Kuku lele

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kuku lele

Postby 9a2jg » Wed Jun 10, 2020 3:45 pm

Godišnje nagrade Nikola Tesla za 2019. godinu dobivaju Ivica Vrbanović, 9A2HW (Radioamaterski klub Hrvatska flora fauna, Zagreba), Dragan Mojsilović, 9A6W (Radioamaterski klub Jadera, Zadar) i Marin Brdar, 9A5M (Radioamaterski klub Josipovac, Josipovac).

Što kaže Edo Maaaajka : Sve čaršija znade !
Za gore navedene dobitnike sam prije čuo u kuloarima, i na FM simpleksima, nego na službenom mjestu. Sada, kad je čaršija pričala svoju priču pet dana, sada smo "brzo i pravilno informisani". Zemljo, otvori se !

Ivica mi je dužan hrpicu QSL-ki, sve in-return, točnije, nisam nikada dobio ni jednu od njega, ja sve uredno poslao. Bez konkurencije je na drugom mjestu "dužnika" QSL karata u 9A ! Ne mere on uzet prvo misto Emilu, nema straha... A predložio ga je onaj s trećeg mjesta, te iste liste, profesor Emir.

Draganu se čini nepravda. Koliko on uradi veza sa IZM-a, treba mu svake godine dati godišnjeg Teslu ! Za koje znakove, to nije predmet mog pisanja. Čudi me da pored njegovog imena stoji RK Jadera, za bezbroj sam čuo da radi veze, ali za njih nisam.
A , možda, u zagradama nije matični klub, nego predlagač ? Ako je to tako, to je zrihtal drug Laureat, konspirativnog imena Lassie.

Marinu, sve čestitke, od srca.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Jun 11, 2020 5:52 pm

A mora izdat jednu knjigu i bar dva druga. ;) Jednoga već je ! :(
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Jun 12, 2020 3:14 pm

Ne bojte se, nećete pročitat nikakvu novicu, na HRS portalu. Spojilo se. Sićan se pisme, šta smo je pivali na saveznim radnim akcijama : "Spojila se Dalmacija s Likon, pa se ne da pokoriti nikom..." Cijeli bivši sustav je "sugerirao" spajanje. Zato je i bilo puno više dice, jer smo se zarana počeli spajat. Moja pokojna punica, Slavonka, nije puštala svoju kćer, a moju ženu , na akcije, govorila bi "tamo samo idu kurve" ! Tamo smo prošli sve tečajeve, analfabetski, gitare, poezije, autoškolu, kino foto, a bogme i radioamaterski, tko ga nije proša prije. "Politički" bi ošacova tko je dobar "materijal", za očuvanje poretka, iduća štacija mu je bila Fažana, pa Banjica, neko i na Muzil, bila je varijanta i Niš. Poslin su bile subspecijalnosti, po pokazanim rezultatima, i afinitetima.

Dakle, stali smo na spajanju. Di neće njih dvi spojit, kad su ionako već doma ?! A Pilat može spojit samo početak i kraj predsjednikovanja. I poslin toga se neće nitko sjećati ni da je bija. Koliko je dobra učinija RA pokretu u Rvata... Za popizdit.

U pauzi, između svibanjskog paketića iz QSL biroa, i verificiranja odluka IO-a, Marinko je mnogima obećava još paketića.
Naravno, obećanje ludom radovanje. Jer, čim mu je dojavljeno, iz Vatrogasnog doma, da je dibidus bivši, on je naglo zaboravio sva obećanja. Zlobnici kažu da mu je plaćeno do 15.6. Ako je to tako, onda mu je siguro to ovjerio Hrle, i do sada je ovjeravao, sve ove godine na "dođem ti" ! Činjenica da od 15.5. nije ništa radio ne uzbuđuje RA mase u Rvata, ta oni su navikli da se plaća bez rada.

I sada, narodi i narodnosti RH iščekuju objavu imena QSL managera, od kada počima raditi, i pod kojim uvjetima, odakle...?
Ljudi ne šalju na biro već 6 mjeseci, stalno neke drame, za koje je redovno bio optuživan drug Virus. Ko je sada kriv ? Cjepivo ?

Ali, kad malo bolje zagledaš, IO uopće ne boli glava što ličnjaci već 6 mjeseci nemaju suvisao odgovor na jedno jedino pitanje !
Iako Jarun stoji prazan. Jer, ima 4 ključa, sva 4 u privatnim džepovima, red hrvatskih, red američkih znakova. Tako i treba.
Amerika i Engleska , biće zemlja proleterska !
Ako ne ove hefte, iduće, ziher.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Jun 12, 2020 4:04 pm

Danas iša poslat direkt za USA,kad mi službenica govori da mi ovo pismo neće ić tamo? Kako to mislite,pitam ja?! A ona meni da Amerikanci neće da prime poštu! A prije osam dana sam isto posla jedno za USA.Tada mi ta druga službenica ništa o ovome nije rekla.Govori mi ova danas da će sva ta pošta stat u magacinu dok Ameri ne odobre da ta pisma mogu u njiovu državu.Na moje pitanje jeli pošta iz USA dolazi u Hrvatsku,nije mi dala odgovor! Sad neznam jeli ova istinu govori ili ne lete zrakoplovi? Pa neka sve potrpaju u prekooceanski brod kao nekada i to dostave na njihovu poštu.Znači nije samo naš buro u bad-u,ima ih i gorih! Najbolje da zatvore sve pošte i lipo na buro tražit drugi posal.
9a6r

Postby 9a4db » Mon Jun 15, 2020 7:31 pm

Meni je u 3. misec crka SDR od FR24 radi od 2013., to je službeno njihov... kažu oni da šaljem... ja njima,
pa da stoji negdje po skladištu... ja upalim drugi pod T-LDSB1 šifrom i pokrivanje ide.
Evo tek prije koji dan je pokvareni doša u SWE a novi stiže slijedeći tjedan natrag meni.
Treba biti realan u tim stvarima.
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Tue Jun 16, 2020 6:57 am

Čaršija sve zna. A moramo njoj vjerovati, u odsustvu zapisnika sa sjednice IO-a, i transparentnih samovoljnih odluka Pilata u 2020.g. jedna od tih je, navodno, bila da se Marinku produži ugovor do 15.6. To je mjesec i tjedan dana od legendarnog svibanjskog slanja QSL-ki. Što je on trebao (za naše pare) u tom periodu učiniti ? Očistiti QSL biro, od outgoing i domaćih pošiljaka. Izgleda da je i on to tako razumio, jer je nekim svojim simpatizerima po 9A to i obećao.
15-i prođe, mi ne dobismo ništa ! Za outgoing se pravda da ne primaju pošiljke... Laže, jer ono što sam ja naveo u prethodnom postu je istina, informacije sam dobio na službenom mjestu, u HP-i. I, sam sam slao određene pošiljke po Europi, od pisama, do malih paketa, sve je išlo, sve je stiglo, malo sporije, ali sve 100% ! Da zaključim, još jednom je Marinko dobio naše novce bez rada, odluku o novom manageru nismo vidjeli, HRS se ne oglašava da li ljudi da šalju na "svoj" biro.
Javni prijedlog da se biro preseli na Jarun, silnici ne komentiraju, zato jer je par ljudi, od početka, uzurpiralo taj prostor, namijenjen za SVE RA u 9A.

Koliko treba da DVIJE službenice sa VSS napišu i objave zapisnik sa sjednice IO-a ?

Ako im za običan račun treba više od 90 dana, onda odgovor na gornje pitanje mogu samo zamisliti.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jun 17, 2020 8:02 pm

Čitam uman uradak g-đe tajnice na HRS web naslovnici.
Iz njega se da iščitati :1. da službenica to nije, već zamjenica tajnice, 2. da smo neopravdano gadili, Ivo i ja, da dobijaju naknadu za dolazak na posao ko da dolaze iz Novske , oni su to "predvidjeli" da će biti uzmak na IZM2, i 3. da 4 jahača apokalipse ne daju ključ od Jaruna.

I još nešto, sve odluke nam daju na kapaljku, kao da nas spremaju na još gore vijesti... Ne vjerujem da su stari programi i mali RAM-ovi, ta kupuju ih svake godine !
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jun 18, 2020 6:36 pm

https://www.hamradio.hr/nova-adresa-str ... zbe-hrs-a/

Ključni dio je , citiram, "Odlukom Izvršnog odbora HRS-a od 6. lipnja 2020. godine", ne piše ništa, ni za koji novac, na koji rok, i na koncu, zašto ? Kako čaršija već vrti neke cifre za najam, vjerujem da drug Jerko neće morati opet ispaliti, citiram ga, "da se srami što nije i prije reagirao" ?
Nezavisni promatrač i tko misli svojom glavom ima neodoljiv dojam da se većina u IO-u čudi vlastitim odlukama, poslije nekog vremena, ko pura dreku !

A Jarun i dalje privatan feud ? Kao i mnogi drugi, po lijepoj našoj, sagrađeni, i održavaju se, NAŠIM novcima.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jun 23, 2020 6:02 pm

Ajoj Damire, koji niski udarci. Za razliku od ostalih na forumu ti dobro znaš da unatoč svojim ograničenim tjelesnim sposobnostima nikada nisam izostao s radne akcije u klubu. A isto tako znaš da smo dobili nalog za iseljenje s te lokacije i da smo praktično beskućnici. Osim toga imali smo internet preko mobitela. Al' neka, svašta sam bio pa mogu biti i neradnik, ako treba...

Ovo piše Ivo iz Zadra, Damiru Caru. Ne kvotiram zbog prepucavanja, ili tuđe šporke robe, nego zbog činjenice da volonteri uvijek nekom smetaju, i da im je predvidiv završetak - deložacija. Možda sam suviše uvjerljiv, no volio bih da nije tako.

Sve lokacije koje smo imali, otete su nam, a iz klupskih prostorija deložirani. Tamo gdje smo udarali mašklinom, dok je bio krš, na Zvjezdanom selu, dobrodošli su CB-eaši i Laureatovi miljenici i podobnici, a mi, koji smo ga stvarali, ne ! Tako i treba. Staviti nulu, gateway, APRS, što sve ne, za zadovoljiti nečije tehničke apetite, a zagaditi lokaciju, nauštrb stvaratelja, istinskih radioamatera.

Tamo gdje smo na Marjanu uredili i očistili lokaciju, montirali stup, htio se uvaliti samozvani doajen. Nema veze što nije kurcen maka zadnjih 40 godina, za ijednu zajedničku stvar, samo za sebe, svoj interes, i svoju osobnu promociju.

Na drugoj lokaciji na Marjanu, gdje smo bili nazočni od sedamdesetih godina prošlog stoljeća, uskočio WiFi, mi out.

Na trećoj lokaciji na Marjanu, odakle smo radili WW conteste, novokomponirani veliki Rvati nas posvađali s DUZS-om. Dok je bio COiU, odnosi više nego bratski. Na našoj strani sve ostali isti ljudi (osim umrlih), zaključak izvucite sami...

Na četvrtoj, UKV PPS-u, lokacija izgubljena, dobro upućeni vele "prodana" za sitne pare, i velike količine vinjaka.

Na petoj, Dom omladine, ne daju nam ući, oni isti koji su sami sebi krojili radna mista, priznanja, pohvale, nagrade, jubilarne, stimulacije, i još mnogo toga, podsjeća li vas scenario na HZTK i Dalmatinsku 12. Ista rijeka...

Na šestoj, atomskom skloništu na Blatinama, koje sablasno zjapi prazno već 30 godina, nema tko potpisati rješenje !!!!!!!
Vlasnik Grad, korisnik ZTK Split, ali bolje da je prazno, nego da se useli radio klub. Načelo, kad je meni crkla krava, što ne bi susjedu dvije ? Nije zgorega napomenuti da je ZTK nudio taj prostor CB klubu Split, oni su to s prezirom odbili.

Sedmo, a sedam je biblijski broj, prostorije u pitomačkom domu HRM-e u Lori, PPS plus društvena prostorija. Zaludu nam naši članovi u (još) djelatnom sastavu HRM-a, od poručnika, do brigadira, kad ih je trebalo pogurati, RK Split je bio dobar, kad je trebalo malo govorancije istine i promocije kluba - muk. Na njihovu dušu.

Sedam smrtnih grijeha, sedam sekretara SKOJ-a, sedam gladnih godina, da ne ostane na tome, evo i osmog ! Ali ne Povjerenika, nego lokacije. U mojoj Tehničkoj školi Nikola Tesla izdvojeni PPS, koji je godinama radio, i bio lučonoša TK u školi. Devastirano, zapušteno, i nikoga nije briga...

Zato, kad čitam Ivin uradak, gorko se nasmijah, i sam za sebe procijedih : Deložacija ? Prvi put..... !?!
UDBA je naša sudba.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jun 30, 2020 5:52 pm

Zlatko molim te daj mi na moj mail posalji poruku u vezi QSL karata : joe9a2qp@gmail.com

Jedna obična poruka Joe-a Zlatku. Kuriozitet je da je moderator ostavio pod ovim naslovom, što "odgovara" njemu i pajdašu Marinku, a samo da "pojača" dojam da se 9A QSL biro gasi, a što je notorna laž. Svjedočili smo x puta kako je ekspresno slao poruke pod odgovarajuće naslove, a ovo ne !
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK