Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a2jg » Wed Oct 07, 2020 6:53 am

To ubija radioamaterizam, polako, ali sigurno, i efikasno. Jučer sam bio, bar 20 puta na ruski cluster. 90% spotiranih stanica na FT4 i FT8. Kad oni, koji su nam bili zadnji svjetionik u magli, što se tiče telegrafije, tako postupaju, ne piše nam se dobro.

Sjećam se, ka danas, bilo je tečajeva za radioamatere i na Saveznim radnim akcijama, u Zagrebu, na Savi, i u Beogradu. Završenim tečajcima bi na rastanku znali reći : A sada otiđite u radio klubove, u svojim mjestima, nađite mentora, koji će vas pratiti na putu da postanete radio operator ! Znači, voditelji tečaja su znali da su tim omladincima samo dali ulaznicu za proces nastanka operatora, i da je pred njima još dugačak put.

Kosnulo me je ono šta Lassie piše u svojoj kandidaturi ; da je on osmislio i USPJEŠNO vodio tečaj na Zvjezdanom selu 9 godina ! On je time UNAZADIO pokret za puno više od 9 godina, jer se tom omladinom više niko nije bavio. BTW to drugu Laureatu i nije bio cilj. Cilj su mu bile velike brojke, baš kao i doživotnom predsjedniku u Supetru. Jer, to su drugovi na višem položaju od njih "prepoznali", dali im društvena priznanja i novce. Na bazi tih priznanja on gradi karijeru, i to navodi kao pozitivno. Zemljo, otvori se.

Po zagrebačkom receptu, tzv. elitista, odvedu tu dicu, dva do tri puta godišnje na IZM, u RTTY/DIGI contestu, i onda te rezultate mućaju po ustima cilu godinu, a DPZ-i prikazuju kao svjetske uspjehe. Ostatak od 95% vremena u godini, resursi služe u privatne svrhe, a upućeni kažu da ima i rentanja, kako lokacija, tako i rada na daljinski.

Nije Koki škrt, prodavala je Mađarica mlada meni tu DIGI pločicu, za manje od 100 euri, ali kad mi je spomenula da sa ton pločicon vidi na ekranu šta korespodent kuca na CW, pa mi je mrak na oči, omar san jon reka, mala, nije ti to za Brač, to ti je za susjedni otok ! ;)
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Oct 07, 2020 2:37 pm

I bolje da nikad ne proradiš s njim.
I ja san se navuka pa se sad teško skinit. :D
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Oct 08, 2020 8:27 am

Nije trebalo puno čekat, za "tip of the month" ! Autor, zna se, pametni Martin.

Za napraviti puno DXCC zemalja sa FT8 treba znati puno više nego npr. u radu telegrafijom.

Martine, jesi li ovo sam smislija, ili ti je neko pomoga ? A možda ti i nisi uradija svoje veze CW za DXCC ? Slušao sam ko je radio veze sa IOCA tour !
Misliš da su južnjaki bedaki ? Morat češ pojist još dvi krušne peći kruva, da sidneš za isti stol sa nama...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Oct 08, 2020 11:30 am

Od 14.10.2020 sa Kosova DL team biti će aktivan kao Z66DX.
GL
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Oct 08, 2020 11:53 am

Fale mi samo na 1,8 , 10 i 50. I FT8 ;) ;) Valjda ćemo ubost štagod ! Eno, pametni Martin me je prosvitlija, pod stare dane, da je "teže" učinit DX na FT8 nego na CW !!!
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Oct 09, 2020 1:10 pm

Nije dobro. Nešto se uzmuča pametni Martin. Ili piše za časopis, da može izač, ili misli ko će mu radit veze? One "lagane", na CW, one obične na SSB znamo.
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Oct 09, 2020 1:57 pm

Edward,NX4TT radi sa Floride a remote station mu je u Hrvatskoj.Evo ga na 14191. :? :o Radi kao 9A/NX4TT :roll:
Sve ošlo u 3 P.M. :evil: Ovo je kolega po meni gore nego rad sa FT8! Jer on ne radi u svom gradu iz ureda do doma već sa kontitenta na drugi :!: Sad ga netko i ometa.
Pogledaj na QRZ.COM
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Oct 09, 2020 3:53 pm

Nije on jedini. Neki rade sa "svoje" lokacije, a neki sa rentane, po principu share time. Očito nisi bio redovit ove godine na forumu, o tome san dva puta pisa, ali to se nikoga ne vata, ima elemenata protupropisnih radnji, i neovlaštenog rentanja, ali, bože moj, vladike će ti reć da imamo institucije sustava da rade.

Je li sad vidiš koliko sam ja bio ispred svog vremena kad sam , prije 40-ak godina, prijavio druga Laureata. Samo, onda je država funkcionirala...

P.S. Zna se ko nelegalno renta, samo što još ne znam i iznos, no, i to se bude saznalo. A pitanje svih pitanja, tko ? Ima ih, više...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Oct 10, 2020 6:27 pm

Završio je i KJ. Malo sam slušao, više gledao. Jer, bila je to revija samospotiranja. Prednjačio je 9A0KG, a uz bok mu je sta doživotni predsjednik i volonterski tajnik CBM-a, drug Kandidat. Kakav učitelj, takvi i đaci. I nitko od njih ne shvaća da im se i tuđi ljudi smiju, ne samo domaći. Ali, ne ide mi u glavu, nije on bija mentor Alenu, koji se također bez milosti samospotira, upotrebljavajući znak svog umrlog kluba CKL. Kako mu to nije palo na pamet odraditi kontest na klupski znak ? Da hoće, prvi bi mu doša dat ruke. A tu je i "domaći", drug Goran, ne virujen da ne bi bio svekolika podrška ?
Bilo ih je još, ali čemu nabrajanje ? Znaju oni dobro ko je koga spotira. Zna i natjecateljska komisija, ma je boli krasni k...c. I tako godinama. A svi se kunu u poštenje !
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Oct 10, 2020 6:51 pm

Koliko mi je eventualan nisan ni zna da je danas. ;) Hvala na informaciji. :D
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK