WFF

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: WFF

Postby 9a2jg » Thu Mar 26, 2020 8:54 pm

https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/ ... ta-1011753

Svi puni brige za okoliš, a ovo je klasičan primjer kako para vrti gdje burgija ne može...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Apr 04, 2020 8:21 am

Kako je jučer obznanija Profesor, sutra spremaju aktivaciju 9AFF područja, i to 0085 i 0013, kao 9A0FF. GL !

Interesantna je vijest, od jutros, na Hrvatskom radiju. Vele da je ostalo nerazminirano oko 285 km2 u Hrvatskoj, no interesantno je ono poslije toga, odluka je da se sada prvo razminiraju Parkovi prirode i zaštićena područja ! Dobra vijest za sve ljubitelje prirode.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Apr 05, 2020 3:20 pm

Radio ih ja, s obje lokacije, ali jedva su se čuli, na časnu riječ... Ne znam s kojom snagom i kojim antenama su radili, ali tu ekipu ja redovito radim s boljim kondicijama. Istina bog, nama u Dalmaciji ta 0013 uvijek ide "grbavo", ali ne baš ovako... TKS AWY !
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Apr 06, 2020 7:31 am

Već su navečer dnevnici osvanuli na Sovi ! Sve čestitke !
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Apr 14, 2020 10:06 am

Jutro u Zagrebu pod sniježnim pokrivačem ! Za one slabijeg pamćenja, tako je bilo i prije 49 godina u Splitu. Imali smo maturalnu večeru u hotelu Split, navečer južina, ujutro nismo mogli otvoriti vrata restorana, prema terasi, od zapuha snijega.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Apr 16, 2020 1:38 pm

Potražite 9A0FF koji će raditi iz Posebnog rezervata šumske vegetacije "Pušinjak-Gorščica", 9AFF-0092, u petak, 17. travnja iza 1000 LT, SSB na 40/20 m, SSB. U slučaju loših propagacija, pozovite CW.

Ovo je, prošlu noć, napisao profesor.
Sve mi je jasno, ali zadnja rečenica nije ! Jel' to znači da u momčadi ima i telegrafista ? Ivica, javi se !
Neka mi još samo netko reče da Emir ne zna telegrafiju... ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Apr 21, 2020 10:22 am

Sutra je Dan planeta Zemlja.
Čitam sve što pišu vjerski vođe, svih konfesija. Jedno im je zajedničko, ranili smo majčicu Zemlju, i ona nam sada vraća. Mnogi će na to mahnuti rukom, i reći, još jedna u nizu teorija zavjere oko corona virusa. Takvima nije ni upućena poruka.

Majka Zemlja je malo odahnula. Po internetu kruže snimke zemlje iz svemira, o nezagađenosti atmosfere zadnja tri mjeseca. Zaista su fascinantne.

Ja bi malo podsjetio na nešto drugo. Godine 1986. je počeo famozni program za otoke, nazvan supstitucija brodskih pruga. Ukinuli su nam klasične brodove, u zamjenu za katamarane, glisere , te obećanje o pustim projektima cesta po otocima. Od svega toga, dobili smo samo katamarane, i to (redovito) polovne, jer je tu zarada, za nečiji džep.

Primjetio sam, i ne samo ja, da, čim su počeli veliki gliseri i katamarani, iščezli su dupini, kitovi i sredozemne medvjedice.
Neki dan, de fora Šolte, splitski ribiči su vidili (i snimili) kita, na maloj udaljenosti. Dan prije slušam na radio Splitu, o pojavi velikog broja dupina oko Visa. To su sinjali, da, čim smo prestali tlačit naše more nesnosnom bukom, morski sisavci, koji reprezentiraju čisto i zdravo more su se vratili ! Koliko samo malo treba.
Vratio sam u glavi vremeplov unatrag, i sjetio se pjesme s početka sedamdesetih, "pola Splita, traži kita,..." , što samo dokazuje da nam je trebalo 50-ak godina, i jedan virus, da (u)vidimo koliko nas malo dijeli od mogućeg povratka na izvorno.

I, na kraju, da se opet vratim poruci vjerskih vođa, s početka posta ; nisu oni izmislili ništa novoga, samo modificiraju životni lajtmotiv sjevernoameričkih indijanaca, koji su pokušali reći bijelom čovjeku kad je zakoračio na kontinent : Zemlju ne možeš posjedovati, možeš je koristiti, i nastojati ostaviti istom, onima koji dolaze iza tebe... !
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Apr 22, 2020 8:29 am

Sinoć u RTL direktu, istaknuti hrvatski znanstvenik Ivica Đikić decidirano kaže isto, samo na drugi način, ono o čemu sam jučer pod ovim topicom pisao. On je, bez zadrške, rekao da je ovaj virus došao iz PRIRODE, i da ima mnogih dodirnih točaka s šišmišima, baš kao i svojedobno SARS ! Znači, čovjek je rekao, u fino, "ranili smo prirodu, sada nam vraća ; SARS je bio upozorenje, ovo je sad prva kazna". Priroda je dosta dugo okretala i drugi obraz, valjda je i njoj dosadilo gledati ljudsku neosjetljivost.

Vrtim film unatrag, nije, nažalost, slučajno što se Exon Valdez bio nasukao upravo na obalama Aljaske, odakle je bio došao prvi vapaj Inuita za spas majčice Zemlje. Ni iz tog slučaja, ni onoga u meksičkom zaljevu, puno kasnije, nismo izvukli nikakvu po(r)uku !
A jedan drugi znanstvenik u bijelom svijetu, hrvatskih korijena, je, nakon snimke stanja, izjavio lani, da, citiram, "sada počmemo sakupljati odbačenu plastiku u Pacifik, nećemo završiti za 20 godina" !

Zemljo, čestitamo ti tvoj dan.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Apr 26, 2020 8:40 am

Profesor , i njegova momčad, su radili jučer kao 9A1WFF/p, čujnost slaba, propagacije loše, no, nekako smo odradili vezu. Navečer je log već bio na Sovi ! Sve skupa, dostojno profesionalaca, ne amatera !
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat May 09, 2020 8:14 pm

Kako javlja Povjerenik OZNA-e za metropolu, sutra bi trebao biti u eteru 9A0FF, aktivacija 9AFF-0057. Bude i CW-a, tak veliju.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK