by 9a2jg » Sun Aug 02, 2020 5:10 pm
Nije ti postol na tu nogu... Prokužija san ih ja već pri 2 miseca. Rana rezervacija, vlasnik rezerviranog kapaciteta pošalje gostu (na njegovo traženje) tzv. Certifikat o rezerviranom kapacitetu. Kad ga ovaj dobije, da se u bjesomučnu potragu za što jeftinijim smještajem, jer sad ima u ruci dokument s kojim prelazi našu granicu u 2 minuta. Ako ga nije naša priko interneta i starih veza, onda elegantno pređe granicu, i, ka šta su radili prije DR-a, od vrata do vrata, žicanje, kalavanje gaća vlasniku kuće, do besvijesti.
A onoj dobroj, naivnoj duši, čista srca, ka šta je Djani, ili bilo tko drugi, njemu složi priču, umrla baba, umrla teta o kojoj se brinija, nema veze šta ih nema, bitna je priča. Dobri dalmatinski ljudi vraćaju akontacije, pokriju se ušima, još ga žale, a on sa njihovim certifikatom osvane čak u isto misto, di je domaćin, bez srama i stida, i iške minimum minimuma da plati. Da nisam vidio više primjera na svoje oči, ne bi pisao.
Daleko od toga da je većina gostiju takva, nije, to svi znamo. Ali nekoliko ovakvih, dosta ti je da ti progorčaju cilu sezonu.
I sam sam doživio na svojoj koži, ali sam ovo nastojao napisati faktografski, bez emocija i žuči.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja