Učili su me da nema gore stvari nego raskopavat mrtve. Što mi ga to znači, vjerojatno se pitate ? Pa na onom HRS forumu su upriličili jalovu i nepristojnu diskusiju da li davati pozivne znakove drugima, čiji su vlasnici preminuli, i kada.
Ja sam u socijalizmu dobio pozivnu oznaku YU2RJG, bez da me itko pitao za mišljenje ! Tajnik Saveza, pok. Žika, me nazvao i rekao : Koki, sada se izdaje serija s R, na redu je RJG, imaš li šta protiv ? Nemam, rekoh, i za par dana je došla čitaba.
Početkom osamdesetih , nakon položene A klase, sam zatražio dvoslovni sufiks, podnio zahtjev, nazvao me pok. Žika, i veli :Čuj Koki, ima više od 10 godina da je umro bivši vlasnik znaka YU2JG, smijemo ga opet dodijeliti, imaš li šta protiv ?
Odgovorih da nemam, i za nekoliko dana mi je došla na kuću nova čitaba, sve kako je on rekao.
Poslije sam se osvjedočio da je to bila (po meni korisna) praksa Žike i Saveza, da, kako su ljudi podnosili zahtjeve, i gdje je to bilo moguće, samo se ukidalo ono slovo R. Primjer , 2RBW u 2BW, 2RTW u 2TW, 2RVQ u 2VQ, itd...
Kako je u našoj državi jagma za jednoslovnim znakovima, ne preza se ni od čega, praktički se gazi preko leševa !
Ali, ni to nije sve ! Svjedočili smo, i imamo izjave članova komisije, da se na sve načine pokušao oteti naš klupski znak 9A2A.
No, to je već stvar dobrog ukusa, pristojnosti, kućnog odgoja, i morala. Najžalosnije u cijeloj priči je da je najžešći bio jedan naš bivši član ! Na dušu mu !