Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Mon Sep 21, 2020 8:16 pm

Uloga Saveza je nešto sasvim drugo. Pogledaj stranicu 7. najnovijeg broja časopisa
RadioHRS. Usput, časopis je izašao i poslan u klubove prije 20-ak dana.

Pametni Martin, notorni lažov. Ja bio danas na poštanskom pretincu, i, naravno, ništa. Baš kao i QSL-ke koje se nisu preuzele na Jarunu. Skup prevaranata i lažova, kojima je pametni Martin odvjetnik pro bono.

U laži su kratke noge. Ali, zar nismo navikli na to s ovom garniturom ? Koja ima obraza ponovo se kandidirati ?!!!
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Sep 22, 2020 9:24 am

Ovakva represija nije bila ni u staljinizmu ! 7PJT napiše korektan post, odma mu ga brišu, bacaju, da se ne čita istina. Jer, naučio sam to zarana, nitko se na laž ne ljuti, samo na istinu ! Jer , istina boli. Bol boli.

E sada, mnogi su progledali, i skontali, nas su prije 11 godina izbacili sa foruma zbog istih stvari, živa riječ bolje sječe od mača. 7PJT, i ostali slobodomisleći su skužili da je (sad) i na njih došao red, samo ako još koju zucnu ! Zna se procedura, prvo brisanje postova, pa kazne, akumulirani kazneni bodovi, izbačaj.

Ovo je, odavno, kombinacija staljinizma i fašizma, jednom riječju, jednoumlje 21. stoljeća.
Zato oni i njeguju ove fantom klubove, i titraju im jaja, jer samo preko njih mogu ostvariti većinu na izbornoj skupštini, i produžiti ovu tiraniju.
Ne bi me začudilo i da organiziraju elektronsko glasovanje, suprotno Statutu, gdje su širom otvorena vrata makinacijama svih vrsta. Šta je NO činio ove 4 godine ? Ništa. Zato su i makli Ivu i mene iz LEGALNO izabranog sastava, iako sam imao više glasova nego Pilat za predsjednika ! Ali, mafija ne spava.
Nije im pasalo onda, ne paše im ni sada. Pa mi stoga suprugu ucjenjuju članarinom, za dobiti potvrdu za pozivnu oznaku ! Jadnici, ni Victor Hugo vas ne bi bolje naslikao i opisao.

......najsvjeziji broj casopisa ????
Ka da izlazi svaki misec... ili bar ...kvartalno .. . :P

73 PJT

Ali to nije sve ! Nadovezao se i Adam, i njega su izbrisali ! Evo teksta :
Izlazi kvartalno....svake četvrte godine. :-X

Nadam se da će članstvo HRS-a prepoznati represiju, koja traje, i honorirati dahije...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Sep 25, 2020 1:10 pm

Kad bi lijepa priča o Pinokiju mogla postati stvarnost, pametni Martin ne bi od nosa moga zatvarati kućna vrata.
Po njemu smo, već prije 25 do 30 dana IMALI poslati časopis, koji nam je poslao HRS !
Je, ka i QSL-ke, za čije tobožnje slanje drugi lažu !
Drugovi su podijelili uloge, ne bi bilo fer da sve padne na nejaka Martinova pleća.

Mojoj supruzi neće da pošalju potvrdu o pozivnoj oznaci, a tamo , na sjeveru Hrvatske, izdaju pogrešnu potvrdu, pa se onda posiplju pepelom. Za peterocifrenu plaću. I položen ispit sa 100 % točnosti.

Jedni su dobili rat, a drugi uživaju blagodati slobodne i neovisne Hrvatske.

Predlažem slogan predsjedničkom kandidatu sa Ravnih njiva : Glasajte za mene, svi ćete imati pozivne oznake !
Uređaje ne, oni su na reversu.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Sep 26, 2020 8:08 am

Već dva dana nema uradaka pametnog Martina. Biće piše priloge za novi broj časopisa...?
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Sep 27, 2020 9:06 am

Ponašanje Stručne službe HRS-a me podsjeća na moj prvi službeni put u Beograd, prije pedesetak godina.

Već tada je Srbima u prestonici bilo ispod časti bit škovacini, pa su radnici u svim komunalnim poduzećima bili Šiptari. Ali, oni nisu imali stalan posao, nego na ugovor, jer nisi mogao imati stalan posao u Beogradu, ako nemaš mjesto boravka u Beogradu. A mjesto boravka u Beogradu nisi moga imat ako nemaš stalan posao u Beogradu.

Upravo tako se ponaša i Stručna služba HRS-a. Po njima, ti ne možeš dobiti potvrdu o pozivnoj oznaci, ako do tog trenutka nisi platio članarinu za tu godinu.
Zaludu je notorna činjenica da ti, po zakonu, kao i u svakoj udruzi u Hrvatskoj gdje se plaća članarina, istu možeš podmiriti do zadnjeg radnog dana u kalendarskoj godini ! Takvim ponašanjem oni otvoreno ucjenjuju članove, da plate, kada oni misle da treba platiti, a ne kada im dozvoljava Pravilnik o članarini, kojeg su sami donijeli !

Zašto ucjenjuju, nije mi teško pretpostaviti, fali novaca, fali članova, treba se isprsiti "rezultatima", starog-novog kandidata za predsjednika, u novom pripetavanju.
Nema se čime pohvaliti, za profućkane 4 godine, i ovo ucjenjivanje mu ne ide na čast, i u prilog. Ali, ne jedan put je pokazao da ima đon-obraz, pa jedno propucavanje stopala više, ili manje, ne mijenja sliku kod članstva o njegovom liku i djelu.

Ne moram pisati da je o svemu izviješten i HAKOM, jer netko u ovoj državi mora zaustaviti samovolju Stručne službe HRS-a i predsjednika.
Potpredsjednik i NO šute, iako su upoznati s slučajem.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Sep 28, 2020 7:44 am

Poučan je okačeni zapisnik
Iznosa koji treba HZTK-a treba isplatiti prema sudskoj presudi gospođi Zdenki Terek, tj.
spor koji je HZTK izgubila je u visini do 7 posto programskih sredstava saveza. Još uvijek
nema točnog iznosa.
Potrebno je pričekati dok se ne utvrdi o kojem se točno iznosu radi pa onda napraviti
rebalans Financijskog plana za 2020. godinu. Rebalans je prvotno trebalo napraviti zbog
dodatnih dobivenih sredstava u Drugom krugu Javnog poziva. Sada je tu dodatna situacija
potresa, korone i suda.

Znači, ide ih sa sudskim tužbama bivših tajnica (ka). Baš me čudi obrazac ponašanja... Naviklo, brajo, tuć tuđim po drači...
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Sep 28, 2020 8:05 am

Od svega mene zanimaju moje QSL-ke.A njih i dalje nema.
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Sep 28, 2020 9:55 am

Oli i za tebe nije bilo u onu škatulu batulu ? Ili se ono Mimara poslikava za preseravanja po fejsu i neslužbenom forumu ?

Sve se iskurbalo ; Dragan , u obrazloženju godišnje nagrade Nikola Tesla, piše da je član RK u Zadru, a dere sa IZM, iza Kozjaka...
Oli nisu mogli Zadrani stavit u istu kuvertu, i za njega i za tebe ? A more bit da vas dva niste u isti (zadarski) klub ? Ima ih tri, ko će pogodit ? ;)

Ali, sad će nama svanit ; izabrano je POVJERENSTVO za izradu naputka kako QSL biro treba radit !!! I tajnica je u Povjerenstvu ! Naučili su me, još devedesetih, kad nečeš da se nešto riješi, osnuješ Povjerenstvo !

U povjerenstvu sjede oni, koji su mirno gledali kako se na Jarunu bunari iz jedne (po nekima, dvi) kartonske škatule ! I nitko od njih da se upita ono osnovno : Kako je Pilat dozvolio da Marinko ode, a da brdašca QSL-ki ostanu ? Za koliko mu je mjeseci (ne)rada u ovoj godini plaćeno ?
Šta je sa outgoing kartama za koje postoje osnovane sumnje da nisu išle prema vani od početka 2018.g. ? Di su te karte ? Ko se stara da , konačno, odu ?

Ja bi uprega sve one, koji su pisali ode Marinkovu (ne)radu da oni odrade sve zaostatke, i da nekoj novoj momčadi ostavi čisti posal, i start od nule !
Znaju se imena, ima ih i u Povjerenstvu, koji su mu nosili pakete na kućna vrata.

Ali, to nije sve ! Ponavlja se priča iz svibnja, bili su dobri Marinkovi učenici ! Dobijaju i oni koji nisu platili članarinu, neki i po par godina !
Jeftiću, jebem ti sve po spisku, dao si im predobar primjer...
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Sep 28, 2020 10:15 am

Nismo mi u istoj RO.Nemam pojma tko ga je predložija? Ne vodim brigu i o tome.
Problem je što su na vlasti one koje boli kurac za QSL karte ! :lol: Poglavito naše.Zadnje san dobija iza Nove 2020.
Doma imam barem 15kg ispisanih kartica ali me bilo straj poslat da ne završe u fugeri.Jer gori zima dođe prije nego ovdje a i znatno je ladnije.
Da imam alternativni Savez,odavno bi tamo otiša.Ali i to sam odavno reka.Samo se ponavljam. :( :o
Vidim da Južni nije član Saveza? I ne radi FT8 :!: :lo
Dobro si reka...njima triba reset a ne restart. :? :shock:
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Sep 28, 2020 10:25 am

Nemoj mi na Južnoga, da ga nema, tribalo bi ga izumit ! Sve je to Velatova škola ! Vidiš, on se uvalija za (dobrovoljnog) tajnika u RK Brač, njihov je član, s njima ide na janjetinu, pokoji kontest na IZM, poviše kave povrh Supetra, ukratko, sve je pod kontrolom.

Drugi izdanak Velatove škole, Lassie, radi isto u Marjanu, samo puno perfidnije, on je poša od fundamenta, od keramike. I on drži stvari pod kontrolom. Zato mu i dođe 10 članova na skupštinu. I niko da se upita kako ista osoba more bit odgovorna osoba u dva kluba ? Nek se učlani u treći, pa da bude Trojstvo !

Jedino je Edo uteka Velatu iz maca ! Zato je, nakon obuke cili vojni rok učinija u Pazinu. Je, dobro su ga zajebali, ka Bugarin tuku ! ;)

I, kad potegneš rigu, sve se svodi na kontrolu slobodomislećih. Objasnija san to, niki dan, kad san pisa o ekspedicijama na Vis i Podgoru, za Dan mornarice.
Još ih ima u RK Marjan (onda u AKL-u) koji su na te aktivacije išli po zadatku, i to nisu ni krili...

Ima još...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK