Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a6r » Thu Jul 16, 2020 10:41 pm

I ti branitelji listom glasovali za ke-ke-ze ! Znamo i zašto.Dobro,ima ih koji kurca ne razumidu.Njima je Vranjo još živ. :roll: Ja nikome nisam ništa dužan,niti vridnosti crnog ispod nokta, te mogu glasovati za koga svojom voljom odaberem.To ti se zove nezavisnost i sloboda.Pa ako se i zajebem,nisam po diktatu zaokruživa ime.Pa slika sve mobitelom i posla u središnjicu.Za 4 godine neću učinit istu grešku.Može me bilo ko zajebat jedan put,drugi put nema šanse.
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Jul 17, 2020 6:59 am

Već su nan jučer TZ poslale "podsjetnik" da smo dužni platiti 1. ratu boravišne takse do 31.o.m. Plenković nas je lipo olakša, za popizdit. Boravišna taksa i turistička članarina je harač , nezapamćen u novijoj povijesti. Ne toliko zbog iznosa, nego što su, munjevitom brzinom našli modus kako će to trošiti po svojoj volji. Formalno, odluku donosi svako Vijeće TZ. A tamo biraju samo one koji slijepo slijede upute moćnika, i dižu ruku za ono što im kažu. Mozak je tu isključen.

Osim toga, dva najveća harača neovisne Hrvatske su "dobrovoljna" članstva u HGK i HOK. Otimaju se miljuni, da bi stotinjak uhljeba živjelo ko bubreg u loju.
Pogađate, na čelu su im članovi vladajuće stranke. Jedan ima diplomu iz BiH, u koju javno sumnjaju, za drugoga ne znam da li je i ima.

I, kada su na vrhuncu korona krize, poduzetnici proskičali, i prva dva zahtjeva su im bili (i ostali) ukidanje tih harača, ni Plenković, ni Vlada nisu dali jasan odgovor. Nama je jasno i zašto, ne pilaju granu na kojoj sjede.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jul 17, 2020 3:16 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/hrv ... 98943.aspx

Ovaj tekst je došao kao "kec na desetku", navezano na moj prethodni post, nadopunjuju se. Više od 500 zaposlenih, mila braćo...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jul 18, 2020 9:11 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/zas ... 98834.aspx

Kao što sam već dva puta pisao, gledao sam narečeno otvaranje u Rijeci par minuta, i promijenio kanal na televizoru. I nemam problem s javnim ukazivanjem na moguće nemoralne, nepoštene, i nezakonite radnje vladajućeg SDP-a u Rijeci. Puno toga "smrdi" u tom cijelom toku događanja, samo nezgodna je okolnost što ih ide prokazivati osoba koja je po svom javnom djelovanju problematična. I treba razdvojiti dvije stvari, okolnosti za koje je nadležan i odgovoran grad Rijeka, i sve aktivnosti oko EPK, za što je odgovorna tvrtka Rijeka 2020 d.o.o. Ta tvrka je odgovorna za namjensko trošenje novca, dobijenih od EU, po uzusima EU, i hrvatskim zakonima, prvenstveno glede javne nabave, pa onda i svega ostaloga.

Tu i tamo se stalno provlači renoviranje Galeba. I ja osobno smatram da su to bačeni novci, i da je brod trebao ići u staro željezo.
No, nasuprot mom osobnom mišljenju, stoji važeća zakonska odluka riječkih vijećnika, grad plaća, brodogradilište u Kraljevici ima godinu i po dana posla ! Tko sam ja da se uplećem u to ?

Ima toga još, u dragom mi gradu Rijeci, no da li to ljude interesira ? Sumnjam...
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Jul 18, 2020 12:27 pm

Sami Riječani govore da je grad propao i da su mnogi iselili iz njega.Neka još 75 godina održavaju iste na vlasti.GL
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Jul 20, 2020 1:07 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/pre ... 99476.aspx

Ovo je mantra koja nas periodički informira da imamo sofisticirani sustav javne (?) nabave lijekova, da ih svaka bolnica i KB ili KBC nabavlja sam za sebe.
U neovisnoj Hrvatskoj, stalno imamo bolnice - gubitaše, kojima je najveća stavka u minusu , lijekovi i medicinski potrošni materijal. Po portalima svašta čitamo, od nenormalno visokih marži, do slijevanja razlike u džepove managementa i političara ? Neki portal to piše direktno, neki uvijeno, ja čitam komentare.
Jedan od njih kaže, citiram, " ako su dugovi, samo za lijekove, veći od 4 miljarde kuna, kolike su tu marže, zarada, ekstraprofit, koji im omogućuje da, usprkos dugovanjima, prežive ? "
Višekratno sam pisao kako imamo sovjetski model bolnica, gdje je na čelu doktor ! Na cijelom zapadu, gdje navodno sada pripadamo, ekonomski stručnjak - manager ! I, kada nastanu dubioze, doktor na mjestu direktora zaziva političare, i veze, nitko ne spominje ono osnovno, da se ne poštuje zakon ! Nitko da prevali preko usta da to napravi neki drugi privredni subjekt, bio bi već u zatvoru ! Bolnice, u prosjeku duguju preko godine dana, pojedine i 3 ! Direktori tih bolnica, u pravilu, bivaju nagrađeni novim mandatom, a nitko i ne spominje krivičnu odgovornost, a trebao bi. Na današnji dan, preko 20 bolnica je dužno preko godinu dana. Upravo to je razlika između d.o.o. i obrtnika, i običnih građana. Potonji odgovaraju za svoje postupke, odluke i čine, cijelokupnom imovinom, narečeni ničim. Ovo je sustav nedodirljivih, i običnih. Zato i rade što hoće.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jul 21, 2020 12:55 pm

Približava nam se vikend, koji je uvijek bio "vrh" turističke sezone. Jedan Bol, ima oko 45 % gostiju u odnosu na lani. Neko je zadovoljan posjetom, ne nužno i financijskim efektom. Jer, svjedočimo da mnogi skidaju gaće, veće nego šta triba, samo da se stekne dojam o njihovoj "uspješnosti i dovitljivosti".
Podsjećaju me na jedan Smojin tekst iz Velog Varoša, kad bi fameja sila za stol, i klapala pošadama o latene pijate, da susidstvu teku sline, a teška mižerija, nisu imali ni kruva, za svako čeljade...
Još 6 šetemani prividne Arkadije, a onda nastupaju surovi realiteti. Baš ka šta je rekla tuka prajcu : Vidićemo se po Božiću !
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Jul 21, 2020 4:20 pm

Kažu da su neki i za 8 eura davali apartmane? Možda ne u Bolu ali bez obzira di je to ne mogu shvatit. :roll:
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Jul 22, 2020 7:13 am

9a2jg

Postby 9a6r » Wed Jul 22, 2020 7:42 am

Kad predstavnici aboliranih Srba obnašaju vlast,zašto Hasanbegović nebi bio u nekom odboru?
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK