Ja im ne odričem pravo da vladaju legalno izabranom Vladom, po zakonima RH, samo mi je, između ostalog, krivo što ne slušaju savjete starijih , i iskusnijih, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadali, ili bili apolitični.
Jer, da imalo slušaju, mudrije, pametnije i iskustvenije od sebe, doznali bi da je jedan Knin, i prije DR-a, bio jedan od najneperspektivnijih mjesta za život.
Jedino što je tada u njemu radilo je bio TVIK, i Tehnička radionica željeznice. Poslije Oluje se postupno gasila radionica, a TVIK su dali u ruke istog lika, kome su dali i splitski škver ! I još se trsi da bi on i Đuru Đakovića !!!
Službena politika šuti o dvije činjenice, da su 3/4 doseljenih Hrvata iz BiH utekli, prvo djeca, nakon završene škole, zatim i roditelji. (Isto je i u Gračacu, Udbini, Korenici). Drugo, da je golemi postotak stanovnika Knina korisnik socijalne, Caritasove, ili neke druge pomoći. Upućeni kažu, procentualno broju stanovnika, puno više nego u Vukovaru ? A to je već za staviti prst na čelo, i duboko se zamisliti. Ukoliko ti je interes RH na prvom mjestu.
Neuvjetni i neperspektivni garnizon, gdje su podoficiri i oficiri išli po kazni, a nešto slično i milicioneri, iz ostalih krajeva SR Hrvatske, ne može promijeniti model života u 30 godina, i to u puno gorim uvjetima ! Može biti samo gore !
Pratim rad i izjave gradonačelnika, on ima odlične stavove i ideje, ali, snaga jednog poteštata leži u snazi privrede grada, i okoline, a tu su "tanki".
Rekli bi naši stari : Bi on, ali nema su čime !
Suma sumarum, Hrvatskoj ne treba još jedan grad-muzej, dosta je Vukovar. Hrvatskoj ne treba bolnica u Kninu, isto kao ni ona u Vukovaru. Kao što su (HDZ-ovi) stručnjaci svojedobno pisali da bi jeftinije bilo svakog bolesnika voziti taksijem iz Vukovara u Vinkovce, ili KB Osijek, takva ista je situacija u odnosu Kninske bolnice i OB Šibenik. S time da su doktori, još u bivšem sustavu, javno govorili da je bolnica u Kninu bila nepotrebna politička investicija.
Šuplja floskula je da ona služi za branitelje, oni idu u KBC Split, redovnim putem. Osobno sam se osvjedočio.
Ima još, samo ne smin pisat.