Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Postby 9a2jg » Tue Aug 25, 2020 2:03 pm

Na radioamaterskom kampu na Zvjezdanom selu Mosor, u slobodnom vremenu, polaznici izradjuju analogni sat, kojega ce ponijeti kucama

Alkar Pilat u ništa, te imade nula punata... Tropa !
Totalna degradacija...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Aug 26, 2020 2:19 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/ovo ... 07891.aspx

Oli Zvjezdano selo nije u SDŽ ? Zar je trebalo odvesti gore 12-oro djece, reda radi, da se otalja poso, da se stavi viđeno kod još jedne akcije ? Sramota !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Aug 28, 2020 8:37 am

Dragi Martine!
QSL karte će biti podijeljene na ZRF-u!
QSL biro ce imati svoj stand neposredno pokraj DXCC Checkinga i tamo ce netko biti od jutra pa do zatvaranja sajma!
Vjerujem da će sve funkcionirati kao i prije bez obzira imao HRS ili ne "qsl managera"?
73
Mark

Ovo je Stjepan odgovorio Martinu na javni upit da li će biti podjela QSL-ki na Jarunu.

Dragi Mark, zajedljiv ti je ton posta, vjerojatno zato što i ti osječaš dio krivice za nastalo stanje. A, što se tiče tvoje tvrdnje, da će, citiram, "sve funkcionirati kao i prije", e toga se članstvo najviše i boji !
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Aug 29, 2020 11:34 am

Bija je i taj potres,sve je prodrma po Zagrebu ali ne i u HRS-u! Stanje? Vrlo dobro.Služimo narodu :!: :D
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Sep 04, 2020 12:01 pm

Informacija iz ureda HRS-a:
Na ovogodišnjem ZRF-u na Jarunu NEMA podjele nagrada za KV natjecanja u organizaciji HRS-a.

Onda šta su napisali da će dilit, maglu ? Ili napisali samo da popune prostor, kao i za večer prije ? Kuku lele...
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Sep 11, 2020 7:35 am

Kako mi javljaju iz metropole, OPET su u broj članova pojedinog kluba računali, strance, gastarbajtere, i one kojima to NIJE matični klub !
Valjda ćemo te podatke dobiti i u pismenoj formi ?
Ja bi sve članove IO-a, skupa s predsjednikon, posla opet na tečaj, ali ne na ZS, od 6 dana, skupa sa plivačkin tečajen, nego od 6 miseci !
Prvo bi ih naučija šta je to MATIČNI KLUB, pa ODGOVORNI OPERATOR, i na kraju HAM SPIRIT, glede QSL-saobraćaja.

A šta ćemo s mecenama, donatorima i svima onima koji za pare rade DXCC, s uzdaničke, državotvorne, ili manjinske postaje ?
Ne, nisan zaboravija REMOTE stanice, čijim vlasnicima ne mogu dokazati naplatu, ali, naplaćuju lajavima, koji su sami rekli, izdali se ;) !
Ima tu stranaca, gastarbajtera, Rvata diljem svijeta, nema šta nema...

Jeftiću, jeben ti sve po spisku, šta si in, prije više od 80 godina pokaza put.......
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Sep 11, 2020 11:18 am

Drug Laureat je već protestira, kaže da ih je više od 30 platilo HRS-u (kada, moliću lijepo ?), te da imaju pravo na 2 zastupnika !
Klub Jan Hus više ne prikazuje na web stranici kluba link gdje bi se mogao vidjeti broj i strukturu članova. Ja ih poznam desetak koji su im na broju, a to im nije matični klub !
Kud opade broj u Vukovaru ?! Odoše u Švabiju, ili, preko Klise, u Dublin ? Ili gradonačelnik više ne daje za članarine ?
Izbrojio petnaestak ovih, virtualnih, sa 0, 1 do 3 člana... Svi ti glasovi zastupnika idu vladajućima, ziher !
Zadar tri kluba, Rijeka tri kluba, Brač tri kluba, ne bi od svih skupija jednu ekipu za 9A0HQ !
O Zagrebu bolje da ne govorim, ima tko hoće, još nije vakat !
Imam materijalne dokaze za tri kluba koji nisu podmirili članarinu HRS-u da se sada spominju kao davatelji po jednog zastupnika ! Takvo sranje, samo još malo veće, su napravili i zadnji put , kad je bilo elektroničko glasovanje ! I za to imam dokaze !

Oćemo li u Šabac na vašar ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Sep 12, 2020 5:45 am

Namjerno nisu poslali spisak s brojem zastupnika po klubovima u radnim materijalima mailom, nego su ga stavili (kasnije) na HRS web naslovnicu.
I tu se vidi neznanje, šlamperaj i odsustvo volje za transparentnošću. Napisali su spisak u excelu, ne bi dite iz pučke škole onako napisalo. Spisak, koji je sve, samo ne to, koji je moga stat na jedan list, pregledno, u dvije vertikalne kolone, su napisali na SEDAM listova !
Ja, koji sam kompjuterski samouk, ne bi tako napravio !
Uvjerava me prika da je to NAMJERNO napravljeno da se kamuflira bosanski (balkanski) lonac. Prije 4 godine smo imali preglednu listu, po svakom klubu, koliko članova, koliko ih je platilo članarinu HRS-u, koliko ih sljeduje zastupnika.
Na spisku ima praznih rubrika, klubova iz koji se ne čuje signal već 15-20 godina, nema veze, vrhuška baš na te računa, kao SVOJE glasove !
Sad vrhuški, iz Hrletovih usta, ne smetaju nečije klupske antene na zemlji ?
Što pisah zadnje 4 godina, sada sam još sigurniji u ispravnost i točnost mog pisanja, četvrtina sa spiska ne udovoljava zakonskim propisima.

Di su mi pusti članovi iz bratskog gradskog kluba Marjan ? U prošlom sazivu preko 30 članova, sada očigledno manje ! Di su ljudi ? Nema trećeg kluba u gradu, di su utekli ? Jesu računali i Miću na skupštini, ka i zadnji put ?
Sad mi ništa već nije jasno ! Lassie je doša ka Spasitelj, dobrovoljni tajnik, koji će sve riješiti, od keramike na podu, preko tečajaca, do DX ekspedicija. Keramika stoji, dakuda će, nego stat, kad je na podu. O ekspediciji ne želin trošit riči, osim što napominjem da nisu javnosti podastrijeli izvore financiranja, mostly. A završenih tečajaca, koje su pompozno reklamirali - nema ! Bilo bi bolje da ih ima, ali, jebi ga.
Valjda je i zadnjemu članu tamo jasno da su prebjezi iz našeg kluba ojačali nas, a ne njih.
Kad je jedan put Al Caponeu nestala neka lova, odma je svome ubojici da nalog da ubije jednog prebjega iz suprotnog klana. Kad su ga suradnici pitali kako, i zašto, on odgovori : On je najsumnjiviji, izda je jedanput, izdat će opet !
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Sep 15, 2020 9:36 am

Danas, kad bi triba feštat godišnjicu ulaska u hrvatsku RA organizaciju, pun sam gorčine i gnjeva.
Prije 40 dana moj prešidente od kluba, i prijatelj , Marijan , produžio dozvolu kod Hakoma, on-line, po uputstvu, bez ikakvog problema, nitko ne traži potvrdu položenog razreda ni prijedlog pozivne oznake.
Prije 15 dana zatražio sam za suprugu produženje dozvole za rad, traže potvrdu o položenom razredu i prijedlog pozivne oznake !
Prije 10 dana zatražio naš član, prijatelj i ratni drug, Mišo produženje svoje dozvole, opet HAKOM traži isto ?
Prvo što mi je prošlo kroz glavu, braćo mila, da li smo svi pred zakonom isti ? Očigledno, nismo. U telefonskom razgovoru s ženskom osobom u HAKOM-u (ne znam koja je, ja sam se predstavio, ona nije), utvrdio sam , po njenim riječima, da oni NEMAJU spisak prethodno izdatih dozvola, s podacima sa istih ! Zvuči suludo, ali kad ona tako kaže, valjda jest ? I zaludu ja nju uvjeravam, da netko ima znak 38 godina, da ga nije mijenjao i ne namjerava, da netko ima A klasu, i da je udario u plafon, i da se tu ništa ne mijenja, ona ostaje neumoljiva, traži papir od HRS-a !

Tek tu, sada, nastaje cirkus ! Službenica HRS-a, po imenu Marija, meni "objašnjava" da moje supruge nema u evidenciji plaćenih članarina HRS-u za ovu godinu, te da takva "usluga" za nečlanove košta 300 kuna !!!!!!!!
Ja joj pokušavam objasniti da u SVAKOJ organizaciji NT u Hrvatskoj možeš platiti članarinu krovnom Savezu do zadnjeg radnog dana u kalendarskoj godini.
Uzalud, jer oni misle da mogu tim komadom papira ucjenjivati člana da plati kada oni misle da treba platiti ! Nastupaju s pozicije sile, jer im je HAKOM dao tu ovlast. Međutim, jadni, ne znaju da nemaju pravo s time nikoga ucjenjivati, što je ovdje notoran slučaj !

Moja supruga plaća članarinu klubu, zadnjih 40 godina. Zadnjih nekoliko godina, zaista, ne plaća HRS-u, jer od njega ne dobiva ništa, naime, sad već bivši QSL manager joj je samovoljno prestao slati njezine QSL-ke sa 9A QSL biroa !
Kako su predsjednik HRS-a i bivši QSL manager slizani, do daske, nije mi teško pretpostaviti, u cijeloj ovoj ujdurmi, odakle vjetar puše, i ko radi metež, i muti vodu, samo da bi ostalo što manje onih koji misle svojom glavom, u RA organizaciji. Iza svega stoji Pilat. On i jest odgovorna osoba, iako njegovu odgovornost nismo imali prilike upoznati zadnje 4 godine, njegovog tobožnjeg predsjednikovanja...

Ukratko, ni Mišo, ni Magdalena još nisu dobili nove dozvole za rad, a kad će, ne zna ni Đekna. Dvoje ljudi , jedna stara žena, i jedan dragovoljac DR-a, čekaju od SVOJE države da im da komad papira, od države za koju su se borili, svaki na svoj način.
Oni koji ovo sve koče, se sigurno nisu borili za neovisnu Hrvatsku.

E moj Šime, zašto si ti, uzalud, vika na predizbornom skupu u Kaštelima, prije 30 godina : Hrvatska lisnica u hrvatskom džepu !
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Sep 15, 2020 11:19 am

Baš me zanima kako ću proć uskoro kod produženja dozvole.Ako je ne produže radit ću na staru,hebe mi se. :lol:
I tako radim uglavnom digital pa nek vataju signale.
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK