QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a2jg » Sun Sep 13, 2020 6:06 am

Reni, jel proradila žnora ? Kako mi se pari, prije će ferata od Splita do Kaštel Staroga...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Sep 13, 2020 10:58 am

Ja san odavno javno reka da triba osnovat novi Savez.Na europskim,svjetskim osnovama.Ne ovim sovjetskim.Ti to bolje od mene znaš. I opet se moram po ko zna koji put ponavljat.
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Sep 13, 2020 1:37 pm

U kojoj državi na svijetu ražaluju starog QSL managera prije 7 mjeseci, prije 3 navodno izaberu novog, ni zapisnika, ni objave članstvu, ni adresa gdje poslati QSL-karte...? Burkina Faso je za nas misaona imenica ! Raspašoj ! I opet ne dobivamo ništa za naše novce. Bitno je da se sufinanciraju derneci.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Sep 13, 2020 2:58 pm

Novi Predsjednik Saveza će sve to riješiti.
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Sep 13, 2020 3:01 pm

Postojeći je samo častohlepan, ništa drugo nije, najmanje odgovorna osoba, dokazao je to desetine puta...
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Sep 16, 2020 6:36 am

Sve redakcije javljaju o neviđenoj pojavi letećih lignji oko Komiže ! Sad mi je tek jasno zašto Branko nima vrimena za odgovorit na direkte !
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Sep 22, 2020 3:17 pm

I nema nikakvog paketića poslije Jaruna ! Još jedna, u nizu laži, od vodstva HRS-a. Jednostavno, ne ispunjavaju preuzete obveze. I tako 11 godina. Prije im je bio kriv Marinko. Tko je sada kriv ? Uhljebnice na peterocifrenoj plaći ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Sep 24, 2020 7:41 pm

U sklopu Hrvatskog radioamaterskog saveza djeluje QSL ured kojeg trenutno vodi Marinko Marušić (9A3JB).

Ovo je c/p sa službene stranice HRS-a. Nerad, javašluk, ili nečije pritajene želje za povratak na staro ?

Da li trebam pisati da nitko, a pričao sam sa dvoznamenkastim brojem RA operatora, ne zna tko je QSL manager, i na koju adresu treba slati karte ?
Karte se gomilaju po PPS-ovima, a s time i nezadovoljstvo ljudi. Ubilo se za novu predsjedničku kampanju ! Već ga vidim sa sloganom : Glasajte za ovog kandidata, sigurno nećete dobiti QSL-ke !
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Sep 25, 2020 12:35 pm

U moru fake news oko tobožnjeg primanja QSL-ki od strane HRS-a, imam i nekoliko istinitih, najfriškijih, iz prve ruke. Iz tri različita (od toga dva državotvorna) kluba sam dobio istovjetnu vijest : Naš je član otišao tamo, uzeo naše karte, spakirao ih i poslao nama o svome trošku !

Kako nemam razloga ne vjerovati, dapače, frapira me situacija da nitko ne spominje imenom od koga su uzeli, i fizički gdje !
Stječe se dojam kao da neka osoba radi uslugu Savezu, bez titule i zaduženja, a sve troškove snosi preuzimatelj, u ime primatelja !

Volim uspoređivati situacije, ova, groteskna, je nalik na moju svađu, na margini skupštine, sa gospođom tajnicom, oko novaca za promidžbu IOCA programa. Složio sam se s njom, da novaca ima, ali sam nepogrešivo znao da neće biti upotrebljeni za tu svrhu !

Ista stvar je i ovdje. Od primatelja uzimaju novce, po drugi put ! Prvi put kroz članarinu, drugi put sada, jer preuzimatelji nemaju druge !
Da ne spominjem da nema više ni kuverti s mjehurićima, i tu štede na članovima.
Da zaključim, baš kao u mom verbalnom fajtu s tajnicom, novaca u financijskom planu na toj stavci ima, ali se ne troše za namjenjenu svrhu.

Neki zli glasovi tvrde da je Pilat , u vremenu veljača - lipanj isplaćivao nešto Marinku na Ugovor o djelu, ali ja u to ne vjerujem. To su podmetanja Kurda, Jemenaca i Čečena, koji hoće da razore monolitnost i sinergiju mudrog vodstva HRS-a i članstva.

Ima još...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Sep 26, 2020 7:47 am

U vunenim vremenima osobito se treba čuvati samozvanih Mesija.

U zadnjih godinu dana sam imao dvije ponude, neovisnu jednu od druge, da mi šalju MOJE karte, koje stignu na biro. Podrazumijeva se da moje karte tamo leže, a te osobe će mi učiniti uslugu, i poslati mi ih. Obje ponude sam otklonio, s istim obrazloženjem, jer sam ja tu uslugu već platio ! Ne želim biti ikom obavezan za unaprijed plaćenu uslugu. Jedna ponuda je bila verbalna, druga pismena, čuvam je za nevjerne Tome.

Prije neki dan me zove čovjek iz baroknog grada na sjeveru Hrvatske, veli, "jel' ti znaš Koki da iz 9A QSL biroa nisu odlazile outgoing QSL -ke u svijet, od početka 2018.g. ? " Odgovorih mu da ne znam, ali sam se naslušao istovjetnih informacija, kako iz zemlje, tako i iz inozemstva. Znači, od kada "vješaju" Marinkova "izviješća" o "poslanim" kartama u bijeli svijet, otprilike od tada i jest zastoj ? Usprkos tvrdnji Hrleta da, citiram, "od kada se i pišu izviješća je krenulo nabolje" !!!

Kako bi, svaki put, kad bih pisao na predsjednika HRS-a, o Marinkovu neradu, meni odgovarao Marinko, utvrdio sam da oni rade u paru, dva tijela, jedna misao.
Bliže se izbori, skupština, Pilat se ponovo kandidira, sada je mobilizirao ono zeru svojih istomišljenika, da nešto sortiraju i pošalju "onima dolje, koji se vječno bune". Pretpostavljam da je mobilizirao one koji su tvrdili, i tvrde, da je Marinko radio dobro ?

Dok je drug Laureat bio u IO HRS-a, figurirao je kao samozvani predstavnik Dalmacije, po vlastitoj želji. Nismo se u njegovim mandatima nauživali primljenih karata. Zato jer je bio muk, ja mučim na tvoje pizdarije i nemoralne radnje, ti mučiš na moje.

E sada, ispada, u mandatu Jerka, da su u Zagrebu, "neki dobri ljudi u HRS-u" koji nama u Dalmaciju šalju, svojom dobrotom, NAŠE QSL-ke !
Istina je sasvim drugačija. Te osobe koje su odvajale karte, i stavile u veliku kartonsku kutiju, su radile uslugu Pilatu, i kliki oko njega, onima koji i dalje tvrde da je Marinko radio odlično, a stanovita brda QSL-ki, u D-12, Vatrogasnoj postaji, Brdovcu, Jarunu, ili privatnoj kući, to je nanijela Sava...

Ameri kažu da ništa nije skupo kao besplatan ručak. To je točno. Izaći će to Dalmaciji na grlo, neće proći dugo.

Ali to nije sve ! Kako to da je paket stiga u bratski gradski radio klub, k tomu još i državotvoran ? Odgovor je pred nosom, stvar je u VES-u !
I sada, ja bi njima trebao biti zahvalan što dobijam SVOJE karte, čije sam hendlanje već jednom platio, i čiju uslugu ovakve vrste nisam ni tražio !
Oni, očito, jesu, jer nije taj paket otposlat bez dogovora, zna se koga.

Mi svi, samovoljnim tumačenjem Pravilnika o članarini, Stručne službe, plaćamo uslugu QSL-iranja unaprijed. Zna se kome se plaća unaprijed, a Vlado ?
Stari hotel Bonavia, poviše Autobusne stanice...

Znači, ja moran bit zahvalan, neovisno o unaprijed plaćenoj usluzi, onima koji su me špijunirali u bivšem sistemu, slali izviješća o meni, i na kraju, dali ruke da se pokrade vlastiti radio klub ?

Zaista, Ennio Morricone bi trebao skladati mnogo potresniju glazbu za kultni film Dobar, loš, zao... Ona, postojeća, je prevaziđena .
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK