QSO-e nam sigurno ne radi nacionalna radioamaterska udruga tj. Hrvatski radioamaterski savez.
Pametni Martine, rodila te majka Rvatica, godina imaš, al' pameti nemaš. U Savezu je uvijek bila linija, sa kojom si mogao raditi CW, SSB i RTTY, na krovu beam, D4B, i ringo ranger. Svaki dan bi Žika, i skoro svaki gost, sjeli, učinili veza po želji, ispisali karte, i ostavili ih Žiki za ekspediciju. I sam sam bio među njima.
Onda su došli samozvani elitisti, uređaji i oprema nestali, odnešeni, bez ijednog pisanog traga, baš kao i QSL ormari. Od tog trenutka te kancelarije više nisu radioamaterske, nego činovničko-uhljebničke. Tamo zaposlenima je nevažno za koga rade, bitno je da imaju peterocifrenu plaću, božićnicu, regres, plaćene putne troškove za dolazak na posao (kao da putuju iz Dalja).
Zato nema signala iz Saveza, a ti isti samozvani elitisti pokušavaju prati savjest preko 9A0HQ. To nije to.
I one specijalne pozivne oznake gdje je pokrovitelj HRS, a odgovorna osoba predsjednik Saveza se NE rade iz Saveza, nego iz privatnih prostora, privatnim uređajima, proveren kadar (većinom banjičari). Nikad nisam dobio nijednu kartu, iako sam svoje poslao.
I nitko da upita gdje su uređaji Saveza, i stari i novi. Kad sam to pitanje potego na skupštini, onda Vrba reče da što to potežem, da je on baš došo sa operacije!
Šaljivi kućni video, na nacionalnom nivou.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja