Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a6r » Wed Mar 25, 2020 10:15 pm

Čuja san da ima za kupit televizora koji u sebi već imaju ugrađen taj novi sistem.Ali triba odrišit kesu.Pa sad neznam ko u sebi nosi koje gene? :roll:
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Mar 26, 2020 8:17 am

Svaki čovjek ima svoju filozofiju, po svim poljima, pa tako i u odnosu na tehnička pomagala, koja mu čine život lakšim i/ili ugodnijim.

Kad se , prije 11 godina prelazilo s analogne, na digitalnu, televiziju, poklonio sam 6 televizora. Zašto ? Zato jer sam odmah mogao kupiti zamjenske, i što nisam htio kraj "starih" televizora imati još jednu škatulicu, i još jedan daljinski. Ne moram pisati da su osobe koje su prihvatili darove Bračani, neki i imućniji od mene, kojima, očigledno nije smetala jedna škatulica više...

O ovome što se sada događa sam pisao dosta puta. Nitko me ne može uvjeriti da je to za našu dobrobit. To je dobro samo za proizvođače i trgovce televizorima.
Ono što me od početka ljuti jest činjenica da je država ostala gluha na potrebe pučanstva, i gdje je mogla, s malim novcima, postići veliki politički rezultat.
O lošem timingu, pred turističku sezonu, sam već pisao, i slijepac vidi da su vladajući sebi zabili nekoliko autogolova, a bez potrebe.

Osobno ću morati kupiti još dva televizora, ili dvije škatulice, svejedno, jer sam već prije kupio jedan, koji ima sve u sebi. Smatram da nitko normalan, koji ima televizor s dijagonalom 100 cm, ili više, neće bacati isti, ako je 100% ispravan, nego će ga koristiti do prvoga kvara, kad će završiti na Karepovcu.

Mislim da je to odgovorno, i domaćinsko, ponašanje.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Mar 26, 2020 9:10 am

Ma sve OK.Evo jučer je rečeno da su zbog ove situacije oko koronavirusa odgodili prebacivanje na T2 na jesen.Do tada sve ostaje po starom.
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Mar 29, 2020 9:11 pm

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/sv ... la-1012699

Kao što je Jelsa ponosna na ministra Beroša, tako je i Bol na sestru Mirjanu iz teksta, jer ona nije Splićanka, nego Bolka !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Mar 30, 2020 9:05 am

Kako mi javiše sinoć (s zakašnjenjem, seveda), sinoć je držao RMZO mrežu prijatelj Tomo iz Supetra 9A4W. Jutros ga zovem, pitam , kako to, kad mi ne znamo ? E, nazvao me 3EME, pitao hoću li ja držati mrežu, ja pristao, i tako to...
Znam da smo amateri, a ne profesionalci, ali ovo sve skupa je neodgovorno, aljkavo, i nije na nivou dostojnom radioamatera Hrvatske.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Mar 31, 2020 11:36 am

ZAHVALNICA

Zahvaljujem svima koji su sudjelovali i koji će sudjelovati u RMZO "skedovima" koje vodi 9A0HRS.

Zahvaljujući Ivi iz Zadra, sada imamo i "zahvalnice" ! ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Apr 03, 2020 7:15 am

Laureatov matični klub bez važeće dozvole za rad ! Ovo su mi javili prikjučer, ali sam mislio da je prvotravanjska šala.
Bija bi i RK Marjan, da ljudi to nisu odradili prije nastupa "tajnika-volontera" !
Lassie se vratija kući.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Apr 04, 2020 8:12 am

Prije nekoliko godina, Pavišić brother radija u Kupu Jadrana, bez dozvole, dok ja nisan ovdje o tome pisao.
Nakon njega drug Goran. Ja pisao o tome, on izvadio.
Prije dva miseca drug Mihovil cipa bez dozvole, ja posla poruku priko Ive, on izvadija.
Sada CIG !
Pitanje za 5 miljardi dinara RSK : Koji je zajednički nazivnik narečenim drugovima ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Apr 05, 2020 9:05 am

Lutam malo po fejsu, i naletim na dva člana SRVKS i HRSVKS koji šeraju ovakve objave. Licencirani operatori, naravno neću im ovdje javno napisati pozivne oznake. Zanima me samo tko ih je pustio na ispitu? ::) ::) ::)

Ovo je napisa 9A2M, a u svezi javnim prikazivanjem 5G mreže kao štetne i smrtonosne.
Svi znamo, iz sredstava javnog priopćavanja, da je to već pušteno u pogon u Osijeku. Po ovima, Osječani su zamorci ?
Ja, kao onaj tko ne obilazi fejs, ne znam o kome se radi, samo znam da nije u Hrvatskoj javno obznanjena ijedna studija o štetnosti, ili ne-štetnosti 5G mreže. Samim time, ostavljeno je široko polje raznim, proizvoljnim, kvazi znanstvenim, i zaista stručnim člancima, širokog spektra pojedinaca, diljem svijeta, da utječu na već načete možđane jadnog pučanstva...

P.S. R207RRC cipa od rane zore, baš kako su bili i najavili, 14040, slušaju 1 do 3 up, odlični operatori, odličnog sluha...
9a2jg

Postby 9a4db » Sun Apr 05, 2020 12:16 pm

Ja sam nedavno napisao ovo:
Radi ovoga Foruma eto i mene u nepoćudne, jer moja tema o SDRu nije pripuštena
na prošli 2019. ZRF a bome valjda da mi ne bi dali neki papir za doprinos propasti, općoj....
Ali malo su se zajebali, evo dokaza:
https://www.hamradio.hr/download/RF_nei ... acenje.pdf
Moje predavanje održano na ZRFu... koji u to doba nije bio ZRF = HRS
Za kojega nisam tražio niti dobio honorar a kamoli "priznanje" ;)

Problem leži u tome da se u HRSu i za ZRF u najboljoj maniri Staljinizma, naknadno kroji povijest.
Tipa tko je kriv za propast časopisa, što glupi Martin napiše, to neki "viđeni" u svojoj kratkoj pameti misle.
Barem budite temeljiti drugovi, budite pristojni pa maknite moje predavanje
jer takvim misliocima i uspješnicima, nije nužda kititi se tuđim perjem... ili možda jest.

Predavanje još visi tamo, da su ga prelistali ne bi pisali i šerali pizz*...
Stvar je već onda prešla u komediju jer nakon toga je Pero pošto poto mora održati svoje predavanje na ZRFu :mrgreen:

Ma sve skupa je to tuga.
9a4db
Site Admin

PreviousNext

Return to PHRK