Imenjače, ja se ne bih složio tvojom tvrdnjom.
Mislim da je služba HRS trebala odgovoriti promptno, jer mi nismo članovi HAKOMA nego HRS. Čak štoviše postoji pravnik u HRSu koji MORA i te kako znati odgovore na ovo pitanje, a NE DA MI uzrujavamo HAKOM sa svojim pitanjima.
Ako toliko mrzimo našu krovnu organizaciju, želimo je rušiti, ZAŠTO se ne pojavljujemo na skupštinama gdje je legitiman put za takve stvari.
Dobro, Ajde neka je većina ili polovina, ili nekoliko za druge saveze. Pa osnujte taj savez i vidite kako će to funkcionirati.
Neka budu dva - tri ili više saveza pa vidite što će biti.
Pa ionako dva saveza već postoje...
Ako pak želite ugasiti HRS kao savez, vidite u Statutu koja je procedura. Nemojte pitati njih kako ćete ih ugasiti. Pa nije to požar da ćete po njima proliti kantu vode pa ćete ih ugasiti.
OK slažem se da dečki rade loše ili rade kako rade, te da bi trebali raditi bolje, Ali članice saveza mogu reagirati jedino na skupštini o takvim i sličnim pitanjima. Naravno da treba biti 100% na tim skupovima, a ne samo nekolicina koji se drže one stare " Ne diraj ništa da nešto ne pokvariš. "
Kao što ste i sami već utvrdili HRS je, između ostalog , članica HZTK. zašto? Jer su mnoga financiranja vezana na starim principima, uostalom, kao i u našim klubovima, Lokalna zajednica financira tehničku kulturu i ti moraš biti članica tehničke kulture da bi dobio- dobila neku siću.
Da li je to prikazano samo kroz plaću ili i aktivnosti, ovisi o programima i babama i stričevima.
Dakle da pojednostavim:
Gasite HRS! Ali najprije pročitajte statut HRS tko ga i gdje možete gasiti...
Osnivate novi savez! Pa tko vam brani. isčlanite svoje klubove iz Saveza ( naravno na svojoj skupštini i udružite se s kim hoćete. Vaš problem je riješen!
Živili! i ponekad vino pili ( jer ćete ipak poslije čašice-dvije drugačije pričat )
Želimo li bolji HRS? Rješavajmo to na skupštinama.
Želimo li nešto službeno zatražiti? Napišimo mail ili dopis HRSu
Imamo li predstavnike u skupštini koji ne žele raditi? Promijenimo ih. Pa oni su predstavnici kluba!
Sretno u svemu. Idem malo poslušati da li se konačno otvorio 10m Band! ( ili je i dalje zatvoren)
Zvone
Ja sam se nadao da će se ljudi pokrenuti ali očito je zimski san i apatija prešao u duboku hibernaciju i direktan spoj na cjevčice a.k.a. vegetiranje. Moje je bilo da ljudima skrenem pozornost na neke stvari (ako već sami nisu bili u stanju zbrojiti dva i dva) no ako ih stvarno nije briga gdje i kako se troši novac, tko radi (i kako) a tko ne radi, to što se sve urušava, što su stručne službe stručne samo u guranju stvari pod tepih,... nema mi druge nego pokušati pronaći neko drugo stimulativnije , pozitivnije i poštenije okruženje.
Kreso, uvrede korespodentima se toleriraju svima ili samo UKV manageru (u ostavci)?
Molio bih da obrises Darkov uvredljivi tekst.
Ovakvo ponasanje sluzbene osobe HRSa nije primjereno ni u kojem kontekstu, pogotovo ne radioamaterskom.
Zaista je podnesena ostavka jedini ispravan nacin da se popravi odnos izmjedju Saveza i njegovih clanova.
Users browsing this forum: No registered users and 9 guests