by 9a2jg » Thu May 21, 2020 5:24 pm
Zora sviće, biće dana...
Ljudi znaju da sam ja staromodan, da ne participiram ikakve društvene mreže, pa ni Fejs, pa mi tako, iznebuha, sa više strana dođoše istovjetni transkripti , razgovora ugodnih naroda slovinskoga, sa Fejsa.
U naravi, razgovor člana IO-a, i ražalovanog, i brzo prežaljenog, QSL managera.
Brdo laži, iskrivljenih činjenica, podmetanja, i pokušaj da se vrati tamo gdje je bio, na funkciji nacionalnog QSL managera.
Tko se maća laća, od mača i pogiba, od Getsemanskog vrta, preko ubojstva Cezara, do današnjih dana. Taj isti Marinko zaboravlja da je on, zajedno s Perom, burgijao, i izburgijao, da se makne Ogi, QSL manager, na čiji rad nikad nitko nije stavio prigovor. Taj dvojac, Brut i Kasije, su sada doživjeli, u dva mjeseca, identičnu sudbinu. I, umjesto da stave prst na čelo, i samo ponove Isusove riječi, oni bi otvarali Pandorinu kutiju !
Može, ali nemojte za rivala u verbalnom duelu uzimati nejakoga, ne po možđanima, nego po iskustvu, količini potrebnih informacija, i vjerni hodogram događanja, od preuzimanja dužnosti, do ražalovanja. Skinulo mu je epolete, ali ga je ostavilo na društvenoj sisi još (najmanje ? ) 4 mjeseca.
Čitam što izrekoše, i sve sam više uvjeren da obojica "gutaju" retke ovog foruma, svaki na svoj način čita, i po svojoj volji tumači.
Veoma mi je drago da je Jerko shvatio da je QSL birou mjesto u matičnoj kući, u Dalmatinskoj 12, ili Domu tehnike na Jarunu, a ne u privatnoj kući.
No, ni Jerko, ni većina sadašnjeg IO-a, a ni trenutni predsjednik, ne znaju kako je došlo da se QSL biro preseli u privatnu kuću. Ja sam tu da istresem činjenice, koje sam pokupio iz PRVE ruke, nema šanka, nema pete, ni putne pive...
Dakle, u jednom trenutku, u HZTK-e je bilo masu love. Netko je odlučio promijeniti namještaj, ali u svim kancelarijama, pa tako i u HRS-u. Marinko, neradnik, je tu vidio svoju šansu, i "spasio" nekoliko QSL ormara od Jakuševca, ili nečije peći. Za divno čudo, nitko se nije bunio ! Nikome nije smetalo da su QSL-ke "otišle" iz Saveza ! Čak ni odgovornoj osobi !
Tako je počeo haj raspašoj, s mlitavim vodstvima Saveza, i Marinkom koji je provodio svoju samovolju, nered i nerad, rezultat je takav kakav jest, koji je doveo do JEDNOGLASNE odluke IO-a. E sada bi taj isti Marinko, s Deanom, lamentirao na temu kibi-dabi.
Nema brajo, loše si radio, ispušio si, dobio si nogu v rit, pedala, ajmo...
Ono što on piše po Fejsu o radu QSL biroa, ono je kao da čitaš dijalog Boba Rocka i Broja Jedan, ovaj potonji bez trube na uhu.
On se usudi pričati o obujmu QSL saobraćaja . Bogu hvala, osim mene, postoje još deseci radioamatera, koji bi, kad bi došli u posjet Savezu i Žiki, provodili po nekoliko sati razvrstavajući. Svi mi, živući, predobro znamo da je FIZIČKI obujam više od 10 do 20 puta manji, nego prije 1991.g. Marinko je ugovorio svotu za svoj rad, no to ga nije priječilo da dođe na OVAJ IO , prije 3 godine tražeći povišicu, a svi znamo da je obujam sve manji i manji ! Koliko mi je poznato, i dobio je povišicu !
Da skratim, on je, i nakon otkaza ugovora, nastavio ucjenjivati HRS, u naravi odgovorne osobe, i IO-a. Kriv je predsjednik Saveza što mu je produžio ugovor do kraja lipnja, a članovi IO-a su sukrivci, jer nisu na tu okolnost oštro upozorili Pilata.
Ajmo hrvatski, latinica, da narod bolje razumije. To ti je isto kao kad imaš nepobitne dokaze da te (još uvijek vjenčana) žena vara, a ti joj velikodušno kažeš :"Čuj stara, možeš ostati ovdje u mom stanu, još 4 - 5 mjeseci, dokle ti frajer ne uredi gajbu."
I svaku večer spavaju na istom velikom bračnom krevetu...
Ali, bajke nema do HC Andersena. Balkancu bajka ne leži, mi smo ti više za onu "vuci i ajduci". Realiteti su nešto drugo. To je ono što Marinko, u svom jadu i bijesu, pokušava ubosti, u balkanskom loncu, ko ćorava kokoš zrno po avliji.
On spomene drugaricu tajnicu. On bi je zadnji u HRS-u morao spominjati, jer je došao u HRS, na isti volšebni način, kao i ona, i preko iste osobe !
O tajnici, sve sam napisao, desetke puta, iz raznih kuteva gledanja. Ima i onog što nisam pisao, jer me je duboko grlo zamolilo da tako bude. Poštujem firmu.
Ajmo malo u ustroju. Nitko da se obada da NIJEDAN njen pretpostavljeni nije nikada u svom vijeku bio samostalan poduzetnik.
Ona je to prokužila, i nije dopustila da je pretpostavljeni uvede u posao, nego je ona određivala što će, i kada će raditi, citat završen. To je počelo, i kraj, alfa i omega. Ne more jaje bit starije od kokoši. Nažalost, u D-12, more. To je izvor i počelo zla.
Molim Boga velikoga da bar jednom u životu Mate otvori dušu, a da ja budem blizu. Ne zbog naslade, nego da dobijem potvrdi svih svojih sumnji i polučinjenica, koje su dovele do ovog rasapa. Pokojnog Krešu ne mogu više ništa pitat, hvala na mailovima, koje mi je slao, od meni nesklonih osoba, na samo početku njegovog i Matinog pontifikata. Ne čudi me da su odustali. Nakon njih dvojica, sve je bila šala mala... I zadnja osoba u HRS-u to vidi.
Da malo stisnem retke, dosadilo čitatelju. Ne čudi me da su obje službenice , kao u zboru bečkih dječaka, sinhronizirano rekle NE radu na QSL saobraćaju. Kada je tajnica PRVI put rekla NE pretpostavljenom, trebala je ići na disciplinski, biti negativno ocijenjena, i sve po PS-e. Dogodilo se obrnuto, ona je SVE ove godine imala pozitivne ocjene, dobivala ogromnu plaću, nepripadajuće stimulacije, jubilarne nagrade, još će joj dati i otpremninu ! Zašto ? Jer je od početka počelo krivo. Ne možeš starog psa naučiti novim trikovima.
I službenica, radi koje je IO mijenjao sistematizaciju, besramno lagao RA populaciji u Rvata da je ona tu "da radi na projektima za EU , odakle ćemo dobijati sredstva" ! Kakva notorna laž ! Dobro je znano da EU to ne financira. Ali, to nije smetalo da je HRS pošalje u Estoniju na usavršavanje ! Moš mislit. Za HamSphere, morti ? Ka i Nikola, sa dicon iz kluba. Zemljo, profundaj se.
I tako, malo pomalo, imaš dvije, koje su dobile uhljebljenje, a zaštićene su više nego lički medvjed s Plješevice, ko in šta mere?
A one su toga itekako svjesne, jer su ženske, furbaste, i jer im je onaj koji ih je tu namistija to reka, dreto-šćeto, da zapamete.
I, da se vratimo QSL-kama. Marinko i njegovi pajdaši, znamo i koji, stalno proturaju da , citiram, "nema nitko tko bi to radio u Hrvatskoj". To je podmetanje, izvrćanje činjenica, i notorna laž. U zadnjih nekoliko godina, ja znam pouzdano za DVIJE osobe koje su se neobavezno javile Pilatu, obje iz Zagreba, i obje spremne da to rade u prostorijama Saveza. Pilat, kakav je, nije im nikada ni odgovorio, a pogoduje mu i činjenica da su oni to rekle, a ne i napisale, što su bile spremne učiniti !
Suma sumarum, ima isuviše prostora, i u Dalmatinskoj 12, i na Jarunu, ima vremena još više od mjesec dana, ima rješenja, samo vladajući ih ne dijele s pastvom, nisu ni do sada.
Ne čudi me da drug Laureat zagovara profesionalnog QSL managera, upravo on je jedan od onih koji su kumovali na sve okolnosti, svih negativnih događanja u HRS-u, u prije napisanim pasusima.
Jerko, ne daj se zajebavat od luđega od sebe, nije kigijenski.
P.S. A što ćemo s plaćenom lovom, a neizvršenim uslugama ? Hoće li se itko udostojiti odgovoriti službenim dopisima kluba na tu temu ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja