU većem broju ljudi, mlađim, starijim, iskusnijim i tu se izrodi više ideja za poboljšanje itekako lošeg stanja u HR radio amaterizmu .. i ovo je bilo predugačko ali sam skratio maksimalno koliko bi još mogao napisati o ovome .. naravno da svaki kandidat za predsjednika bira sebi svoje suradnike pa to pravo i tebi priznam ali .....
Srdačan pozdav svima
Mato - 9A3SM

Interesantno, tako mlad (Mato) , a već ima sindrom sinkope, tipa Horvatinčić, Modrič ili Lovren ! Kako mu ne zvoni isti princip u QSL-iranju ? Kud usporedba s Ogijem ? Kako olako imamo dvostruka mjerila ! Ako hočeš da netko uvaži tvoja mjerila, moraš biti dosljedan i konsekventan, pa što košta da košta !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Nov 06, 2020 7:43 pm

Ko sada hendla one puste desetine kilograma QSL-ki naših gastarbajtera (ne nužno u Dojčlandu ;) ) zbog koji je Marinko skiča, a i on je ima koristi !?
Šta mi je sa bidnin Talijanima ? Herceg - Bosna ? Di su nestale kuverte sa mjehurićima ? Utanjilo brajo, a...? A mi jednako sufinanciramo HZTK-u !
Vratili smo se na početak sedamdesetih, štapa i kanapa ! Majke ti božje, takve san paketiće ja pakira i sla na SSNO u Beograd, za tzv. "obavezu", da bi klub dobija neku crkavicu, nakon godinu dana !
Izvor iz Ozlja mi govori da se Marija dvoumila oko sudjelovanja u QSL-iranju, u radno vrijeme, a da je tajnica odlučno odbila ! Šta će se ona bakćat s kartama, oli nije dosta šta je kod Pukija položila ispit sa 100 % točnosti ? Ona i Puki, samo su vidili QSL-ku na fotki. Takvi su nam krojili kapu, braćo mila...
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Nov 11, 2020 7:54 am

Kad mislim da pod stare dane nemam više što naučiti, HRS me ponovo, po ne znam koji put, razuvjeri.

Prvo sam saznao da postoji kategorija pomoćnica tajnice. U državnom aparatu nepostojeća titula ili položaj. Valjda je naziv radnica ili službenica previše grezo za njeno visočanstvo ?
Onda su nam pokušali uvaliti kajlu s TREĆOM uhljebnicom, koja je trebala biti pomoćnica pomoćnice tajnice ! No, digli smo medijsku buku, pa im je i taj paklenski plan propao.

Sinoć saznadoh da postoji titula v.d. QSL manager. Ja, koji sam pregledao sve validne i dostupne akte HRS-a tvrdim da takav položaj ne postoji. A čovjek se tako potpisuje ! I onda ja poče vrtiti film unatrag. Nije mi trebao doušnik, povjerenik ili interna špija, sve sam saznao iz nekoliko razgovora, jedan na jedan.

Dakle istina je slijedeća : Kad je Marinko ražalovan (a i prije, jer je to bilo vrlo izgledno), Pilatu su se javila tri čovjeka, koji su mu, neovisno jedan od drugog, ponudili svoje usluge. Samo jedan od njih trojice je istaknuo i naknadu ispod koje on ne bi radio taj posao, a druga dva su rekli da bi se dogovorili s IO-om o pravičnoj naknadi. Kako su mi rekli, Pilat im nije ništa odgovorio.

Sve protekle mjesece, a devet je mjeseci od smjene Marinka, slušao sam u kuloarima da je novi QSL manager Zlatko 2EU. Tri puta sam pisao HRS-u da mi odgovori službeno, na jednostavno pitanje : Tko je QSL manager, i na koju adresu se šalju karte ! Nikad nisam dobio odgovora !

Prošli mjesec, na portalu hamradio pročitah da će HRS na IARU konferenciji iduće godine predstavljati baš Zlatko ! Znači, nije ništa za ništa, nije sve ni u šoldima, nešto je i u izletu. To sam naučio u zadnjih 28 godina, promatrajući aktivnosti HRS-a.

No, da se vratim temi. V.D. QSL manager šalje privatne pošiljke QSL-ki, na privatne pretince, a NIJE uzeo ispunjene obrasce u tajništvu, koje smo slali DVA puta, kud se šalju QSL-ke za pojedini klub ! Jer, da je uzeo, znao bi gdje se šalju QSL-ke za RK Split, i njegove članove !
Ja volim bratski gradski radio klub Marjan, poštujem njegove članove, ali ne želim im dugovati uslugu, samo zato jer netko nije odradio svoj dio posla !
Osim toga, ja, i mi, smo to platili. Imam memoriju kao slon, znam točno koje su osobe, na hrvatskoj forumskoj sceni tvrdile da dobro i dobijemo koliko smo platili ! Neka se oni sami prisjete svojih riječi, i išibaju sami sebe.

Vratimo se sukusu, Pilat nije imao pravo imenovati nekoga v.d. QSL managerom, jer takva kategorija ne postoji. Marinko , kakav je da je, bio je napisao molbu, s prijedlogom mjera i svoga rada, na IO, koji je to prihvatio , i imenovao ga. Druga stvar je što je on otklonio od toga, nedugo nakon imenovanja.

Pročitao sam sve odluke IO-a , nije bila takva molba, nije IO imenovao Zlatka, znači, Pilat je kršio zakon ?!? Lažno predstavljanje je također krivično djelo.

I, da, za sada, završim, dijelu gore opisanog nereda kumuje i odbijanje Pilata da javno objavi spisak plaćenih članarina, s oznakom pripadnosti matičnom klubu, jer, očito je, najviše profitiraju neki, koji su među jednakima, ipak jednakiji.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Nov 12, 2020 9:18 am

Neki su govorili da je neću nikad vidit... ;)
Nije sa 9A QSL biroa.
Attachments
Skeniranje_20201112.png
Skeniranje_20201112.png (1.17 MiB) Viewed 1631 times
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Nov 12, 2020 6:58 pm

I ja san ga radi ma mu neću slat.
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Nov 12, 2020 7:00 pm

Razumljivo... ;) ;) ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Nov 13, 2020 5:22 pm

Na margini Hrletovih lanjskih, i preklanjskih svečanih izjava da QSL-iranje ide na bolje, te današnje, da je "dobro što su prekinuli Marinkovu samovolju" , ide i moje najnovije saznanje, koje smijem objaviti, temeljem dopuštenja ovlaštene osobe radio kluba u Pregradi.

Zadnjih 15 godina taj radio klub, ni njegovi članovi, s osobnim pozivnim znakom nisu dobili ni jednu jedinu QSL-kartu !
U isto vrijeme, a za to postoje i materijalni dokazi, plaćene su sve klupske i osobne članarine.

Pita mene odgovorna osoba kluba Gdje su naše karte ? Za što smo plaćali ? Koju smo uslugu dobili ?
Odgovorio sam mu : Vaše karte su tamo, gdje su i od moje supruge ! Neka vam predsjednik i Hrle, koji su potpisivali račune za neizvršene usluge, i koji su naplaćeni od strane QSL managera, kažu gdje su !

Ovo pišem stoga, da se srame svi oni koji su Pilatu i toj ekipi dali prolaznu ocjenu, ako imaju obraza. Ako ga nemaju, zaludu sam pisao.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Nov 14, 2020 9:13 am

Martine molim te ne širi fake news, jer je za RK Đurđevac preko Marinka 9A3JB vama poslano oko 900 grama QSL-ki u zadnja 4 mjeseca.
73
Zlatko, 9A2EU

Ako je ovo točno, onda je kupleraj kompletan ? Kako može ražalovani manager PROTEKLA 4 MJESECA slati karte ? Da li je to, možda, sa hrpe koja nije riješena od lani ? Da li smo i tu uslugu platili ? Ima još pitanja, ali nemaš ih kome upravit !
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Nov 14, 2020 8:41 pm

Nestalo pepela, Martin se još posiplje...
Najgora židovska kletva je : Ima, pa nema...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK